ODAMIZIN 54. KURULUŞ YILI GELENEKSEL GECESİ KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Kasım 2008

Meslekte 50. yıl, 40. yıl ve 25. yılını dolduranlara gecede düzenlenen törenle plâketleri verildi.

Meslekte 50. yıl, 40. yıl ve 25. yılını dolduranlara gecede düzenlenen törenle plâketleri verildi. Geceye, Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecede konuşan MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu, adına yenidünya düzeni denilen gelişmenin ülkelere demokrasiyi getirecek, bireylerin özgürlüklerini genişletecek, toplumların refah düzeylerini artıracak ve yoksulluğu ortadan kaldıracak söylemiyle dayatıldığını, ancak bunların hiç birisinin olmadığını söyledi. Halkın emeğiyle oluşturulan kaynakların ve oluşan birikimin iktidarın anlayışıyla dış güçlere ve kendi yandaşlarına hızla aktarıldığını öne süren MMO Şube Başkanı R. Erhan Kutlu, yaklaşan yerel seçimlerin önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Şube Başkanımız R. Erhan Kutlu'nun konuşmasının tamamı yazının devamındadır.

Değerli Arkadaşlar             
                             
Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz bu gecede, meslektaşlarımızla buluşarak, meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik, dostluğun güçlendirilmesi ve hep beraber keyifli bir gece geçirmek istiyoruz.
Gelin görün ki dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler, yaşamın her alanında bulunan biz mühendisleri çok yakından ilgilendirmektedir.   
 
Değerli Arkadaşlar
 
Yıllardır bizlere dayatılan, küreselleşmenin oluşturduğu YDD yeni dünya düzeninin ülkelerde demokrasiyi, bireylerde özgürlükleri genişletecek, toplumların refah düzeyini artıracak, yoksulluk kalkacak, savaş ve şiddet olmayacak vb iyimserliklerle dolu bir çok söylemi vardı. Biz yıllarca bunun bir kandırmaca olduğunu, sanal finansal oluşumlarla büyümenin gerçekleşemeyeceğini, üretim olmadan büyüme, paylaşım olmadan gelişme olamayacağını, bu düzenin zengini çok daha zengin, yoksulu çok daha yoksul yapacağını, dünyada şiddet, savaş ve ayrımcılığın daha da çok artacağını söylemiştik demeyeceğim, bu gün tam da dünyamızda ve ülkemizde bunların yaşandığını görüyoruz, hissediyoruz.
 
Asıl üzerinde durulması gereken husus, yaşanan krizin az yada çok öteden beri süreklilik gösteriyor olması ve serbest piyasa ekonomisinin, iddia edildiği gibi serbest olmadığı, sermayenin sürekli olarak teşvikler, kolaylıklar, öncelik hakları verilmesi, zararlarının kamu bünyesine aktarılması gibi çok çeşitli kamu kaynaklarından yararlandırılarak ayakta durabildiğidir. Başta ABD ve İngiltere gibi yeni dünya düzenini oluşturan ülkelerdeki büyük uluslar arası şirketler olmak üzere dünyanın çok büyük şirketleri iflas ediyor, devletler bu şirketlere milyarlarca dolar para aktarmasına rağmen gelecekleri belirlenemiyor, bir çok işyeri kapanıyor, binlerce insan işsiz kalıyor, ne zaman ve ne şekilde sona ereceği kestirilemiyor.
 
