ENERJİ TASARRUFU EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Mayıs 2010

Şubemiz tarafından Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun "Geleceğe Enerjin Kalsın Projesi" çalışmaları çerçevesinde, okulda kullanılan enerji kaynaklarında tasarruf konusunda öğrencilere, 07 Mayıs 2010 tarihinde okulun eğitim salonunda seminer düzenlendi. Semineri Şubemiz Teknik Görevlileri Makina Mühendisi Erhan İNAN ve Endüstri Mühendisi Marife Elçin YONTUNÇ verdiler.

İNAN konuşmasında "Birey olarak; enerjiyi daha verimli kullanarak ve enerjinin gereğinden fazla tüketilmesini önleyerek soluduğumuz havanın daha temiz ve sağlıklı olmasına katkı sağladığımızı unutmamalıyız. "Enerji verimliliği kavramı enerjinin kullanılmaması ve refahtan vazgeçilmesi değildir. Daha iyi ısınma, daha fazla aydınlatma, daha çok üretim sağlamak için bazı teknikler, malzemeler, cihazlar kullanılarak ve daha bilinçli davranılarak enerjinin daha etkin ve verimli kullanılmasıdır." dedi.

 

Konuşmasının devamında günlük hayatımızın ayrılmaz parçası olan; ısıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyacımızı karşılarken, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, ocak, ütü gibi cihazların, kullanırken ve satın alırken dikkatli seçim yapılarak, çevremizin korunmasına ve aile bütçesine ciddi katkıda bulunulmasının mümkün olacağını vurguladı.