ODAMIZIN 56. KURULUŞ YILI GELENEKSEL GECESİ KUTLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Aralık 2010

Odamızın Kuruluşunun 56. yılı Geleneksel Gecesi 04 Aralık 2010 tarihinde Özgüven Restaurant'ta kutlandı.

Üyelerimizin geniş katılımıyla gerçekleştirilen geceye,  Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet ATAÇ, ESOGÜ Müh. Mim. Fak. Dekanı Prof. Dr. Sevgi ŞENÖZ, ESOGÜ Makine Müh. Bölüm Bşk. Prof. Dr. Bilal PAR, ESOGÜ Fen Bilimleri Ens. Müdürü Prof. Dr. Nimetullah BURNAK, Anadolu Üniversitesi Endüstri Müh. Bölüm Bşk. Musa ŞENEL, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR, MMO Yönetim Kurulu Saymanı  Tahsin AKBABA, Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan ATAK, Ticaret Odası Başkanı Harun KARACAN,TMMOB'a bağlı Odaların Yöneticileri, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik İl Temsilciliklerimizin Yürütme Kurulu Üyelerinin de katıldığı gecemize meslekte 27. yılını dolduran 25 üyemize plaket ve beratları verildi.

Gecede açılış konuşmalarını MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan KUTLU ve MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR yaptı:

R. Erhan KUTLU'nun konuşması;

 

Değerli Arkadaşlar,

Odamızın 56.  kuruluş yıl dönümünü kutlamak için geleneksel olarak düzenlediğimiz gecemize hoşgeldiniz,  Şube Yönetim Kurulumuz ve şahsım adına hepinizi sevgi, saygı ve dostlukla selamlarım.     

2 gün önce kaybettiğimiz sevgili Kemal CANKO'yu saygı ile anıyor, ailesine, dostlarına ve hepimize baş sağlığı diliyorum.  

Mesleğinde 25. yılını dolduran sevgili meslektaşlarımızı kutluyorum. Mesleğimize, ülkemize bir çok katkılar verdiklerini hepimiz biliyoruz, emeklerine teşekkür ediyoruz,  bundan sonrada onlarla ve hep beraber başarılı daha çok şeyler yapacağımızı biliyor, sağlıklı, mutlu, gönüllerince iyi bir yaşam diliyorum.

          

 Değerli Arkadaşlar,

Bu güzel ve hoş bir akşamda, başta genç meslektaşlarımız olmak üzere bir çok meslektaşımızın işinin olmadığını, bir kısmının meslek dışı işlerde çalıştığını, iş bulanların ise düşük ücretlerde çalıştırıldıkları, ücretlerini de tam olarak alamadıkları gibi olumsuzlukların sizlerle paylaşılacağı bir ortam olmadığını biliyoruz. Ancak sizlerle iki konuyu paylaşmak istiyorum.

Birincisi meslek alanlarımızla ilgili,

Değerli Meslektaşlarım, Ekim ayında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren 'Orta Vadeli Program 2011-2013'yayınlanmıştır.Odamızca özlü bir şekilde, ekonomi, sanayi, istihdam v.b. politikaları değerlendirildiğinde, 2011 yılında başta ihracat 127 milyar dolar, ithalat 199.5 milyar dolar olmak üzere bir çok konuda ön görüler bulunmaktadır. Ekonomik olarak dışa bağımlı yapının artarak sürdürüleceğini, özelleştirme talanı ile satılacak mal kalmadığı, kamunun küçüldüğü özel sektörün  kriz içinden toparlanmaya çalıştığı değerlendirildiğinde, yeterince yatırım yapılmayacağı, bu da bize meslek alanlarımızın daha da daralacağını göstermektedir.

 Odamız bu süreçte verdiği eğitim, kurs, seminer, konferans, söyleşi, teknik gezi gibi etkinlikleri daha da artırarak üyelerimizin bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmeye, başta enerji, iş güvenliği olmak üzere bir çok alanda meslektaşlarımıza yeni iş alanları açılması için yoğun bir çalışma yaparak meslektaşlarımıza bu olumsuzluklar karşısında destek olmaya bütün gücüyle çaba harcamaya devam edecektir.  Meslek alanlarımızın genişletilmesinde, başta  Oda Başkanımız Sayın Ali Ekber ÇAKAR olmak üzere  Oda Yönetim Kurulumuza, emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

İkincisi değerli arkadaşlarım,  biz Oda çalışmalarımızı ve etkinliklerimizi kendi üyelerimizle, kendi aldığımız kararlarımızla, tüm örgütümüzü kucaklayan, katılımcılığı esas alan, kurullarına saygı duyan, hiçbir siyasi anlayış, kurum, kişilere bağımlılık oluşturmayan, keyfi uygulamalara prim vermeyen, birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme anlayışı ile yapmaktayız.

Ülkemizde referandum öncesi ve sonrası yaşananlar ileri demokrasi, değişim, yenilik adı altında yeni bir ideoloji toplumumuza adeta dayatılmaktadır. Bu dayatma ile demokrasiyi özünde benimsemeyen, geçmişte ve günümüzde demokrasi mücadelesi içinde olmayan, kendilerinden olmayanları dışlayan, vakıf, dernek, kurum, kuruluşlarla beraber siyasal iktidardan aldıkları güçle,  baskıcı uygulamalarla, dar grupçu anlayışlar oluşturmuşlardır. Bu anlayışların dilinden düşürmediği özgürlüğün, daha çok demokrasinin ne demek olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bu durumda biz mühendislerin mesleğimizin yanı sıra, hem ülkemiz hem de toplumumuz açısından daha fazla duyarlı olma zorunluluğumuz  bulunduğu bir döneme daha girildiğini biliyoruz.          

