GELENEKSEL MESLEĞE HOŞGELDİN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Mayıs 2011

ESOGÜ Makine, ESOGÜ ve Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği son sınıftaki mezun olmaya hazır, meslektaşımız olarak gördüğümüz öğrencilere yönelik düzenlediğimiz "Geleneksel Mesleğe Hoş Geldin Buluşması" 27 Mayıs 2011 tarihinde ESOGÜ Akademi Kulüp terasında gerçekleştirildi.

Buluşmamıza genç meslektaşlarımızın yanı sıra, davetli olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Rektör Yardımcısı, Bölüm Başkanları ve Öğretim Üyeleri, Meslek Odalarının Temsilcileri, Basın Temsilcileri katıldılar.

Etkinliğimiz Şube Başkanımızın açılış konuşmasıyla başladı ve sonrasında ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya ALTAÇ bir konuşma yaptı.

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU'nun açış konuşması şöyledir;

 

Merhaba;

 

       Ülkemizin değerli üniversitelerinden biri olan Osmangazi Üniversitesi gibi bir okuldan mezun olarak aramıza katıldığınız için hepinizi kutluyorum. Üniversiteye girmenin bile çok zor olduğu bir dönemde, eğitimi zor olan, bir çok kişinin girmek istediği, mühendislik gibi önemli bir mesleğin mensubu olarak sizleri aramızda görmek ve sizin gibi seçkin genç meslektaşlarımızla beraber olmaktan çok mutlu olduğumuzu gurur duyduğumuzu yönetim kurulumuz adına öncelikle belirtmek isterim. Hoş geldiniz. Sizlere emek veren değerli  hocalarımızın da ellerine yüreklerine sağlık, onlara da teşekkür ediyor ve kutluyorum.

           Değerli arkadaşlar, Biz MMO olarak bugün olduğu gibi her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu, iş bulmada, kurs, konferans, söyleşi, teknik ve sosyal gezi v.b her konuda sizlere destek olacağımızı bildirmek için buradayız. Artık yaşamınızın bir bölümünü kapatarak diğer bir bölümüne çalışma yaşamına geçiyorsunuz. Bizim Mesleğimiz, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan insan odaklı bir meslek. Sorumlulukları çok olan ama, o kadar da çok onurlu ve saygın bir meslektir. Bizler yaşamı kolaylaştıran meslek mensuplarıyız. Sizlerin de yaşama, ülkemize, mesleğimize, topluluğumuza yeni kazanımlar getirerek, güzellikler ve güç katacağınıza inanıyoruz. 

    Mühendislik mesleği, ülke ekonomisini ve insan yaşamını doğrudan etkileyen bir meslektir. Planlamada, projelendirmede, üretimde, denetimde, bakım ve onarımda, yönetimde, araştırma, geliştirme ve danışmanlık hizmetlerinde, tüketimde kısacası yaşamın her alanında vardır. Bu nedenle toplumun dönüşümlerinde biz mühendislerin önemli rolleri bulunur.Bu da bize mühendislik konuları yanı sıra, insan ve toplumu daha iyi anlayıp, sorgulayan, toplum sorunlarına daha rasyonel çözümler üretme görevini de yüklemektedir.Bilimi, teknoloji ve toplum ilişkilerini çok iyi kavramak, kavratmak, bilim ve teknolojiyi toplum yararına en iyi şekilde nasıl kullanabileceğimizi düşünmek bunun yollarını açmak ve bulmak zorundayız. Biz mühendisler öncelikle kendimize güvenmeli, ait olma duygusu ile hep beraber hareket etmeliyiz. Sorunlara duyarlı olmamız, kendimizi iyi yetiştirmemiz, ekip halinde diğer meslek disiplinleri ile çalışma kabiliyetimizi artırmamız, bilimsel düşünceyi yaşam felsefesi olarak görmeliyiz. Demokratik, paylaşımcı, uzlaşmacı, özgüvene ve etik değerlere sahip kamusal bir birey olduğumuzun farkında olmalı, eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu bilerek, başta uzmanlık alanlarımız olmak üzere yerel ve evrensel gelişmeleri izlemeli, tepki göstermeli, katkı koymalı, insanlığa, topluma karşı görevlerimizi yerine getirmeliyiz.        

     Değerli Arkadaşlar

        Mesleğe ve okula geliş buluşmalarını geleneksel hale dönüştüren şubemiz, gerçekleştirmiş olduğu başka bir etkinliği de geleneksel hale getirmiş bulunmaktadır, bu 'Genç Mühendisler Tasarlıyor Proje Yarışması' adı altında makina ve endüstri mühendisliği öğrencileri arasındaki proje çalışmasıdır. Mesleğimize, ülkemize, toplumumuza yeni kazanımlar, açılımlar getireceğine inandığımız bu yarışmada dereceye giren projelere birazdan hep beraber ödüllerini vereceğiz. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımı, proje danışmanı öğretim üyesi meslektaşlarımızı, öğretim üyelerini kutluyor, ellerine sağlık diyorum. Bu arada özellikle yarışma fikrinin oluşmasında büyük katkısı ve  emeği olan şubemiz Bilim ve Eğitim  Komisyonu başkanı  Sayın Prof. Berrin ERBAY'a, Sayın Prof.Dr.Emin KAHYA'ya komisyon ve jüri üyelerine de yönetim kurulumuz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. 

