BİRLİK VE DAYANIŞMA KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ekim 2009

04 Ekim 2009 Pazar günü 17.00 – 19.00 saatleri arasında 222 Park Sish Restaurant’da gerçekleştirilen Birlik ve Dayanışma Kokteyline üyelerimiz ve davetliler katılarak sohbet edip hoşça vakit geçirdiler. Çok sayıda oda üyesi ve davetlinin katıldığı kokteylde Şube Başkanımız R. Erhan Kutlu konuşma yaptı. Konuşmasında; Kokteyle katılan üyelerimizle beraber olmaktan duyduğumuz keyfi ve mutluluğu belirterek yönetim kurulumuza verdiğiniz destek ve güvene teşekkür etti.

Değerli TMMOB Başkanım, Değerli Oda Başkanım, Değerli Oda Dostları, Sevgili Meslektaşlarım, Sayın Basın Emekçileri

Şubemizin düzenlemiş olduğu Birlik, Beraberlik ve Dostluk Kokteylimize hoş geldiniz. Yönetim Kurulumuz ve Şahsım adına hepinizi saygı, sevgi ve dostlukla selamlıyorum.

Sevgili arkadaşlarım, öncelikle sizlerle burada beraber olmaktan duyduğumuz keyif ve mutluluğu yönetim kurulumuzla beraber paylaşmak istiyorum.

Değerli Arkadaşlarım

Sizlerle buluştuğumuz bir önceki beraberliğimizde, dünyada finansman piyasalarında patlayan ve kapitalizmin gerçek yüzünü tüm çıplaklığı ile sergileyen olağan ekonomik kriz ile ilgili olarak, sermayenin sorunlarının sürekli tartışıldığı ve kurtarmak için çeşitli müdahaleler edilmek istendiğini, bunun karşılığında krizden en çok etkilenen emekçilerin ve işsizlerin sorunları ne yazık ki tartışılmadığını, Ülkemizde kiriz deyince ilk önce çalışanların işten çıkarılması, ücretlerinin azaltılması, sosyal haklarının kısıtlanmasının akla geldiğini belirtmiştim. Gelişmeler tam da dediğimiz gibi olmuştur. Gerçi Ülkemizde yaşanan bu kriz yeni değildir, asıl üzerinde durulması gereken konu bu krizlerin az yada çok öteden beri süreklilik gösteriyor olması ve serbest piyasa ekonomisinin iddia edildiği gibi serbest olmadığıdır. Sermayeye sürekli olarak teşvikler, öncelik haklan verilmesi, zararlarının kamu bünyesine aktarılması gibi çok çeşitli kamu kaynaklarından yararlandırılarak var edilmesine yönelik politikalarla ayakta durabildiğidir ve günümüzde bu durum adeta alkışlanmaktadır. Buna karşılık kamu kaynaklarının halkımıza hizmet için sunulmaması ve sunulmasını isteyenler ise neredeyse ayıplanmaktadır.

İşte dediğimiz gibi yine kriz bahane edilerek işten çıkarılmalar artmış, çalışanların ücret ve sosyal haklarında büyük gerilemeler yaşanmış, işsizlik büyük oranda artmıştır. Her zaman olduğu gibi krizin faturası başta çalışanlara, emeklilere, küçük üreticilere, tüccara, esnafa ve halkımıza çıkarılmıştır. Buna karşılık küresel güçlerle işbirliği yapan başta fınans sektörleri ve bankalar olmak üzere büyük işletmeler karlarını birkaç kat artırmış, birçok işletme el değiştirmiş, yabancı şirketler ve onların işbirlikçilerinin eline geçmiştir.

