ALİ İSMAİL VE ARKADAŞLARI ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Haziran 2017

Ali İsmail Korkmaz`ın anısını yaşatmak için düzenlenen 3. Yaşam Ödülü ünlü akademisyen Korkut Boratav ve Dayanışma Akademeleri’ne törenle verildi.

Ali İsmail Korkmaz‘ın anısını yaşatmak için düzenlenen 3. Yaşam Ödülü ünlü akademisyen Korkut Boratav ve Dayanışma Akademeleri`ne törenle verildi.

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi`nde yapılan törene, CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, KESK Genel sekreteri Hasan Toprak, DİSK Genel İş Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Mehmet Güleryüz, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kuruslu Sekreteri Neşet Aykanat, TTB Genel Başkanı Raşit Türker, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti yöneticileri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Ali İsmail Korkmaz`ın annesi kısa bir konuşma yaparak, "Oğlumun katledildiği sokağa ilk geldim. Sokağın sapa bir yer olarak düşünmüştüm. Ama o öyle değilmiş" diyerek duygularını gözyaşları içinde dile getirdi.

Ali İsmail Korkmaz`ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Ali İsmail`in düşündüklerini ve yapmak istediklerini adına kurdukları Vakıfla yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Sendika ve oda genel başkanları günün anlamını içeren konuşmalar yapılarak, Gezi eylemlerinde yaşamlarını yitirilen gençlerin hiçbir zaman unutulmayacağı, demokrasi, barış ve kardeşlik için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdiler.

Ödül töreninde konuşan Boratav, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen akademisyenlerin mücadelelerinden vazgeçmemeleri gerektiğini ve Ali İsmail gibi nice gençler yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Korkut, üniversitelerdeki tasfiyelere değinirken, "Şunu bilin ki üniversitelerdeki tasfiyesi listesini hükümet veya YÖK yapmadı. Üniversite yönetimleri yapıldı. Yıllar önce de tasfiyeler yapıldı ama bu kadar gaddarca yapılmış tasfiyeler yapılmamıştı" diye konuştu.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Korkut Boratav ve Dayanışma Akademelerinin ödülünü Ali İsmail`in annesi Emel Korkmaz verdi.