     Siz Genç meslektaşlarımızla buluşmamızda bize böyle bir olanağı sunduğu için Osmangazi Üniversitesinin başta saygı değer rektörüne, rektör yardımcılarına, mühendislik fakültesi dekanına, makine ve endüstri bölüm başkanlarına, hocalarımıza, konuklarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.   

     Değerli genç meslektaşlarım tekrar aramıza hoş geldiniz, yolunuz açık olsun. Dünyayı, ülkeyi ve yaşamı tanıyan, anlayan, sorgulayan ve ona göre politikalar üreterek yaşama geçirme anlayışı ile çalışmalarını yürüten TMMOB ve ona bağlı odamızla birlikte gelin insanlarımızın refahı için  iyi, güzel, yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir ülke ve yaşanabilir dünyayı hep beraber oluşturalım. Sağlıklı,  Mutlu, Başarılı her şeyin gönlünüzce olması dileklerimle, yönetim kurulumuz adına sevgi ve saygılar sunarım. 

                                                                                                                  ERHAN KUTLU

MMO Eskişehir Şube

                                                              Yönetim Kurulu   Başkanı

  

 

Konuşmaların tamamlanmasından sonra bu yıl beşincisi gerçekleştirilen "Geleceğin Mühendisleri Proje Yarışması"'nın ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik bu yıl ilki gerçekleştirilen "Endüstri Mühendisi Adayları Yarışıyor" Proje Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

"Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışmasında";

 

 

Melih BAKİ ve Mustafa KAYKISIZ'ın Proje Danışmanlığını yaptığı  "Manyetik Ütü" konulu projeyi gerçekleştiren Merve TÜRKMEMETOĞULLARI ile Prof. Dr. Haydar ARAS'ın Proje Danışmanlığını Yaptığı  " Bir Alışveriş Merkezinin Elektrik ve Isınma İhtiyacının Karşılanmasında Yakıt Pili ve Güneş Enerji sisteminin Birlikte Kullanılması" konulu projeyi gerçekleştiren Proje Ekibi Hasine ÇETİN, Zehra HASILCI birinciliği paylaştı. Ödüllerini ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya ALTAÇ verdi.

 

Doç Dr. Nazi ZAFER'in Proje Danışmanlığını yaptığı "Otomatik ParkeTaşı Döşeme Makinesi"konulu projeyi gerçekleştiren Mahmut ACAR ile Yrd. Doç. Dr. Özer AYDIN, Öğr. Görv. Feridun KARAKOÇ'un danışmanlığını yaptığı "Hidrojen Enerjili Araç Tasarımı" konulu projeyi gerçekleştiren Cem SEZGİN, Murat GÖKÇE, Okan EROĞLU, Erdal BIYIK, Öznur SEÇİLLLER, Esat Cem ALTUNKAYA, Aynur YILDIZ, Salih AKYÜZ, Mustafa Murat AYDIN, Bircan ŞANLI,  Dilara Yalçın, Semih Hakan TIRNAVA, Nursel ŞAHİN, Erdoğan HALLAÇ, Ramazan AKBIYIK, Selahhattin GARİP, Çağdaş POLAT ikinciliği paylaştı. Ödüllerini ESOGÜ Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal PAR verdi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa ERTUNÇ TAT, Yrd. Doç Dr. Melih Cemal KUŞHAN'nın Proje Danışmanlığını yaptığı, Özel Maksat Komutu Görünmez Taktik Aracı (Special Purpose Stealth Tactical Vehicle) konulu projeyi gerçekleştiren Zehra HASILCI ile Ydr. Doç. Dr. Osman Nuri ÇELİK'in Danışmanlığını yaptığı, "Mekanik Uçan Haberci" konulu projeyi gerçekleştiren Alican KURUTEPE Akay SAKİN, Alp Timuçin KOÇAK, Aytaç HÜNAL, Gökberk KÖKDEMİR, Ferudun BİĞİŞ , Halil ÇAĞLAR, Naz ŞENOZAN, Sabri GÜMRÜ Serkan ÖZDEMİR, Sine YENER Üçüncülüğü paylaştı. Ödüllerini Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı R. Erhan KUTLU verdi.    

"Endüstri Mühendisi Adayları Yarışıyor Proje Yarışmasında";

 

Prof. Dr. Atilla İŞLİER'in  yaptığı  "Doğalgaz Donanımı Üretiminde Teknolojik İyileştirme ve Yerleşim Düzenlenmesi" konulu projeyi gerçekleştiren Şeyda KAYA  İkincilik ödülüne layık görüldü. Ödülünü ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin KAHYA verdi.

 

Prof. Dr. Müjgan SAĞIR'ın Proje Danışmanlığını yaptığı "Şehir  içi Ulaşımda alternatif Bir Ücretlendirme Sistemi Önerisi" konulu projeyi gerçekleştiren Sümeyra Nihal AFŞAR  ile Yrd. Doç. Dr. İnci SARIÇİÇEK'in danışmanlığını yaptığı "Talaşlı İmalat İşletmelerinde Kullanılan  Soğutma Sıvısı veya Yağı için Atık Yönetim Sistemi Tasarımı " konulu projeyi gerçekleştiren Alaattin Burak TORÇUK, Gökçer GÜMÜŞ Üçüncülüğü  paylaştı. Ödüllerini ESOGÜ Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Endüstri  Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin KAHYA ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nimetullah BURNAK  verdi.

 

 

Ödül töreninden sonra genç meslektaşlarımız "Mühendislik Yemini" etti ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Öğretim Üyeleri, genç meslektaşlarımıza Makina Mühendisleri Odasının rozetini taktılar.