Değerli Meslektaşlarım,

 Bu anlamda bizlere, sizlere çok fazla görev ve sorumluluk düşmektedir. TMMOB ve ona bağlı Odamız, geçmişten bugüne sürdürdüğü, ülke ve toplum sorunlarını meslek alanlarımız üzerinden dile getirmeye, bu sorunlara çözüm önerileri sunmanın yanı sıra, demokrasi ve hak arama mücadelelerindeki çalışma anlayışıyla, sizlerden aldığı güçle önümüzdeki süreçte de devam edecektir.

 Yönetim kurulumuz adına, keyifli bir gece geçirmenizi diliyor, saygılar sunuyorum.

  

.

MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu'nun konuşmasının ardından MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR konuşma yaptı.

 

Değerli Meslektaşlarım,

Oda Yönetim Kurulu ve şahsım adına sizleri saygıyla selamlıyorum.

Bildiğiniz gibi Odamız kuruluşunun 56. yılında büyük aşamalar kaydetmiş durumdadır.

1954'te 902 olan üye sayımız bugün 80 bin civarındadır.

Bugün Odamız;

•·      18 Şube ve 94 İl-İlçe Temsilciliği,

•·      13 Mesleki Denetim Bürosu,

•·      1.500 İşyeri Temsilciliği,

•·      Toplamda 35 kongre, kurultay, sempozyum etkinliği,

•·      Ülke genelinde 111 noktada, aynı anda 3 bin üyemize hizmet verebilen Meslek İçi Eğitim Merkezleri ve belgelendirmede ulaşılan 50 bin rakamı,

•    Teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları ile ulusal ve uluslararası tanınırlıkta kat edilen mesafe,

•      Mesleki denetim, bilirkişilik-ekspertizlik, teknik ölçüm hizmetleri,

•      Uzmanlık alanlarımızla ilgili raporlar, zengin teknik yayın çalışmaları,

•      Binlerce kurs, seminer, söyleşi, panel etkinliği,

•      560'ı aşkın çalışanı,

•      Doğalgaz tesisatından, motorlu araç imal ve tadilatı, asansör üretim, bakım ve montajı, gıda güvenliği, LPG uygulamaları, bilirkişilik, iş güvenliği ve enerjiye dek meslektaşlarımıza yeni iş alanları açan çalışmalar ile

TMMOB'nin en büyük Odası haline gelmiş ve Oda kurumsal yapısı içinde hep birlikte yürüttüğümüz başarılı mesleki, sosyal, siyasal çalışmalar, Odamızı kamuoyunda saygın bir yere taşımıştır.

Bu dev yapısıyla Odamız; üyelerimiz, sanayimiz ve halkımıza yönelik hizmetler vermekten kıvanç duymaktadır.

Odamız, bu çalışmalarını, meslek alanlarımız ve ülkemizde yıllardır uygulanan ranta dayalı, dışa bağımlı politikaların ülkemiz ekonomisi, mühendisliği, sanayisi ve halkımız üzerinde yarattığı tahribata karşı meslek ve meslektaş çıkarları ve yurtsever temelde çözümler öneren bir yaklaşımla yürütmektedir.

Örgütlülüğümüzün toplumsal alandaki sorumlukları da bu bütünün bir parçasıdır. Makina Mühendisleri Odası olarak, toplumumuzun demokratikleşmesinin önüne konulan her bariyere itiraz etmeyi, emek düşmanı politikalar karşısında sendikalarla, emekçi örgütleriyle ortak tutum içinde olmayı vazgeçilmez bir sorumluluk alanı olarak görmekteyiz. Bu tavrımızı emek ve demokrasi mücadelesi içinde uzun yıllara dayanan istikrarlı konumumuzla oluşturduk, bundan sonra da sürdürmekte kararlıyız.

Odamız gücünü, yalnızca örgütlü üyesinin katkısından, meslek ve uzmanlık alanlarının korunma ve geliştirilmesi çalışmalarından almaktadır.

Bundan sonra yapacaklarımız için de örgütlü gücümüze güven duymak ve Oda çalışmalarını hep birlikte yine etkin ve sürekli kılmak durumundayız. 

Değerli Meslektaşlarım,

Odamızı hep birlikte bugünlere getirmenin haklı gururunu yaşarken, değerlerimizi onurlandırmak için bugün burada bir araya geldiğimizi özellikle belirtmek isterim.

Aramızda, geride bıraktığımız yarım asrı aşan tarihe tanıklık eden, işinden, ailesinden zaman ayırarak Odamızı ve mesleğimizi bugünlere taşıyan; özveriyle çalışarak meslekte 25. yıl, 40. yıl plaket/onurluklarını alacak değerli üyelerimiz var.

Meslek onurluklarını alacak meslektaşlarımızı yürekten kutluyor ve alkışlıyorum.

Sağ olun, var olun.

Bu anlamlı geceyi düzenleyen Eskişehir Şubemize teşekkür ediyor, daha güçlü bir Makina Mühendisleri Odası ve üreten, sanayileşen, demokratikleşen, hakça bölüşen, barış ve kardeşlik içindeki Türkiye yürüyüşümüzde hepimize başarılar diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Plaket Töreninden sonra sahne alan sanatçılar ve üyelerimizden oluşan MMO Korosu gecemize neşe ve coşku kattı.