REFERANDUMA HAYIR! YÜRÜYÜŞÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Eylül 2010

Kızılay İş Merkezi önünde bir araya gelen Referandumda Hayır'ı destekleyen Sendika ve Odalar, buradan Hamamyolu Caddesine kadar yürüdü. "12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da Hayır" pankartı açarak yürüyüşe geçen ve güzergah boyunca bildiri dağıtan gruba vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdi. Yürüyüşe, CHP Milletvekili Murat Sönmez ile CHP İl Başkanı Erman Gölet'te destek verdi.

Emek ve Meslek Örgütleri Hayır Platformu adına açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Ayhan Gürler, "12 Eylül 1980 darbesinin ürünü olan 12 Eylül Darbe Anayasası'na da, AKP Anayasası'na da hayır diyoruz" dedi.

Ne 12 Eylül 1980 Anayasası'nın, ne de 12 Eylül 2010 Anayasası'nın halkı ifade etmediğini belirten Gürler, "Bizler eşit, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde, kardeşçe yaşamı savunanlar olarak, 12 Eylül Anayasasına, AKP Anayasasına da hayır diyoruz. Biliyoruz ki; eşit, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde, kardeşçe bir arada yaşamayı savunanların Anayasasını ancak ve ancak emekçilerin, ezilenlerin, emek ve demokrasi güçlerinin yükselen mücadelesi gerçekleştirecektir. Onun için 12 Eylül Anayasası'na da, AKP Anayasası'na da hayır diyoruz. Ne demokrasi dersine, ne de sınıf eksenli mücadelenin nasıl verileceğini kimseden öğrenecek değiliz. Biz varız, buradayız ve AKP iktidarına karşıyız" diye konuştu.