GELENEKSEL "MESLEĞE HOŞGELDİN KOKTEYLİ" VE "GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ TASARLIYOR PROJE YARIŞMASI'NIN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Mayıs 2009

Makina Mühendisleri Odası (MM0) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Mesleğe Hoş geldin" kokteyli Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Akademi Kulüp Terası'nda yapıldı. Oda üyelerinin ve öğrencilerin yoğun olarak katıldığı kokteylde, "Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor" yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra Mühendislik Yemini ve Rozet Takma töreni yapıldı.

Burada  konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Altaç, öğrencilere en iyi eğitimi verdiklerine inandıklarını belirterek, "Sizlerin donanım olarak iyi bir eğitim aldığınıza inanıyorum" dedi.

 

MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu da, mühendislerin, bilimi teknolojiye dönüştüren unsur olmanın yanında, yarattığı teknolojiyi toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığını belirterek, "Mühendis, bilimle toplum arasında bir köprüdür. Teknolojideki ilerlemeyi ve onun yarattığı değişmeyi durdurmak mümkün değildir" dedi.

Şube Yönetim Kurulu Başkanımız R.Erhan KUTLU'nun   Geleneksel Mesleğe Hoşgeldin Kokteyli açılış konuşmasının tamamı;

        Değerli Genç Arkadaşlarım,
        Osmangazi Üniversitesi Mühendislik fakültesinden mezun olarak aramıza katıldığınız için hepinizi kutluyor, yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz diyorum. Zor bir teknik eğitimi başarı ile tamamladınız, sizlere emek veren başta aileleriniz olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyor onları da kutluyorum.
      MMO olarak biz bugün olduğu gibi her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu, her konuda sizlere destek olacağımızı bildirmek için buradayız

        Değerli arkadaşlar
       Bizim Mesleğimiz, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan insan odaklı bir meslek. Sorumlulukları çok olan ama o kadar da çok onurlu bir meslek, bizler insan yaşamını kolaylaştıran bir mesleğin mensuplarıyız. Sizlerin de yaşama, ülkemize, topluluğumuza yeni kazanımlar, açılımlar getirerek, güç ve güzellikler katacağınıza inanıyoruz.

      Değerli arkadaşlar
       Hepinizin bildiği gibi günümüzde dünyada ve ülkemizde ekonomik ve sosyal sorunlar gittikçe içinden çıkılamayacak şekilde artmaktadır. Biz mühendisler, planlamada, projede, üretimde, denetimde, yönetimde, tüketimde kısaca yaşamın her alanında olan bir meslek gurubu olarak bu sorunlara çözüm üretmek zorundayız. Uluslar arası ekonomik yarışın en önemli girdisi teknoloji, Ülkelerin gelişmesinde ne kadar önemli ise, teknolojinin gelişmesinde de mühendisler o kadar önemlidir. Mühendis, bilimi teknolojiye dönüştüren unsur olmanın yanında, yarattığı teknolojiyi toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için kullanandır aynı zamanda. Mühendis bilimle toplum arasında bir köprüdür. Teknolojideki ilerlemeyi ve onun yarattığı değişmeyi durdurmak mümkün değildir. Değişimin sadece bugün için değil gelecek kuşaklar içinde çok önemlidir. İnsanlığın ortak ürünü olan bilimin ve teknolojinin insan, kamu ve toplum yararına kullanılmasını sağlamak biz mühendislerin en büyük görevidir.
         
 Değerli Arkadaşlar 
         Gücünü sadece örgütlü üyesinden alan odamız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve devrimlerine yürekten bağlı olarak,  üyelerimizin yanı sıra, halkımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek için çaba göstermekte, bilimden, teknolojiden, üretimden, demokrasiden, özgürlükten, hakça paylaşımdan, emekten, tam bağımsızlıktan, barıştan, kamu yararından, sosyal hukuk devletinden, çevreden, kısacası insan için güzel olan evrensel her türlü değerlerden yana taraftır.

          Sizlerin katılımı, desteği ne kadar çok olursa, sorunlarımızı ve beklentilerimizi de o ölçüde daha iyi çözümler oluşturabiliriz. Sizlerin katılımınız odamızı daha da güçlendirecektir. Gelin hep beraber birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme anlayışı ile meslek alanlarımızdan yola çıkarak üreteceğimiz çözüm önerilerinin mesleğimizin ve ülkemizin gelişmesi, toplumumuzun refah düzeyinin artırılması yönünde hayata geçmesi için çalışalım.
         
