NEMLENDİRME TEKNİĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Şubat 2011

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği ile Şubemizin ortaklaşa düzenlediği "Nemlendirme Tekniği" Semineri 11 Şubat 2011 tarihinde Şubemiz Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Eskişehir Temsilcisi Ramazan YAZGAN'nın açılış konuşmasıyla başlayan seminere  Prof. Dr. Hikmet KARAKOÇ'un  Oturum Başkanı ve Makina Mühendisi Ahmet H. GÖKŞİN'in konuşmacı olarak katıldığı seminere 72 üyemiz katıldı. 

GÖKŞİN; Bulunduğumuz ortamın iç hava kalitesini etkileyen en önemli faktörlerden birinin nem olduğunu, diğerinin de ortam sıcaklığı olduğunu belirten GÖKŞİN, ortam Sıcaklığı kolaylıkla ölçülebildiğinden, sıcaklık hakkında doğrudan bir fikir sahibi olduğumuzu belirtti. Oysa genelde bulunduğumuz ortamlarda nem ölçen bir cihaz bulunmadığından, ortamın nemi hakkında herhangi bir fikre sahip olmadığımızı belirterek konuşmasına söyle devam etti. "Ortam sıcaklığı 20-220C gibi çok konforlu değerde olsa bile, nem değerinin konforlu sınırlar arasında olmamasından dolayı kendimizi konforlu hissetmeyebiliriz. Hissedilen sıcaklığın, nem değeri ile yakından ilişkisi vardır. Ortamdaki sıcaklık ve bağıl nem arasındaki ilişki bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar konforlu bir ortam için nem seviyesinin %35-55 arasında olması gerektiğini belirtmektedir. "Ortamın nemi, konforu dışında sağlık açısından da çok önemli sonuçlar doğurabileceğini dile getiren GÖKŞİN; Nem miktarının gerenken den az ya da çok olması farklı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabildiğini, havadaki nemin fazla ya da az olmasından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmak için binaların nemlendirme ve nem konularındaki gereksinimleri bilinmeli ve gerekenler yapılmalıdır" dedi.