KÜTAHYA İL TEMSİLCİLİĞİMİZDE ODAMIZIN 56. KURULUŞ YILI GELENEKSEL GECESİ KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Ocak 2011

Odamızın 56. Kuruluş Yılı Geleneksel Gecesi Kütahya İl Temsilciliğinde 22 Ocak 2011 tarihinde Güral Harlek Termal Resort Otel'de 170 üyemiz ve eşlerinin katımlıyla gerçekleştirdi.

Kütahya İl Temsilciliğimizin Geleneksel Gecesine Şube Yönetim Kurulu Başkanımız R. Erhan KUTLU, Bilecik, Afyon İl Temsilciliklerimizin ve Tavşanlı İlçe Temsilciliğimizin Yürütme Kurulu Üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen gecede meslekte 25. ,40. ve 50. yılını dolduran 6 üyemize plaket ve beratları verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gecede açılış konuşmalarını Kütahya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nazım TÜRKYILMAZ ve MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU yaptı.

Kütahya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nazım TÜRKYILMAZ'ın Konuşması;

Değerli arkadaşlar değerli konuklar, değerli misafirler,

    Odamız 56. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için geleneksel olarak düzenlediğimiz gecemize hoş geldiniz. İl temsilciliğimiz ve şahsım adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.

   Mesleğinde 50. 40. ve 25inci yıllarını dolduran meslektaşlarımızı kutluyorum. Mesleğimize, ülkemize birçok katkılar verdiklerini biliyoruz. Bundan sonrada onlarla ve hep beraber başarılı daha çok işler yapacağımızı biliyor ve sağlıklı mutlu yaşamlar diliyorum.

 Bir yılı daha geride bıraktık.

    2010 yılında ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Anayasa referandumunun yapıldığı, demokratik açılımın tartışmaları sürdürüldüğü, sapla samanın birbirine karıştırıldığı davaların devam ettiği, ülkenin doğal ve kültürel kaynaklarının talanın arttığı, emeğin sömürüsünün geliştirildiği, ileri demokrasi adı altında baskı politikalarının şiddetlendirilerek sürdürüldüğü bir yıl oldu 2010 ve aynı zamanda 2010 yılına girerken mücadele yılı olsun ve mücadelenin ortaklaştığı yıl olsun demiştik.2011'e girerken biliyoruz ki mücadele bu yılda sürecek.

•  Anayasanın 34.maddesinde belirtilen protesto haklarını kullanan öğrencilere uygulanan şiddet akıllara durgunluk verecek boyutlara ulaşmış, bir bayan öğrencinin aldığı darbeler sonucunda bebeğini düşürmüştür.

•  Mesleğimize ve meslek alanlarımıza zarar veren kurum ve kuruluşlar karşısında dik durmalıyız.

•  Meslektaşlarımızın %12'si işsiz, üniversite mezunu genç arkadaşlarımız da işten çıkarılma korkusuyla asgari ücrete varan cüzi ücretlerle çalışmaya razı olmaktadır.

       Makine Mühendisleri odası bu yıl kuruluşunun 76.yıl dönümüm kutlamaktadır. Odamız 70bini aşkın üyemiz ve yarım yüzyıl aşkın tarihiyle ülkemizin en büyük meslek örgütlerinden biridir.

       Ülkemizde yalnızca insan hakları, özgürlük ve demokrasi değil, sağlığımız ve doğal yaşam kaynaklarımız sit alanlarımızda tehlikededir. Madencilik yasası 2B yasası son olarak Tabiatı ve Biyolojik çeşitliliği koruma KANUN TASARILARIYLA ülkemizdeki tüm ormanlar, doğal ve tarihi sit alanları sermayeye devredilmeye çalışılmaktadır.

      Meslek odamızda ise giderek derinleşen sorunlar yaşamaktayız. Birbiri ardına açılan üniversiteler ve alt yapısı, laboratuarı olmayan mühendislik bölümleri mezunlarında istihdam yaratmayı dert edinmeyen siyasi iktidar yabancı mühendislere denetim ve denklik belgesi aramaksızın ülkemizde çalışma hakkı tanımıştır.

      Teknoloji fakülteleri adı altında bir gece de türedi. Mühendislik bölümleri açarak öğrenci almaya başlamıştır. Şimdi ise 2 yıllık teknikerler hızlandırılmış eğitimle mühendis yapılmaya çalışılmaktadır.

 

İl temsilciği adına, keyifli bir gece geçirmenizi diliyor saygılarımla selamlıyorum...

Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU'nun Konuşması;

 Değerli Arkadaşlar;

              Odamızın 56.  kuruluş yıl dönemini kutlamak için geleneksel olarak Kütahya İl Temsilciliğimizin düzenledi gecemize hoş geldiniz,  şube yönetim kurulumuz ve şahsım adına hepinizi sevgi, saygı ve dostlukla selamlarım.

           

Böyle hoş bir ortamda sizlerle bizleri buluşturan gecenin oluşumunda emeği geçen arkadaşlarımıza Kütahya il temsilcilik yürütme kurulu başkanı Nazım arkadaşımızın şahsında teşekkür ediyorum. Yeni yılınızı kutluyor, önümüzdeki yılın geçtiğimiz yıldan daha çok iyi, başarılı, sağlıklı, mutlu olmasını diliyorum.     

Bu güzel ve hoş bir akşamda, başta genç meslektaşlarımız olmak üzere bir çok meslektaşımızın işinin olmadığını, bir kısmının meslek dışı işlerde çalıştığını, iş bulanların ise düşük ücretlerde çalıştırıldıkları, ücretlerini de tam olarak alamadıkları gibi olumsuzlukların sizlerle paylaşılacağı bir ortam olmadığını biliyoruz.

            Ancak Ülkemizde bir değişim yaşanmaktadır. Dünyada yaşanan mali krizin etkisi de bahane edilerek ülkemiz de bir değişim üretim kabiliyeti yok edilerek adeta açık pazar haline gelmiş, tüketim toplumuna dönüşmüştür. Ülkemize giren sıcak paranın sadece finans sektöründe kaldığı, başta bankalar, sigorta şirketleri olmak üzere cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana bin bir zorlukla, emekle yarattığımız kamu kuruluşlarımızın büyük kısmı küresel emperyalist güçlerin eline geçmiş ve geçmeye devam etmektedir. Önümüzdeki yıl da dışa bağımlı yapının artarak sürdürüleceği, özelleştirme talanı ile satılacak mal kalmadığı, kamunun küçüldüğü, özel sektörün kriz içinden toparlanmaya çalıştığı ortamda, yeterince yatırım yapılmayacağı, bu da bize meslek alanlarımızın daha da daralacağını göstermektedir.

             Değerli arkadaşlar, biz insan odaklı bir mesleğin mensuplarıyız,  mühendislerin işi iyi olduğu zaman, toplumumuzun da işi olur, biz ürettiğimizi paylaşmasını da iyi biliriz. 

   

             Bu anlamda bizlere, sizlere çok fazla görev ve sorumluluk düşmektedir. TMMOB ve ona bağlı odamız, geçmişten bugüne sürdürdüğü, ülke ve toplum sorunlarını meslek alanlarımız üzerinden dile getirmeye, bu sorunlara çözüm önerileri sunmanın yanı sıra, demokrasi ve hak arama mücadelelerindeki çalışma anlayışıyla, sizlerden aldığı güçle önümüzdeki süreçte de devam edecektir.

            Değerli arkadaşlar,

             Odamız önümüzdeki süreçte verdiği eğitim, kurs, seminer, konferans, söyleşi, teknik gezi gibi etkinlikleri daha da artırarak üyelerimizin bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmeye, başta enerji, iş güvenliği olmak üzere birçok alanda meslektaşlarımıza yeni iş alanları açılması için yoğun bir çalışma yaparak meslektaşlarımıza bu olumsuzluklar karşısında destek olmaya bütün gücüyle çaba harcamaya devam edecektir. Kütahya il temsilciliğimizin yerinin yetersiz olduğunu biliyoruz. Eğitim salonu olan, meslektaşlarımızın rahatça buluşabileceği bir yer satın almayı düşünüyoruz. Ancak böyle bir yer bulamadık, sizlerin de yardımları ile temsilciliğimize güzel yeni bir yer oluşturacağımıza inanıyoruz. Tavşanlı İlçe Temsilciliğimizi oluşturduk önümüzdeki Salı günü hep beraber açılışını yapacağız.               

            Mesleğinde 25. yılını dolduran sevgili meslektaşlarımızı kutluyorum. Mesleğimize, ülkemize birçok katkılar verdiklerini hepimiz biliyoruz, emeklerine teşekkür ediyoruz,  bundan sonrada onlarla ve hep beraber başarılı daha çok şeyler yapacağımızı biliyor, sağlıklı, mutlu, gönüllerince iyi bir yaşam diliyorum.

              Yönetim kurulumuz adına, keyifli bir gece geçirmenizi diliyor, saygılar sunuyorum.22.01.2011

 

           R.Erhan KUTLU

MMO Eskişehir Şube Başkanı