ODAMIZIN 55. KURULUŞ YILI GELENEKSEL GECESİ KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Aralık 2009

Odamızın Kuruluşunun 55. yılı Geleneksel Gecesi 05 Aralık 2009 tarihinde Özgüven Restaurant'ta üyelerimizin geniş katılımıyla kutlandı. 50. yılını dolduran 1 üyemize, 40. yılını dolduran 2 üyemize ve 25. yılını dolduran 25 üyemize plaket ve beratları verildi.

Odamızın Kuruluşunun 55. yılı Geleneksel Gecesi 05 Aralık 2009 tarihinde Özgüven Restaurant'ta üyelerimizin geniş katılımıyla kutlandı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ, Osmangazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. L. Berrin ERBAY, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin KAHYA, CHP Eski Milletvekili M. Ali ARIKAN, Ticaret Odası Başkanı Harun KARACAN, Sanayi Odası, TMMOB'a bağlı Odaların Yöneticileri, Afyon, Kütahya ve Bilecik Temsilciliklerimizin Yürütme Kurulu Üyelerinin de katıldığı gecemize meslekte 50. yılını dolduran 1 üyemize, 40. yılını dolduran 2 üyemize ve 25. yılını dolduran 25 üyemize plaket ve beratları verildi.

Gecede konuşan MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU; Son yıllarda uygulanan ekonomik politikalarla Ülkemiz küresel spekülatif sermayenin adeta boyunduruğu altına sokulmuştur. Ülkemiz kendi kaynaklarını kullanma, geleceğini planlama ve ekonomisini yönlendirme işlevlerinden uzaklaşmış adeta bir tüccar anlayışıyla yönetilmektedir. Hepimizin bildiği gibi kriz bahane edilerek işten çıkarılmalar artmış, çalışanların ücret ve sosyal haklarında büyük gerilemeler yaşanmış, işsizlik büyük oranda artmıştır. Her zaman olduğu gibi krizin faturası başta çalışanlara, emeklilere, küçük üreticilere, tüccara, esnafa ve halkımıza çıkarıldığını söyleyen MMO Şube Başkanı R. Erhan KUTLU,   bu anlamda bizlere çok fazla görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü.

Değerli Arkadaşlar;

            Odamızın kuruluş yıl dönemini kutlamak için geleneksel olarak düzenlediğimiz gecemize Hoşgeldiniz,  şube yönetim kurulumuz ve şahsım adına hepinizi sevgi, saygı ve dostlukla selamlarım.     

Öncelikle mesleğinde 50. 40. ve 25. yılını dolduran sevgili meslektaşlarımızı kutluyorum. Mesleğimize, ülkemize birçok katkılar verdiklerini hepimiz biliyoruz, emeklerine teşekkür ediyoruz,  bundan sonrada onlarla ve hep beraber başarılı daha çok şeyler yapacağımızı biliyor, sağlıklı, mutlu, gönüllerince iyi bir yaşam diliyorum.

      Değerli Arkadaşlar;

            Son yıllarda uygulanan ekonomik politikalarla Ülkemiz küresel spekülatif sermayenin adeta boyunduruğu altına sokulmuştur. Ülkemiz kendi kaynaklarını kullanma, geleceğini planlama ve ekonomisini yönlendirme işlevlerinden uzaklaşmış adeta bir tüccar anlayışıyla yönetilmektedir. Hepimizin bildiği gibi kriz bahane edilerek işten çıkarılmalar artmış, çalışanların ücret ve sosyal haklarında büyük gerilemeler yaşanmış, işsizlik büyük oranda artmıştır. Her zaman olduğu gibi krizin faturası başta çalışanlara, emeklilere, küçük üreticilere, tüccara, esnafa ve halkımıza çıkarılmıştır. Buna karşılık küresel güçlerle işbirliği yapan başta finans sektörleri ve bankalar olmak üzere büyük işletmeler karlarını birkaç kat artırmış, birçok işletme el değiştirmiş, yabancı şirketler ve onların işbirlikçilerinin eline geçmiştir.

           Değerli Arkadaşlar,

           Bu gelişmeler sonucunda meslek uygulama alanlarımız gün geçtikçe daralmaktadır. Bizlerin, sanayi katma değeri içindeki ücretlerinin toplam içindeki payı son 10 yıl içinde %35.2 oranında azalmıştır. Mühendislik ücretleri de geçim standartları endeksine göre son 10 yıl içinde %56.8 oranında düşmüştür. Yani bir diğer deyişle mühendisler katma değerden daha az pay almaktadırlar ve görece olarak 10 yıl içinde yoksullaşmışlardır. 

