Eskişehir Tabip Odası ve SES, Odamızı Ziyaretlerinde; Çalışanların Gasp Edilen Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haklarıyla İlgili Yapılacak Olan Miting İçin Destek İstediler

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Eylül 2009

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel ve SES Şube Başkanı Bülent Nazım Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Birtürk Özkavak, TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette TMMOB İKK Sekreteri Derya Özkar, MMO Şube Başkanı R. Erhan Kutlu, MMO Şube Sekreteri M. Simavi Bakır hazır bulundu.Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın birinci yıldönümü olan 1 Ekim 2009 tarihinde Odunpazarı Meydanı'nda bu yasanın getirdiği olumsuzlukları duyurmak için miting düzenleyeceklerini belirten Şenel ve Yılmaz, halkın sağlık ve sosyal güvenlik hakkının takipçisi olduklarını, kardeş örgütlenmeleri ziyaret ederek ortak kararlar almak üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

Aradan geçen bir yılda Tabip Odası ve SES'in Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası hakkında söylediklerinin ne kadar gerçekçi olduğunun anlaşıldığını kaydeden SES Şube Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, "Yeni yasa ile sağlık kurumlarına para vermeden girmek imkânsız hale gelmiştir. Hastanelerin kapıları para vermeden açılmaz hale getirilmiş, halkın sağlığa cepten ödediği para her geçen gün artmış ama sağlık hizmeti almak bir o kadar zorlaştırılmıştır" dedi. Yılmaz, şunları söyledi:

18 yaşından küçüklere koşulsuz sağlık hakkı sunacağı ifade edilirken,  bu gün bu söylemin bir propaganda aracı olduğu görülmektedir. Zira Sosyal Güvenlik Kurumu yoksulluğunu kabul edeceği çocukların sağlık hizmetini ödeyeceğini bir yönerge ile açıklamıştır.

Sosyal güvenlik alanlında da yaşananlar sağlıktan farklı değildir. Bu yasa ile sosyal güvenlik hakkı kısıtlandığı gibi, ardından kriz bahane edilerek çıkarılan birçok yasa ve yönetmelikle emekçilerin tarihsel kazanımları ellerinden alınmış ya da alınmak üzere hamleler başlatılmıştır.

SES Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Tabip Odası olarak bu sürecin bir kader olmadığını ve bu süreci durdurabileceğimizi biliyoruz. Bu nedenle kardeş örgütleri ziyaret ediyor ve ortak kararlar almak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Yapılan görüşmeler sonucunda alınacak kararlar basınla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır."

TMMOB İKK Sekreteri Derya Özkar ve MMO Şube Başkanı R. Erhan Kutlu da, yasanın getirdiği olumsuzluklarla mücadelede Tabip Odası ve SES ile birlikte hareket edeceklerini belirtti.