ESOGÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜME HOŞGELDİN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Ekim 2010

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığının; Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerine düzenlemiş olduğu "Bölüme Hoşgeldin Buluşması" etkinliği 07 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşmiştir.

Saat:11:00'da başlayan etkinliğe Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Emin KAHYA'nın açılış konuşmasının ardından, Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkan Vekili Endüstri Mühendisi Tayyar ÇAYDERE'nin sunumu ile devam etmiştir. Oda Yayınlarının tanıtıldığı stant açılmış ve öğrenci üye kayıtları yapılmıştır.

ESOGÜ Rektörü Prof DR. Fazıl TEKİN, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Zekeriya ALTAÇ, ESOGÜ MühendisliK -  Mimarlık Dekanı Prof Dr. Sevgi ŞENÖZ, ESOGÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Bilal PAR, İnşaat Müh. Bölüm Bşk. Prof.Dr. Yunus ÇELİKÖRS Metalurji ve Malzeme Müh. Bölüm Bşk. Orhan Şerif KOMAÇ, Kimya Müh. Bölüm Bşk. Prof. Dr. Hürriyet ERŞAHAN, Enformatik Bölüm Bşk. Doç.Dr. Muzaffer KAPANOĞLU ve Öğretim Üyeleri katıldı.

Eskişehir Şubesi Başkan Vekili Endüstri Mühendisi Tayyar ÇAYDERE'nin ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yaptığı konuşma aşağıdadır.

Değerli Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Emin KAHYA, Değerli Öğretim Üyeleri ve Sevgili  Öğrenciler Eskişehir Makina Mühendisleri  Odası Yönetim Kurulu adına ve şahsım adıma hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım. Hepinizi ülkemizin böyle bir değerli üniversitesini kazanarak mühendislik eğitimine başladığınız için sizleri kutluyor ve hoş geldiniz diyorum. Değerli arkadaşlar bizim bu toplantıyı yapmamızın amacı siz değerli genç meslektaşlarımıza odamızı tanıtmak ve eğitim sürecinde yanınızda olduğumuzu göstermektir.

Sizler en zoru başararak yani üniversite sınavını kazanarak buraya geldiniz. Buradan da başarılı olarak aramıza katılacağınıza inanıyorum.

 

Değerli arkadaşlar MMO TMMOB BAĞLI 23 ODADAN BİRİ OLUP Anayasanın 135. nci maddesine göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek odasıdır. MMO ya bağlı 18 şubeden biriside Eskişehir şubesidir.

 

Dünyayı, ülkeyi ve yaşamı tanıyan anlayan ve ona göre politikalar üreterek yaşama geçiren bir çalışma anlayışında olan odamız üyelerinin yanı sıra siz değerli öğrencilere de özel bir önem vermektedir. Mühendislik konuları okulunuz da değerli öğretim görevlileri tarafından verilecektir, biz bunları pekiştirmek bilgi yeteneğinizi geliştirmek için biraz sonra ereceğimiz yansılarda göreceğiniz gibi her zaman yanınızda olacağız. Biz yaşamın her alanında olan bir meslek grubuyuz. Planlamada projede üretimde denetimde yönetimde. Bu nedenle siz değerli meslektaşlarımızın katılımı desteği ne kadar çok olursa sorunlarımızı ve beklentilerimizi o ölçüde daha iyi karşılayabiliriz çözebiliriz.

 

Dünya da özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan krizler gelecek yıllara da daha karmaşık hale gelecektir. Yaşanan sorunların karşısında üyelerimizin eğitimi, mesleki bilgilerinin yükseltmesi zorunlu hale gelmiştir. Sizler çevresini sorgulayan üreten toplumla bütünleşen kalite bilincine sahip, zaman değerini kavrayan kendisiyle barışık etik değerlere sahip, entellektüel özellikli ,meslek örgütüna ve meslek örgütlenmesine inanan duyarlı mühendisler olacaksınız.Görüyorsunuz ki böyle bir birikime sahip olmanız için okulunuzun yanı sıra odamızla, toplumla ,sanayi ile ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız.işte odamız bu bilinçle her zaman yanınızda olacak ve sizlerden aldığı güçle çalışmalarını sürdürecektir.

 

Değerli arkadaşlar mesleki çalışmalarını sürdürürken toplumsal çürümeye karşı mücadeleyi ilke edinen odamız cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olarak üyelerimizin yanı sıra halkımızı bilinçlendirmek kamu yararına olan her türlü değerleri savunmuş ve savunmaya da devam edecektir.

 

Değerli arkadaşlar bize böyle olanağı Sunduğu için Osmangazi üniversitesinin başta saygı değer Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanına ve Yardımcılarına teşekkür ediyor her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum saygılar sunuyorum.