 

Sevgili Arkadaşlarım

Hepinizin bildiği gibi bizim mühendislerimiz ve firmalarımız dünyanın çeşitli ülkelerinde her türlü proje ve imalatı başarı ile yapmaktadırlar. Birçok mühendis arkadaşımızın işsiz olduğu böyle bir ortamda, özellikle yerel yönetimlerimizin her mühendis arkadaşımızın yapabileceği sıradan proje, taahhüt ve müşavirlik hizmetlerini yabancı mühendislere ve firmalara yaptırmalarına ve kaynaklarımızın yabancılara aktarılmasını da doğru bulmuyoruz. Ne yazık ki bu işlerin faturası yine bizlere ödettirilmektedir. Yorumu kamuoyuna bırakıyorum.

Yine önümüzde yerel seçimler olduğunu^bunun bir fırsat olduğunu, halkımızın ve ülkemizin çıkarlarını ön planda tutan siyasi yapıların  birliği yaparak iktidar olmasının çok önemli olduğunu vurgulamıştım. Ancak bu güç birliğinde kişisel ve politik çıkarların bir yana bırakılarak katılım ve temsiliyetin  ön planda tutulması gerektiğini belirtmiştim. Yerel seçimlerde hepinizin bildiği gibi  ülke geneline  göre-"kentimizde farklı bir yapı ortaya çıkmıştır. Ancak daha da güzel olabilirdi,. birkaç kişinin karşılıklı biraz hoşgörüsü7 ve uzlaşmasıyla ülkemize önderlik ve örnek olacak bir yapı oluşturulabilirdi diye düşünüyoruz.

Bizler, kentimizde, ülkemizde ve dünyada bu yaşanan olumsuzlukların beklenen bir şey olduğunu, emperyalizm ve onun bölgelerdeki çıkar ortakları var olduğu sürece bu karanlık tablonun süreceğini biliyoruz. İnsanımız, kendisine dayatılan tüm bu olumsuzlukları ya yaşamaya devam edecek ya da tüm bu olumsuzlukların ortadan kalkması için mücadele edecektir. Her kurum ve kuruluş kendi hayata bakışında ve çalışmalarında serbest olacak şekilde, her kesimin uzlaşabileceği, demokrasi, adalet, laiklik, özgürlük, emek, üretim, paylaşım gibi Cumhuriyet ilkelerinde birleşerek, güç birliği yapıp, yan yana durarak-birlikte mücadele edecek karşı duruşu gerçekleştirecek Demokratik bir platform oluşturmak zorundayız. Ülkemizde, kentimizde bu konuda çalışma yapan çok değişik yapılar var diye düşünebilirsiniz, evet vardır, olması da doğaldır. Ancak bu yapıların birçoğu, az sayıda kişinin aldığı kararları tepeden inme emirlerle adeta toplumumuza dayatmaktadır. Bu demokratik olmayan yapılar ne yazık ki toplumumuzun hareket kabiliyetini azalttığı, böldüğü, ivme kaybettirdiği, toplumumuza bir şey kazandırmadığı gibi, en önemlisi örgütlenmelerin önünü de kapatmaya çalıştığını ne yazık ki yaşayarak görüyoruz.

Meslek alanlarımızın, meslektaşlarımızın, kentimizin gelişmesi için önemli olan konularda ortak çalışma anlayışı ve işbirliğinin geliştirilmesini, katılım ve eşgüdümün sağlanmasını, bilgiye ve emeğe saygı duyulmasını istiyoruz. TMMOB ve ona bağlı odamız gücünü sadece üyelerinden almaktadır, sizlerden alacağımız bu güçle, oluşacak böyle demokratik bir yapıda yerimizi alacağımızı, üzerimize düşenleri yapacağımızı, görüşlerimizi, önerilerimizi, eleştirilerimizi, uyarılarımızı başta meslektaşlarımız olmak üzere halkımızın ve kamunun çıkarları doğrultusunda toplumumuza dayatılan politikaları sorgulamaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna sunuyoruz.

Başka bir etkinliğimizde buluşmak üzere aydınlık, sağlıklı, mutlu ve güzel günleri hep beraber yaşamak dileği ile hepinize saygılar sunar, keyifli bir akşam dilerim..

                                                           

                                                                R.Erhan KUTLU

                                      Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi

                                                               Yönetim Kurulu Başkanı