           Değerli Arkadaşlar,

           Bu anlamda bizlere çok fazla görev ve sorumluluk düşmektedir. Hepinizin bildiği gibi üyelerimiz meslek temelinde bir araya gelmiş, çok bileşenli, değişik sosyal, siyasal ekonomik konumlara sahip mühendislerden oluşmakla beraber, odamız meslek, meslektaş, ülke ve toplum çıkarlarının korunması temelinde tüm üyelerimizin birlik ve beraberliğinden yanadır. Şubemizin bu birlik ve beraberliği üyelerimiz arasında oluşturduğuna inanıyorum. Biz her konuda ortak çalışma anlayışı ve işbirliğinin geliştirilmesini, katılım ve eşgüdümün sağlanmasını bilgiye ve emeğe saygı duyulmasını, üreterek büyüyen, paylaşarak gelişen bir toplumun, bir kentin, bir ülkenin böyle oluşacağını düşünüyoruz.  Bu çalışmalarımızı hep beraber bilimden, bilim insanlarından ve sadece sizlerden aldığımız güçle yapmaya çalıştık. Katkıda bulunan başta bilim insanları olmak üzere tüm meslektaşlarımıza yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim.

           

Bu anlayışımızdan ve çalışmalarımızdan siyasal iktidar ve yereldeki uzantısının rahatsız olduğunu, özellikle kendi gibi düşünmeyen kurum ve kuruluşlara tahammülü olmadığını biliyoruz. Siyasal iktidarın emriyle ve komutasında vakıflardan ve derneklerden beslenen kendisine bağlı bir anlayışta karşı yönetim oluşturma çalışmaları yapıldığını da biliyoruz. Sevgili arkadaşlar bu yapı bizi rahatsız etmez, yıldırmaz, aksine bizleri kenetler, oluşturduğumuz birlik ve beraberliği artıracağına, örgütümüzü daha da güçlendireceğine inanıyoruz.

           Sevgili arkadaşlar, gelin bu akşam burada hep beraber oluşturduğumuz güzel ortamı, 16-17 Ocakta yapılacak genel kurulumuza taşıyalım, genel kurulumuzu bir şölene dönüştürelim, Şubemizin meslektaşlarımız arasında oluşturduğu birlik ve beraberliği, bir çalışma programı dahi olmadan, siyasi iktidarın emriyle hareket ederek siyasi kamplara ve ayrışmalara dönüştürmek isteyen anlayışlara karşı,

           Burasının Eskişehir olduğunu,

          Bu örgütün Makina Mühendisleri Odası olduğunu, bu örgütün farklı olduğunu, gücünü hiçbir siyasi yapı, vakıf ve dernekten değil sadece ve sadece üyesinden aldığını hep beraber dik duruşumuza devam edeceğimizi, dostumuza, düşmanımıza gösterelim.     

           Yönetim kurulumuz adına, keyifli bir gece diliyor, saygılar sunuyorum.

Plaket Töreninden sonra sahne alan sanatçılar ve üyelerimizden oluşan MMO Korosu gecemize neşe ve coşku kattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

50. YIL PLAKETİ ALAN ÜYEMİZ  

              

 

HAKKI GÜLBUNAR   

 

 40. YIL PLAKETİ ALAN ÜYELERİMİZ   

 

 

 

 

          KEMAL TANER                                                                                YAVUZ MANSUR AKYOL

 

25. YIL PLAKETİNİ ALAN ÜYELERİMİZ 

 •·        AYHAN OKTAVGİL    •·        İBRAHİM UNUTULMAZSOY

•·        GÖKSEL ÖZKIR              •·        TUNCER DOĞRUBAK

•·        YAHYA IŞIL                     •·        HASAN DOĞRU

•·        HALUK BARLAS               •·        NURİ ERGÜN

•·        MUBİN ŞANLI                  •·        ERDİNÇ GÜMÜŞ

•·        İMRAN LEBLEBECİ          •·        TAMER ÇİM

•·        ABDULLAH GÜN              •·        BEKİR KÖKEN

•·        ALİ ÖZTÜRK                    •·        M. ZEKİ UĞURLU

•·        COŞKUN ATEŞ                •·        ERHAN SARILAR

•·        GÜVEN YILDIRIM            •·        KENAN BEKAR

•·        ADNAN YARCAN              •·        AHMET GÖRGÜLÜ

•·        NURİYE KÖSELER           •·        SİNAN MUSUBEYLİ

•·        ERDAL YÜKSEL