ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONULU RESİM VE AFİŞ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Şubat 2011

Şubemiz tarafından düzenlenen "Enerji Verimliliği ve Tasarrufu" konulu seminer ile Enerji Verimliliği konusunda ilköğretim okulları öğrencilerine yönelik resim, ortaöğrenim okulları öğrencilerine yönelik "afiş" yarışmasının ödül töreni ,17 Şubat 2011 tarihinde Eskişehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını MMO Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU yaptı.

KUTLU konuşmasında; "       

  Değerli Katılımcılar  ve Sevgili Öğrenciler

 

        Enerji, sanayide, ulaşımda, ısıtmada kısacası toplumsal yaşamın başlangıcından itibaren insan yaşamı için gerekli olan önemli bir vazgeçilmezdir. Enerji ülkelerin ekonomik ve sosyal olarak gelişiminde, dolayısıyla insanların, toplumsal refahın arttırılmasında en önemli bir etkendir.

       Ülkemiz, enerji kaynakları açısından kısıtlı kaynaklara sahip olmakla birlikte uzun yıllardır ulusal ve kamusal bir enerji politikası da uygulanmamaktadır. Doğal kaynaklarımız etkin, verimli ve yeterli bir şekilde kullanılmamakta, gerekli yatırımlar yapılmamakta özelleştirme, serbestleştirme politikaları ile ticari bir meta haline getirilmiştir. Enerji ihtiyacımızın önemli bir kısmını karşılayabilecek bir potansiyele sahip olmamıza karşılık bu kaynaklar ya hiç kullanılmamakta yada potansiyelin çok altında değerlendirilmektedir. Bu politikalar sonucunda, ülkemiz enerji ihtiyacını kendi öz kaynaklarından değil dışarıdan satın alarak karşılayan bir durumdadır. Bu durum başta ekonomimiz olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini olumsuz yönde etkilemektedir.

        Ülkemizin enerji ihtiyacının yeterli, güvenilir ve ekonomik olarak sağlanması temel hedef olmakla birlikte, bu hedefe ulaşma yolunda enerjinin verimli kullanılması ve enerjide tasarruf sağlanması en önemli araçlardan biridir.Bu nedenle sanayimizde, binalarda ve ulaşımdaki kayıpların en aza indirilmesi, üretimden, tüketime yaşamın her alanında enerjinin verimli, akılcı, etkin ve tasarruflu kullanımı büyük önem taşımaktadır.Biz MMO olarak en büyük enerji kaynağının, enerjinin verimli kullanılması ile elde edilen enerji tasarrufu olduğunu biliyoruz.

    Bu nedenlerle, ülkemizde enerjinin etkin kullanımı ve enerji tasarruf edilmesi bilincin oluşturulması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda toplumumuzun tüm kesimlerinin duyarlı olması, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.Bu bilincin oluşmasında en önemli konu hiç kuşkusuz ki eğitimdir.Biz bu bilinçle MMO olarak meslektaşlarımız yanı sıra, sanayimize, halkımıza bu konunun önemini anlatmaya çalışarak çeşitli eğitimler düzenliyoruz.Bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyor, yaygınlaştırılması için de çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz.

        Diğer yandan enerji tasarrufuna yönelik bu bilincin toplumsal yaşamda insanın öğrencilik yıllarından başlayarak gelişmesinin daha çok önemli olduğunu da biliyoruz.  İşte bu bilincin oluşması ve gelişmesi için eğitimin yanı sıra en önemli araçlardan birinin de görsellik ve sanat oluğu düşüncesiyle bu resim ve afiş yarışmasını düzenlemekteyiz. Bu bir yarışmadan öte enerji ve tasarrufu konusunun toplumumuza ne kadar önemli olduğunun mesajının verilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle yarışmaya katılan tüm öğrenci arkadaşlarımızı, değerli öğretmenlerini, velilerini kutluyor, teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyorum. Bu v.b çalışmalarına yaşamları boyunca devam etmelerinin kendilerinin yanı sıra toplumumuza da bir çok yeni kazanım ve açılım getireceğine inanıyorum. Enerji tasarrufu konusunda bilincin oluşmasına ve yaygınlaşmasına büyük katkılar sağladığına inandığımız bu ortamı sağlayan Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Sayın İbrahim CEYLAN şahsında emeği geçen tüm çalışanlarına, Şube Yönetim Kurulumuz adına tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."dedi.

Açış konuşmasında sonra Şubemiz Teknik Görevli Makina Mühendisi Erhan İNAN "Enerji Verimliliği ve Tasarrufu" konusunda öğrencilere yönelik bir seminer verdi. Seminer sonrasında Resim ve Afiş Yarışmasında dereceye girenlerin ödül törenine geçildi.

AFİŞ YARIŞMASINDA ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

ADI SOYADI

OKULU

•1.       Büşra DEMİRCİ

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

•2.       Melike GÜNEŞ

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

•3.       İdil İrem YEŞİLYURT

Cumhuriyet Lisesi

 

 

  

MANSİYON KAZANANLAR

  

ADI SOYADI

OKULU

Aysel MENKİ

Cumhuriyet Lisesi

Şafak ALTINTAŞ

Cumhuriyet Lisesi  

İnci CORCOR

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

İpek YİĞİT

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Sümeyye YOLDAŞ

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Ezgi KUŞAR

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Huriye AKYUMUK

Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi

 

 

 

 

 

  

  

  

 

 

 

 

 

 

RESİM YARIŞMASINDA ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

ADI SOYADI

OKULU

•1.       Gamze ZORLU

Şehit Onur Yeşil İlköğretim Okulu

•2.       Melike GÜNEŞ

Ticaret Borsası İlköğretim Okulu

•3.       İdil İrem YEŞİLYURT

Tunalı İlköğretim Okulu  

 

 

  

MANSİYON KAZANANLAR

  

ADI SOYADI

OKULU

Desen HASRA

Adalet İlköğretim Okulu

Ecrin İNCE

Eskişehir Ticaret Odası İlköğretim Okulu  

Aslıhan AKKIR

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu

Şeymanur MUTLU

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu

Merve CEYHUN

Halil Yasin İlköğretim Okulu

Baran EYİDİL

Ahmet Sezer İlköğretim Okulu

Görkem KARTAL

Halil Yasin İlköğretim Okulu