Yönetim Kurulumuz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Mart 2012

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşen yönetim kurulu üyelerimiz, kenti ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulundu. Yeni yönetimimizi kutlayan Baydemir, meslek örgütler ile ortak çalışmayı istediklerini ifade etti. 

9. Olağan Genel Kurul ve seçimlerinden ardından belirlenen Şube Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`i makamında ziyaret etti. Yönetim kurulumuzun tanışma ve şubenin yeni döneme dair planlamalarını paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiği toplantı, 23 Mart tarihinde belediye binasında gerçekleşti. 
Yönetim Kurulu üyelerimizi karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yöneticilerimize hoş geldiniz dedi. Ziyarette ilk sözü alan Şube Başkanımız Mesut Çelik, ziyaret talebini kabul ettikleri için teşekkür etti. Daha sonra şube gündemindeki kentle ilgili konulara değinen Çelik, "Geçmiş dönemde yeni yapılan yapıların asansörleri konusunda hep beraber ciddi bir mesafe almıştık, bu dönem bunu mevcut tüm yapılar için uygulamak istiyoruz. 2012 yılı itibariyle aslında bur bir yasal zorunluluk haline de geldi. Bir de artık asansör kontrollerinin akredite edilmiş kuruluşlar tarafından yapılması bir zorunluluk oldu. Bu bizim açımızdan bir avantaj, çünkü oda akredite kuruluşlar sınıfı içerisindedir. Bu konuyla ilgili Diyarbakır`daki alt kademe belediyeler ile görüşmelerimiz ciddi bir noktaya geldi. Umarım önümüzdeki günlerde süreci tamamlarız. Tabi bu konu sadece teknik prosedürü uygulamakla bitmiyor, kentlinin de bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Bu konuda sizden de katkı bekliyoruz" dedi.
Kazan daireleri konusunda geçmiş yıllarda yaşanan kazaları hatırlatan Mesut Çelik, şubemizin geçtiğimiz yıl Türkiye`de bir ilki gerçekleştirerek Kayapınar Belediyesi ile yeni yapılan yapıların kazan dairelerinin uygunluğu konusunda bir protokol imzalandığını belirtti. Bu kapsamda şimdiye kadar 10 yeni yapının kazan dairesinin kontrol edildiğini ifade eden Çelik, "Uygulamayı tüm diğer alt kademe belediyelerine yaymak istiyoruz" diye konuştu. 
Kentteki sığınaklar konusunun da önemine vurgu yapan Çelik devamla, "Kentte sığınaklara dair derli toplu bir çalışma yok. Geçmiş dönemde sığınaklarla ilgili kontrolü Sivil Savunma Müdürlüğü yapıyordu, şu an yetki belediyelerde. Biz bu konuyu gündemleştirmek istiyoruz. Biz şu an bir kriterler tablosu hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde size de sunacağız. Ve bununla beraber sığınıkların da artık uygunluk raporunun hazırlanması gündeme gelebilir, bu konuda biz de görev alabiliriz" dedi.  
Kentte su hatlarına müdahale eden kişilerin belediye tarafından yetkili ve eğitim almış kişiler olmasının önemli olduğunu kaydeden Mesut Çelik, "Sizin hattınıza müdahale eden kişilerin sizin tarafınızdan yetkili veya bizim eğiteceğimiz yetkili tesisatçıların olması kaçak kullanımın minimal düzeye inmesinde önemli bir etken oluşturur. Biz tesisatçıların yetiştirilmesi konusunda göreve hazırız" diye belirtti. 2012 yılı itibariyle şantiyelerde çalışan tüm personelin belgelendirilmesinin söz konusu olduğunu aktaran Çelik, büyükşehir belediyesinin usta ve kalfaların belgelendirilmesi konusunda sorumluluk alması durumunda, şubemizin eğitim ve doküman konusunda sorumluluk alabileceğini ifade etti. 
