BİRLİK ve DAYANIŞMA KOKTEYLİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Ocak 2010

09 Ocak 2010 tarihinde Ekrem Restaurantta gerçekleştirilen 350-400 üyemizin geniş katılımıyla gerçekleşen Birlik ve Dayanışma Kokteylimizde üyelerimiz hoşça vakit geçirdi. Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kokteyli'nde konuşan Şube Başkanımız R. Erhan KUTLU'nun konuşmasına ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Kokteylde Şube Başkanımız R. Erhan KUTLU şöyle konuştu;

Değerli Meslektaşlarım;

 

 

Şubemizin 2008-2010 çalışma döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Danışma Kurullarımızda, hep beraber oluşturduğumuz çalışma programımızı sizlerden aldığımız destek ve güçle yaşamaya geçirmeye çalıştık.

Dünyada yaşanan küresel mali krizin, ülkemiz ekonomisindeki etkilerini hep beraber yaşayarak görüyoruz. Meslek uygulama alanlarımız gün geçtikçe daralmaktadır. Diğer yandan mesleki yetki ve sorumluklarımızın önemli bir bölümü tekniker, teknisyen ve yüksek teknik öğretmenler tarafından kullanılmak istenmektedir.

Nitekim Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına siyasal iktidar tarafından mühendislik ünvanı verilmiştir. Bu meslek gruplarının ve oy almak için siyasal iktidarın davranışları anlayışına göre uygun olsa da, bizi üzen bu anlayışlara kucak açan ve destekleyen meslektaşlarımızın olmasıdır; müsaade ederseniz bu meslektaşlarımızı kınıyorum.

Bu durumda birçok meslektaşımız iş bulmakta zorlanmakta, birçok meslektaşımız da meslek dışı işlerde ve zor koşullarda çalışmaktadırlar. Yaşananların mesleğimize, meslek alanlarımıza, bizlere, Odamıza bir saldırı olduğu açıktır.

Biz ülkemizin üretmesini,

Biz ülkemizin sanayileşmesini,

Biz ülkemizin demokratikleşmesini,

Biz ülkemizde, hakça paylaşım istiyoruz,

Biz hiçbir siyasi yapı, vakıf dernek ve çıkar odaklarıyla bir olmadık, olmayacağız da,

Biz sadece ve sadece siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güçle, saygın ve güvenirliği olan bir Oda oluşturmaya çalıştık, eğer bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır.

Sevgili arkadaşlar, gelin bu akşam burada hep beraber oluşturduğumuz güzel ortamı, 16-17 Ocak'ta yapılacak genel kurulumuza taşıyalım, genel kurulumuzu bir şölene dönüştürelim, Şubemizin meslektaşlarımız arasında oluşturduğu birlik ve beraberliği, bir çalışma programı dahi olmadan, siyasi iktidarın emriyle hareket ederek siyasi kamplara ve ayrışmalara dönüştürmek isteyen anlayışlara karşı,

Burasının Eskişehir olduğunu,

Bu örgütün Makina Mühendisleri Odası olduğunu, bu örgütün farklı olduğunu, gücünü hiçbir siyasi yapı, vakıf ve dernekten değil sadece ve sadece üyesinden aldığını hep beraber dik duruşumuza devam edeceğimizi, dostumuza, düşmanımıza gösterelim.

16-17 Ocak'ta yapılacak Genel Kurulumuza ve seçimlere katılmaya, Odamıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

2010 yılının, umutların yeşerdiği, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, güzelliklerin paylaşıldığı bir yıl olması istemiyle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.

 

R. Erhan KUTLU
TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Eskişehir Şube Başkanı