Değerli Arkadaşlar
        Dünyada yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler, bizim bilgilerimizi sürekli yenilemek, değişimleri izlemek, gelişmelere daha çabuk ve kolay uyum sağlamamız gerektiğini zorunlu kılmaktadır. Bu da bize yaşam boyu eğitimin olmasa olmaz koşulu olarak karşımıza çıkmaktadır. Üyelerimizin bu gereksinimlerin karşılamak için MMO olarak MİEM(meslek içi eğitim merkezi) oluşturduk. Bu kapsamda yeni bilgilerin ve gelişmelerin duyurulması, meslektaşlarımızın beceri ve deneyimlerinin pekiştirilmesi için çeşitli eğitimler vermeye çalışıyoruz ve bunu çok önemsiyoruz. Sizler, okulunuzu bitirdiniz ama öğrenmeye, yeni eğitimler almaya devam edeceksiniz. Meslektaşlarımız arasında tanışma ve dayanışmayı sağlamak, gerek teknik, gerekse sosyal, kültürel konularda konferans, söyleşi, gezi v.b. etkinliklerle sizlerin yanında MMO 18 şubesi ve 135 temsilciliği ile beraber devamlı yanınızda olacaktır.
      
 Değerli arkadaşlar,
        Mesleğe ve okula geliş buluşmalarını geleneksel hale dönüştüren şubemiz, gerçekleştirmiş olduğu başka bir etkinliği de geleneksel hale getirmiş bulunmaktadır, bu 'Genç Mühendisler Tasarlıyor Proje Yarışması' adı altında  makina ve endüstri mühendisliği öğrencileri arasındaki proje çalışmasıdır. Mesleğimize, ülkemize, toplumumuza yeni kazanımlar, açılımlar getireceğine inandığımız bu yarışmada dereceye giren projelere birazdan hep beraber ödüllerini vereceğiz. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımı, proje danışmanı öğretim üyesi meslektaşlarımızı, öğretim üyelerini kutluyor, ellerine sağlık diyorum. Bu arada özellikle yarışma fikrinin oluşmasında büyük katkısı ve emeği olan şubemiz Bilim ve Eğitim  Komisyonu başkanı aynı zaman da Makine Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Berrin ERBAY'a ve onun şahsında komisyon ve jüri üyelerine de yönetim kurulumuz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın da odamız ve TMMOB de değerlendirilerek geleneksel hele getirilip, genç meslektaşlarımızın ekip halinde bilimsel çalışmaları yapması teşvik edilir.     
         
Değerli Arkadaşlar,
         Siz Genç meslektaşlarımızla buluşmamızda bize böyle bir olanağı sunduğu için Osmangazi Üniversitesinin başta saygı değer rektörüne, rektör yardımcılarına, mühendislik fakültesi dekanına, makine ve endüstri bölüm başkan ve yardımcılarına, hocalarımıza, konuklarımıza, meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. 
       
Değerli genç meslektaşlarım yolunuz açık olsun derken, hep beraber oluşturacağımız, güzel, yaşanabilir bir kent, yaşanabilir bir ülke ve yaşanabilir bir dünya da, Sağlıklı,  Mutlu, Başarılı Gönlünüzce bir yaşam dileklerimle yönetim kurulumuz adına tekrar aramıza hoş geldiniz der, sevgi ve saygılar sunarım.

                                                                                                  R.Erhan KUTLU
                                                                                      MMO Eskişehir Şube Başkanı

 

MMO Eskişehir Şubesi tarafından "Geleceğin mühendisleri tasarlıyor" adıyla düzenlenen yarışmaya katılıp dereceye girenler ödüllendirildi. Yarışmada birinciliği, "Yeşil Ev" ile "Pres ve giyotin makaslarda çift el kumanda sistemlerine ek güvenlik tertibatlarının kullanılması" projeleri paylaştı.

Yarışmada, 2.liği "Güneş Motoru" konulu proje alırken, 3. lük de, "Güneş enerjisi ile su pompalanması" ve "Orman yangınlarını önleyici ve söndürücü bir sistemin kurulması" konulu projeler arasında paylaşıldı.

MMO Eskişehir Şubesi'nde yapılan "Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor" konulu yarışmada, projelerin; bilimsel katkıları, çevre- sanayi katkısı, uygulanabilirlik ve sunum gibi özelliklere dikkat edildi. Projeleri ise jüri üyeleri; Prof. Dr. L. Berrin Erbay, Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Prof. Dr. Nimetullah Burnak, Dr. Meriç Alper, Fazıl Aydınmakina değerlendirdi.

 

 

 

Ödül töreninden sonra, genç mühendisler toplu halde meslek yemini etti ve öğrencilere oda rozeti takıldı. Daha sonra geleneksel kokteyl gerçekleştirildi.