GELENEKSEL MESLEĞE HOŞGELDİN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mayıs 2010

“Geleneksel Mesleğe Hoşgeldin buluşması bu yıl 28 Mayıs 2010 tarihinde ESOGÜ Üniversite Klup terasında gerçekleştirildi. ESOGÜ Makina ve Endüstri Mühendisliği son sınıf mezuniyet aşamasındaki öğrencilere yönelik düzenlediğimiz kokteyle davetli olan Osmangazi Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Rektör Yardımcısı, Dekan ve Dekan Yardımcıları, Bölüm başkanları ve Öğretim Üyeleri Meslek Odalarının Temsilcileri ve Basın Temsilcileri katıldılar.

 

Mesleğe ilk adımlarını atan genç mühendisler mühendislik yemini etti. Kokteyle Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışması IV.‘ün  Ödülleri sahiplerini buldu.

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU açılış konuşmasına Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olarak aramıza katıldığınız için hepinizi kutluyor yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz diyorum. Zor bir teknik eğitimi başarı ile tamamladınız, sizlere emek veren başta aileleriniz olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyor onları da kutluyorum diyerek başladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü;

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi‘nden mezun olarak aramıza katıldığınız için hepinizi kutluyor, yönetim kurulumuz adına hoşgeldiniz diyorum. Sizlere emek veren değerli hocalarımızın da ellerine yüreklerine sağlık, onlara da teşekkür ediyor ve kutluyorum.

Değerli arkadaşlar Bizim Mesleğimiz, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan insan odaklı bir meslek. Sorumlulukları çok olan ama, o kadar da çok onurlu bir meslek, bizler yaşamı kolaylaştıran meslek mensuplarıyız. Sizlerin de yaşama, ülkemize, topluluğumuza yeni kazanımlar getirerek, güzellikler ve güç katacağınıza inanıyoruz.

Günümüzde toplumların refah seviyesinin yükseltilmesi için artık sanayileşme çabaları yeterli gelmiyor, küresel rekabeti yakalayabilmeniz için yüksek teknolojiyi uygulamanız, verimliliği artırmanız, haksız rekabeti ortadan kaldırmanız, güvenilir ve kaliteli üretim yapmanız gerekiyor. Teknolojiyi yalnızca kullanan değil teknoloji üreten bir toplum olma hedefine ulaşabilmek, tüm sanayi sektörlerinde, var olmayı, mühendislik tasarımından hareketle olanaklı kılmaktadır.

Küreselleşme sürecinin yaşandığı dünyamızda, ulusal sanayi ve ekonomileri zayıflatarak küresel güçlerin egemenliği pekiştirilmektedir.Küreselleşme sürecinde emek yoğun teknolojilerden ileri teknoloji uygulamalarına geçiş çabaları, yoğun bir şekilde ulusal sanayi ve ekonomimizi her boyutu ile etkilemektedir. Küreselleşme sürecindeki Pazar şartları, bu ortamda gelişen, sürekli değişim gösteren müşteri talepleri, mühendislik uygulamalarını, tasarımdan üretime, satıştan kullanıma, gelişkin ilişki ve iletişim ortamında, esnek, doğru çok yönlü hareket edebilme zorunluluğu ile karşı karşıya bırakmıştır. Tüm bu ifade edilenlerin gerçekleşe bilmesi artık  günümüzde iyi organize olmuş bir  mühendislik sürecinin varlığı ile mümkün olabilmektedır. Odamız bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

MMO olarak biz bugün olduğu gibi her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu her konuda sizlere destek olacağımız bildirmek için buradayız.

Okulu bitirdikten sonra iş, aş uğraşına sıra geliyor, biz MMO olarak oluşturduğumuz  İnsan Kaynakları Birimi ile bu konuda gerek CV lerinizin oluşumunda gerek iş bulma  konusunda sizlere elimizden gelen destek ve çabayı vermeye hazırız. Hepinizi odamıza üye olmaya bekliyoruz.