Günümüzde yaşanan bu büyük kriz YDD nine yönelik politikaların, ne gelişmiş ülkeleri, ne gelişmekte olan ülkeleri, nede insanları mutlu etmediği ve artık iflas ettiğinin en açık göstergesidir Tüm ülkeler, herkes krizden en az zararla nasıl çıkarız telaşında. Nedense krizin nedenleri tartışılmıyor, oysa nedenlerini tartışmanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz.
Değerli Meslektaşlarım
Bugün iktidardaki anlayış, bir yandan Cumhuriyetin oluşumundan yana halkımızın emeği ile oluşturulan kamu kaynaklarını ve oluşan birikimi dış güçlere ve kendi yandaşlarına hızla aktarıyor, kamunun her türlü sosyal yanını dibinden buduyor. Üreticiye, emekçiye, sanatkara, çalışana, esnafa kamu kaynaklarından kullanma olanaklarını kısıtlıyor,  diğer yandan bir çok sosyal yardımlarla yoksul halkı kendilerine minnet ve muhtaç ederek iktidarını devam ettirmeye çalışıyor.Bu anlayışın değiştirilmesi gerektiğine, başka bir Türkiye yaratmanın mümkün olduğuna inanıyoruz.
Değerli Arkadaşlar
Önümüzde yerel seçimler var, bunun bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.
 
Halkımızın ve ülkemizin çıkarlarını ön planda tutan, Cumhuriyet ilkelerine saygılı, çağdaş, katılımcı demokrasiyi özümsemiş, üretim ve hakça paylaşımdan yana,   insanlarımızın yaşam düzeylerini yükseltecek anlayıştaki siyasi yapıların güç birliği  yaparak yerel yönetimlerde iktidar olması çok önemlidir.Bu güç birliğinde, kişisel ve politik çıkarların bir yana bırakılarak, katılım ve temsiliyetin ön plana çıkarılması  önemlidir.Biz TMMOB ve MMO olarak bu güç birliğinin oluşturularak yaşama geçirilmesini arzu ediyoruz.İlkelerimiz doğrultusundaki oluşumlara katkı vereceğimizi, özellikle bu anlayışı yaşama geçirmeye çalışan örgütlerimiz arasından çıkacak olan adayları destekleyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.Bu anlamda bizlere çok fazla görev ve sorumluluk düşüyor. Biz her konuda ortak çalışma anlayışı ve işbirliğinin geliştirilmesini, katılım ve eşgüdümün sağlanmasını bilgiye ve emeğe saygı duyulmasını, üreterek büyüyen, paylaşarak gelişen bir toplumun, bir kentin, bir ülkenin böyle oluşacağını düşünüyoruz.
        
Yönetim kurulumuz adına keyifli bir gece geçirmenizi diliyor, mesleğinde 50. 40. ve 25. yılını dolduran sevgili meslektaşlarımı kutluyor, sağlık mutluluk ve yaşamlarının gönüllerince olması istemi ile saygılar sunuyorum.
Gecede konuşan Büyükerşen de, mühendislerin yaşamın her alanında var olduğunu belirterek, kentlerin ve ülkelerin gelişiminde büyük görevler üstlendiklerini belirtti.
Gecede, meslekte 50. yılını dolduran Hilmi İldaşer'e plâketini Vali Yardımcısı Ekrem Bakı, M. Ünal Peker'e Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen verdi. Meslekte 40. yılını dolduran Nemci Nargül'e ise plâketini, CHP Eski Milletvekili M. Ali Arıkan verdi.
 

Meslekte 25. yılını dolduran ve gecede plaket alanlar şunlar:
Sabahattin Tekin, Ramazan Çetin, Hulusi Kıyık, Şeref Soydan, Göker Tarım, Hasan Serdar Sanal, Mehmet Nadir Demirkaya, Nezih Abacı, Osman Göçen, Fatma Özyaşar, Kemal Toprak, Necla Balkan, Erhan Akmen, Mustafa Özsanağ, Birol Yaman, Elvan İlhan Yazıcıoğlu, Ferit Ulukaya, Hacı Ali Bağcı, Mustafa Cabi, Mustafa Genç, Nuri İsa Arıbakan, İsmail Tokyol, Emine Tok, Aziz Başargan, İsmail Şener, Ertuğrul Zat, Ferhat Demirci, Sevgi Akmen, Bülent Toksavul, Taner Edige, Ali Hikmet Yılmaz, Emin Kahya, Erkan Çakıcı, Tayyar Çaydere, Abdullah Er, Sebahattin Engin
Plâket töreninden sonra, Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi üyelerinden oluşan TSM korosu sanat müziğinin en güzel örneklerini seslendirdi.