VAN İL TEMSİLCİLİĞİMİZ İLE EDREMİT BELEDİYESİ ARASINDA ASANSÖR YILLIK PERİYODİK KONTROL PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ekim 2014 - 27 Nisan 2017

Van İl Temsilciliğimiz ile Edremit Belediyesi arasında asansör yıllık periyodik kontrol protokolü imzalandı. Taraflar arasında imzalanan protokol 2014 -2014 yıllarını kapsayacak.

Protokol imza töreninde temsilcilik yürütme kurulu başkanımız M. Zeki Bukay söz alarak; İl temsilciliğimizin asansör ve diğer teknik çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Yapılan protokolle binalarda bulunan asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılarak, vatandaşların can ve mal kaybının önüne geçileceğini belirterek, Van il sınırları içerisinde bulunan asansörlerde yapılan incelemelerde büyük çoğunluğunun gereken standartlarda göre montajı yapılmadığı ve can güvenliği açısından kullanımlarının tehlike arz ettiğini ifade etti. Bukay, yapılan bu protokolle Edremit belediyesi sınırları içerisinde bulunan bütün asansörleri standartlara uygun kriterlere göre kontrol edeceklerini belirterek bu kontroller sonucunda taraflara gereken raporları sunacaklarını ve kullanımı tehlike sınırında olan asansörlere sarı, kullanılamaz durumdaki asansörlere kırmızı ve kullanmasında sakınca olmayan asansörlere yeşil etiket ile işaretleyeceklerini belirtti. 

Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin İse; ülke genelinde eksik denetimlerden kaynaklı başta asansör ve benzeri teknik donatıların kazalarında onlarca yurttaşın öldüğünü birçoğunun da hem maddi hem manevi anlamda büyük mağduriyetler yaşadıklarını söyledi. Edremit Belediyesi olarak ilçe sınırları içinde bulunan ve asansörlü taşıma sisteminin olduğu tüm alanlarda denetimler yapmak ve halkın daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yaşamını sürdürebilmesinin sağlanması adına böylesi bir protokol imzaladıklarını aktaran Çetin; bu denetimlerin sağlıklı yürütüleceğine tüm denetimci teknik personelin büyük bir hassasiyetle yaklaşacağını ifade etti. 

Temsilciliğimiz ile Edremit Belediyesi arasında imzalanan Asansör Yıllık Periyodik Kontrol imza törenine; İl temsilciliğimiz yürütme kurulu başkanı M. ZEki Bukay, İl Temsilcilik Yürütme Kurulu sekreteri Faruk Anaran, Edremit belediyesi eşbaşkanı Abdulkerim Sayan, Edremit belediyesi eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin ve belediye teknik personeli makina mühendisi Reşat Bağcı katılım sağladılar.