Değerli Arkadaşlar,

Diğer yandan, dünyada yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler, bizim bilgilerimizi sürekli yenilemek, değişimleri izlemek, gelişmelere daha çabuk ve kolay uyum sağlamamız gerektiğini zorunlu kılmaktadır.Bu da bize yaşam boyu eğitimin olmasa olmaz koşulu olarak karşımıza çıkmaktadır.Üyelerimizin bu gereksinimlerin karşılamak için MMO olarak MİEM{meslek içi eğitim merkezi) oluşturduk.Bu kapsamda yeni bilgilerin ve gelişmelerin duyurulması, meslektaşlarımızın beceri ve deneyimlerinin pekiştirilmesi için çeşitli eğitimler vermeye çalışıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz.Sizler, okulunuzu bitirdiniz ama öğrenmeye, yeni eğitimler almaya devam edeceksiniz. Meslektaşlarımız arasında tanışma ve dayanışmayı sağlamak, gerek teknik, gerekse sosyal, kültürel konularda konferans, söyleşi, gezi v.b. etkinliklerle sizlerin yanında MMO 18 şubesi ve 135 temsilciliği ile beraber devamlı yanınızda olacaktır

Mesleğe ve okula geliş buluşmalarını geleneksel hale dönüştüren şubemiz, gerçekleştirmiş olduğu başka bir etkinliği de geleneksel hale getirmiş bulunmaktadır, bu ‘Genç Mühendisler Tasarlıyor Proje Yarışması‘ adı altında makine ve endüstri mühendisliği öğrencileri arasındaki proje çalışmasıdır. Mesleğimize, ülkemize, toplumumuza yeni kazanımlar, açılımlar getireceğine inandığımız bu yarışmada dereceye giren projelere birazdan hep beraber ödüllerini vereceğiz. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımı, proje danışmanı öğretim üyesi meslektaşlarımızı, öğretim üyelerini kutluyor, ellerine sağlık diyorum. Bu arada özellikle yarışma fikrinin oluşmasında büyük katkısı ve emeği olan şubemiz Bilim ve Eğitim Komisyonu başkanı aynı zaman da Makine  Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Berrin ERBAY‘ a ve onun şahsında komisyon ve jüri üyelerine ele yönetim kurulumuz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Siz Genç meslektaşlarımızla buluşmamızda bize böyle bir olanağı sunduğu için Osmangazi Üniversitesinin başta saygı değer rektörüne, rektör yardımcılarına, mühendislik fakültesi dekanına, makine ve endüstri bölüm başkanlarına, hocalarımıza, konuklarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Değerli genç meslektaşlarım tekrar aramıza hoş geldiniz, yolunuz açık olsun, hep beraber oluşturacağımız, güzel, yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir ülke ve yaşanabilir bir dünya da, Sağlıklı, Mutlu, Başarılı Gönlünüzce bir yaşam dileklerimle yönetim kurulumuz adına sevgi ve saygılar sunarım.                                                         

    R. Erhan KUTLU

 Eskişehir Şube Başkanı

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ TASARLIYOR PROJE YARIŞMASI IV‘ÜN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU.

 "Raylı Sistemlerde Kinetik Enerjinin Geri Kazanılmasının ve Güneş Paneli Kullanılabilirliğinin Araştırılması" konulu projeyi gerçekleştiren Proje ekibi; Melih BAKİ, Ahmet Taha ÇAĞLAR Birincilik ödülüne layık görüldü. Ödüllerini ESOGÜ Mühendislik -Mimarlık Fakültesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Zekeriya ALTAÇ verdi.

 

 

 

 

 

"Taşıtlarda Oluşan Hava Akımının Elektrik Enerjisine Dönüştürülmesinde Aeoradinamik Rüzgar Paneli Tasarımının Kullanılabilirliğinin Araştırılması"  konulu projeyi gerçekleştiren proje ekibi; Emre SERDAR, Aydın ŞAMİ İkincilik Ödülüne layık görüldü. Ödüllerini ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi ŞENÖZ verdi.

 

 

 

 

 

 "Plastik Enjeksiyon Kalıplarının Bilgisayar Destekli Dizaynı" konulu projeyi gerçekleştiren proje ekibi; Ercin ŞENTÜRK, Emrah YİĞİT, Özgün Başkan TAŞTAN Üçüncülük Ödülüne layık görüldü. Ödüllerini Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı R. Erhan KUTLU verdi. 

 

 

Ödül töreninden sonra, genç mühendisler yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı. Yemin töreninden sonra da şube yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri meslektaşlarımıza Odamızın rozetini taktılar.