TMMOB’li kadınlar 8 Mart anısına barış ormanına fidan dikti

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Mart 2012

Diyarbakır’daki TMMOB’li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü coşkulu halaylar ile kutlarken, yine anlamlı bir etkinliğe imza atarak, Barış Ormanı’na fidan diktiler. 

 

Diyarbakır`daki mimar ve mühendis kadınlar, 11 Mart tarihinde öncelikle TMMOB İKK`nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile organize ettiği kahvaltıda bir araya geldi. Park Restaurant`ta düzenlenen kahvaltıda çok sayıda TMMOB`li kadın buluşurken, kahvaltıya kadınların çocukları ile birlikte katılması renkli görüntüler oluşturdu. Sohbet eşliğinde devam eden kahvaltılı buluşma, sahnede söylenen türküler ve çekilen halaylar ile coşkulu bir şekilde devam etti. Kadınlar, bir arada bulunmanın coşkusu ile saatlerce hem türkülere eşlik etti, hem de zılgıtlar eşliğinde halaylar çekti. 

Kahvaltı ardından, 8 Mart anısına fidan dikmek üzere bir otobüsle Barış Ormanı`na hareket eden kadınların coşkusu yol boyunca devam etti. Otobüste de hep bir ağızdan söylenen türküler devam ederken, mimar ve mühendis olan otobüs yolcularının kentin cadde ve sokaklarındaki mimari veya mühendislik hatalarını kendi aralarında kritik etmeleri de gözden kaçmadı. Güneşli bir Pazar sabahı Barış Ormanı`na ulaşan TMMOB`li kadınlar, burada hummalı bir çalışmaya girişti. Küreklerle kazdıkları çukurlara barış fidanları diken, özenli kadın elleri, toprağa barış tohumları ekercesine heyecanlıydı. Yer yer çocuklar da anneleri ile birlikte fidan dikerken, anlamlı enstantaneler oluşturdular. 
TMMOB`li kadınlar, bir 8 Mart`ı daha güçlü, örgütlü ve coşkulu bir şekilde kutlamanın mutluluğu ile Barış Ormanı`ndan ayrılırken, ormandaki görevlileri fidanlara iyi bakmaları konusunda uyarmayı da unutmadı.