YÖNETİM KURULUMUZ İL TEMSİLCİLİK YÖNETİCİLERİ VE KOMİSYON ÜYELERİMİZLE TOPLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Aralık 2012

Şube yönetim kurulumuz, İl Temsilciliği Yöneticilerimiz ve Komisyon Üyelerimizle, hükümetin TMMOB’yi hedef alan yeni yasal düzenlemeleri ve oda çalışmalarını değerlendirmek üzere toplandı. Toplantıda, TMMOB’ye karşı çıkarılmak istenen yasaya karşı mücadele edilmesi kararı çıktı.

Diyarbakır Green Park Otel`de gerçekleşen toplantıya, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, temsilcilik yürütme kurulları ve komisyon üyelerimiz katılım gösterdi. 8 Aralık tarihinde gerçekleşen toplantıda ilk olarak Şube Sekreteri İlyas Çoban, geride bıraktığımız bir yıl süresince şube ve temsilciliklerin gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin, slayt eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Ardından Şube Başkan Vekili Gurbet Örçen, toplantının içeriği ve gündemine dair bilgi verdikten sonra, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Özdel, toplantının esas gündeminin TMMOB`ye ilişkin hazırlanan yasa tasarısı ve buna karşı alınacak önlemler olduğunu ifade etti. Özdel, söz konusu tasarı hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra, sözü toplantı katılımcılarına verdi. Söz alan konuşmacılar, yasa taslağının TMMOB örgütlülüğü açısından yol açacağı sonuçları değerlendirirken, çeşitli önerilerde bulundular.

TMMOB tarafından yürütülen imza kampanyasının desteklenmesi, yasal düzenlemeye karşı olan belediyeler ile birlikte ortak çalışmaların yürütülmesi ve mevcut yasa taslağına karşı bir taslak hazırlanması şeklinde öneriler dile getirildi.
Toplantının ikinci oturumunda söz alan Şube Başkanı Mesut Çelik, yeni yasal düzenleme ile birlikte ortaya çıkacak tabloyu değerlendirdi. Çelik, gerek şimdiye kadar yapılan düzenlemeler gerekse hükümetin hazırladığı ve onaylanması beklenen yeni yasa ile oda-üye bağımlılığının ortadan kalkacağına işaret etti. Çelik daha sonra, şube olarak yeni dönemde gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin planlamaya dair bilgiler verdi. 
Toplantı, konuşmacıların kendi temsilcilik çalışmalarına ilişkin verdikleri bilgiler ve şube çalışmaları ile ilgili eleştiri ve önerileri ile sona erdi.