MÜHENDİS KADIN BULUŞMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Kasım 2009

TMMOB tarafından İstanbul'da yapılacak olan Kadın Kurultayı öncesi, Eskişehir'deki mühendis kadınlar bir araya geldi. MMO Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan MMO Yönetim Kurulu Üyesi Nergis Uygun, kadın örgütlenmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, İstanbul'da yapılacak kadın kurultayına katılım çağrısı yaptı.

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 21-22 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek TMMOB Kadın Kurultayı öncesi Eskişehir'deki mimar ve mühendisler bir araya geldi. Makine Mühendisleri Odası (MMO) Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen buluşmanın açılış konuşmasını MMO Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nergis Uygun Baş yaptı. Baş, TMMOB'de Kadın örgütlenmesinin önemi ve Eğitimde cinsiyet eşitliği başlıklı birer sunum gerçekleştirdi.

Yaklaşık 40 kadın mühendisin katıldığı etkinlikte Makine Mühendisi Neşe Aşıcıoğlu "Cinsiyetçi iş bölümü ve iş yeri pratikleri", İnşaat Mühendisi Sezin Aydın ve Jeoloji Mühendisi Banu Duruer, "Kriz ve Kadın Mühendis", inşaat Mühendisi Hürriyet Gürsel Arıkan "Yönetmelikler ve Pozitif Ayrımcılık" konuları ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.

TMMOB Yönetim Kurulum Üyesi Gülay Odabaş'ın da toplantıya katıldı. Odabaş, TMMOB Kadın Kurultayının kadınlar için çok önemli olduğunu belirterek, katılımcıları kurultaya davet etti.

ESOGÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. L.Berrin Erbay,  kadınların sorunlarının tespit edip çözümlerini  de yine kadınların üreteceğini dile getirerek, kadın buluşmalarının ketrarlanmasını istedi.

ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Müjgan Sağır Özdemir ise  eğitimin kadınların hayatında büyük yer tuttuğunu ve Kadın Kurultayından somut önerilerinin çıkması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya katılan kadınların büyüt çoğunluğu İstanbul'da yapılacak olan kurultaya katılacaklarını dile getirdiler.