TMMOB MALATYA 1. YEREL KADIN KURULTAYI DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Temmuz 2019

TMMOB Malatya İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından “TMMOB Malatya 1. Yerel Kadın Kurultayı” düzenlendi.

Mühendis, mimar, şehir plancıları, İnönü Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri ile çeşitli meslek gurubundan iş insanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Malatya Ticaret Odası Meclis toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen TMMOB Malatya 1.Yerel Kadın Kurultayı açılış konuşmaları ile başladı

20 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen kurultayda, Eğitimde Cinsiyetçilik, Çalışma Yaşamında Cinsiyetçilik, Siyasette Cinsiyetçilik, Kadına Yönelik Şiddet, Diğer Emek ve Meslek Örgütlerinde Kadın Örgütlenmesi, TMMOB’de Kadın Örgütlenmesi konu başlıklarının ele alındığı ve iki oturumda gerçekleşen kurultayın birinci oturumunda, Açılış konuşmalarının ardından TMMOB kadın çalışma grubu adına konuşmacı olarak katılan Işık Gürbülak ’’TMMOB’de Kadın Örgütlenmesi’’ konusunda sunum yaptı.

Gürbulak, mücadele; etnik, kültürel, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin bir yaşam mücadelesidir. Tüm baskı, şiddet, öfke, ayrımcı politikalara, yaşadığımız büyük travmaya karşın, eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için bugün burada kurultayımızı gerçekleştiriyor olmamız, eşit ve özgür yarınlar için TMMOB’li kadınlar olarak geri adım atmayacağımızın, yılmayacağımızın ve mücadeleye devam edeceğimizin bir ifadesidir” diye belirtti.

Katılımcılar tarafından da kendi hikâyeleri ve yaşadıkları üzerinden katkılar sunulan kurultayın Öğleden sonra gerçekleştirilen İkinci oturumuna konuşmacı olarak katılan, İnünü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hülya Bektaş Bingöl ‘’Kadınların Kariyer Engelleri’ konu başlığı ile sunum yaptı.

Bingöl’ kadın yöneticiler ‘erkek iş dünyasında’ pek çok toplumsal önyargıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Yönetici konumuna geçerken yükselen bariyerler, motivasyonu yok edebiliyor veya kadın bulunduğu yerde kalmak için bir erkekten daha fazla çaba harcıyor” açıklamasını yaptı.

Kadınların üst düzey yönetici pozisyonlarına gelmelerinde karşılaştıkları engeller, cinsiyet ayrımcılığı konusunda en sık karşılaşılan örneklere de değinen Dr. Bingöl’’ Yönetim literatüründe ‘cam tavan’ olarak adlandırılan görünmeyen bariyerler, toplumdaki ‘cinsiyet’ temelli düşünce kalıpları kadınların yönetim kademelerine gelmelerinin önündeki en büyük engeller olarak sıralanıyor. Bunlar, kadınların liyakatlerine bakılmaksızın ilerlemelerini engelleyen, açıkça görülmeyen ve ifade edilemeyen engellerin nedeni olarak biliniyor. Bu durum, kadınların kariyer ilerlemelerini olumsuz etkilediği kadar yönetimde ciddi sorunları da beraberinde getiriyor’’şeklinde konuştu.

Sunumların ardından, Kurultayın serbest kürsü bölümünde söz alan üyeler ve katılımcıların görüş ve önerileri ile Kurultay başarılı bir şekilde son buldu.

haber: https://malatyacadde.com/tmmob-kadin-kurultayi-yapildi/44745/