Yönetim Kurulumuz Bağlar Belediyesi ile asansör protokolünü görüştü

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Şubat 2012

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ni ziyaret eden Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz, yılbaşından itibaren zorunlu hale gelen asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması konusunda belediye yetkililerini bilgilendirdi. Şubemizin periyodik kontrolleri gerçekleştirmeye talip olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu üyelerimiz, incelenmek üzere ilgili protokol metnini sundu. 

18 Kasım 2008 tarihli, 27058 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" ve 5 Kasım 2011 tarih, 208106 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereğince 01.01.2012 tarihinden itibaren A tipi muayene kuruluşları tarafından asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kez kontrolünün yapılması gerekmekte.   

Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz bu kapsamda bilgilendirmede bulunmak ve şubemizin belediye sınırları içerisinde bulunan binaların asansörlerinin yıllık denetimini yapmaya talip olduğunu ifade etmek üzere, Diyarbakır Bağlar Belediyesi`ni ziyaret etti. 8 Şubat tarihinde gerçekleşen ziyarete Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik ve Şube Başkanvekilimiz Gurbet Örçen katıldı. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran`ı makamında ziyaret eden yöneticilerimiz, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Ziyarette ilk sözü alan Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik, asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yılda bir yapılmasının, 01.01.2012 tarihi itibariyle zorunlu hale geldiğini hatırlatarak, "Bu kontroller vesilesiyle eski asansörlerin de kontrolü ve denetimi yapılmış olacak" dedi. Çelik, MMO`nun bir A Tipi muayene kuruluşu olduğunu ifade ederek; odanın, kontrolleri daire başına çok düşük bir maliyet karşılığında gerçekleştireceğini ifade etti. Daha sonra TMMOB MMO A tipi Muayene Kurulu olan Asansör Kontrol Merkezi tarafından hazırlanan protokolü Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran`a sunan Mesut Çelik, "Şubemiz geçmişte de benzer içerikte çalışmalar yürüttü ve geride bıraktığımız 7 yıl içerisinde bu konuda oldukça profesyonelleşti. Bu çalışma ile ilgili organizasyonumuzu tamamladık. Protokol bu çalışmalarda birinci adımı oluşturuyor, daha sonra bina yöneticileri ile toplantılar, diğer muhataplarla görüşmeler ve basın üzerinden vatandaşların bilgilendirilmesini hedefliyoruz. Vatandaşların periyodik kontroller konusunda ikna edilmesi, konunun iyi anlatılması çok önemli. Biz hazırlıklarımızı tamamladık ve bu sebeple burada bulunuyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Şube Başkan Vekilimiz Gurbet Örçen ise, geçmişte kentte asansör konulu çalışmaların içerisinde yer aldığını ifade ederek, geçmişte önemli deneyimler edinildiğini ve bu eksiklerin giderildiğini ifade etti. Şubemizin asansörlerin denetimini önemsediğini vurgulayan Örçen, "Kente olumlu anlamda bir katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz. Protokolün imzalanması halinde siz bu konudaki sorumluluğu bize vermiş olacaksınız. Bu kontroller sayesinde, bakım yapan firmaları da denetlemiş olacağız, böylece onlar da kendilerine çeki düzen verecekler" diye konuştu.

Yönetim Kurulu üyelerimizi dinleyen Yüksel Baran, bu tür kontrollerin konunun ehli olan kuruluşlar ile yapılmasının önemini ifade ederek, protokolü inceleyeceklerini belirtti.