Kentte doğalgazın kullanımı ve bu konuda yaşanan sorunlara da dikkat çeken Mesut Çelik, şunları dile getirdi: 
"Birbirine benzer yapılar farklı faturalar ödüyor. Bu, yapılarda kullanılan tesisatın verimli olmaması denetimsizlikten kaynaklanıyor. Tesisatlar denetimden mahrumdur, tesisatı kontrol eden bir mekanizma yoktur. Bu hem bireyi mağdur ediyor aynı zamanda kent açısından bakıldığı zaman ciddi bir katma değer kaybına yol açıyor. Yapılar artık enerji verimliliğine göre sınıflandırılıyor. Bu konu şu an için Diyarbakır`da 80 bin kişiyi ilgilendiriyor ve bu sayı abone sayısına kadar çıkacaktır. Tesisatların etkili ve verimli olması için bir planlama yapılabilir. Böylesi bir uygulama beraberinde, yıllardır yapamadığımız ısı yalıtımı konusunda da bir çabayı ortaya çıkarır. Biz bu konuyu üyelerimiz ile de konuştuk, çünkü üyelerimize de bir iş yükü getiriyor. Ancak bu konuda sorumluluk altına girebiliriz. Ancak bunun yine en önemli ayağı büyükşehir belediyesidir. Bu konuyu gündeminize alırsanız başarılı olabiliriz."
‘Meslek örgütlerimizden ortak çaba istiyoruz`
Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yeni yönetimi kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Şube Başkanımız Mesut Çelik`in dile getirdiği konuların kentin daha yüksek standartlara ulaşmasını sağlayacak konular olduğunu ifade eden Baydemir, "Gündeme getirmiş olduğunuz bütün hususlar kentlinin güvenliğini de esas alan önemli maddelerdir. Ve şüphesiz ki konforunu esas alan gündemlerdir. Bu vesileyle ben şahsınızda bütün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bütün STK`larla bütün meslek örgütleriyle bu denli bir çalışma, böylesi bir eşgüdümlü işbirliği içerisine girersek bu talepler, bu öneriler aynı zamanda bizim de işimizi olumlu etkiler. Aynı zamanda bir doğal partner, işbirliği içerisine girmiş oluyoruz. Biz bütün meslek örgütlerimizden böylesi bir ortak çaba istiyoruz" dedi. 
Öncelikle doğalgaz konusunun önemine vurgu yapan Baydemir, devamla şunları dile getirdi: "İnsan yaşamı ile direkt ilgili bir konudur. En ufak bir hata, tesisatta maliyetten kaçmak hem maddi hem manevi büyük maliyetlere yol açabilir. Çok hassas bir konu. Evet konfor ama aynı zamanda kente mayın döşüyorsunuz. Eğer yetkili ellerle yapılmazsa çok riskli bir alan. Vatandaş doğalgazla ilgili yaşadığı bir soruna kendisi müdahale etmeye kalkışırsa kendisini de kenti de havaya uçurmuş olacaktır. Kazan dairesi de benzer bir konu." 
Baydemir daha sonra, binalarda ısı yalıtımı ve kentte güneş enerjisinin daha yayın olarak kullanılmasına dönük çalışmaların da yapılabileceğini kaydederek, "Diyarbakır güneş enerjisi konusunda Türkiye`nin en zengin kentlerinden biri. Yalıtımı yapılan bir yapıya bir de güneş enerjisi getirilirse bence hidroelektrik santralinden gelecek enerjiye ihtiyacımız olmayacak" diye konuştu. 
Şubemizle diyaloğun bundan sonra da devam etmesini isteyen Baydemir, "24 saat boyunca bu kapı sizlere açık. İstişare etme, ortak akılla birlikte sorumluluk alma konusunda bu kurum asla kapısını sizlere kapatmayacaktır. Açık söylemek gerekirse sizin desteğinizi bekliyoruz. Bütün bunlar aslında bir boyutu ile kendimizi de gözden geçirme sürecine katkı sunacaktır" dedi.