TAVŞANLI İLÇE TEMSİLCİLİĞİMİZİN AÇILIŞI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Ocak 2011

Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Tavşanlı İlçe Temsilciliği 25 Ocak 2011 Salı Günü saat 16:00'da Tavşanlı Yeni Mah. Akseven Sok. Özyuvam Pasajı No:17 adresindeki Binasında Hizmete Açıldı. 100 ' e kadar Davetlinin katıldığı törende açılış konuşmasını yapan Tavşanlı İlçe Temsilcisi Yürütme Kurulu Başkanı Alaaddin ÇERÇİ'nin ardından Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU'da bir konuşma yaptı.

Açılışa; Şube Yönetim Kurulu Başkanımız R. Erhan KUTLU, Şube Yönetim Kurulu Sekreterimiz Nergis UYGUN BAŞ, Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyelerimiz Atilla TOMSUK, Ferhat GÜL, Şube Müdürü K. Levent GÜLER, Kütahya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Nazım TÜRKYILMAZ, Kütahya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Süleyman ARSLAN ve Afyon İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Yıldırım GÖBEL  katıldı.

 

Tavşanlı İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Alaattin ÇERÇİ  Tavşanlı  İlçe Temsilciliğimizin açılışında yaptığı konuşmada, Odamızın kuruluş yapısına değinerek, temsilciliğimizde yürütülecek hizmetler konusunda bilgi verdi.

Sayın Kaymakamım,

Sayın Belediye Başkanım,

Sayın Eskişehir Şube Başkanım,

Sayın Afyon, Bilecik ve Kütahya İl Başkanlarım,

Saygıdeğer Yerel Basın Mensupları,

Sevgili misafirler ve değerli meslektaşlarım;

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'ne bağlı olarak görev yapacak olan Makina Mühendisleri Odası Tavşanlı İlçe Temsilciliğimizin açılış törenine hoş geldiniz.

1954 yılında 902 makina mühendisnin özverili çabalarıyla kurulan odamızın üye sayısı şu anda 80.000 'i aşmış olup , 18 şube, 61 il temsilciliği ve 43 ilçe temsilciliğiyle yurdumuzun mühendislik hizmetlerini gelişen teknolojiye paralel olarak yürütmeyi büyük bir gayret, emek ve özveriyle sürdürmektedir.

Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulunca atanan üç kişilik yürütme kurulumuzca ve teknik görevli makina mühendisimizle Tavşanlı İlçe Temsilciliğimizde;

•-          LPG 'li araçların sızdırmazlık kontrolü,

•-          Binalarda mevcut asansörlerin periyodik kontrolleri,

•-          Doğalgaz İç Tesisat projelerinin incelenmesi ve onaylanması,

•-          Binalarda sıhhi tesisat, ısı yalıtımı ve ısıtma projelerinin incelenmesi ve onaylanması,

•-          Asansör uygulama ve avan projelerinin incelenmesi ve onaylanması

•-          Binalarda enerji kimlik belgesi uygulamalarının gerçekleştirilmesi

•-          Basınçlı kaplar, vinçler v.b. makinaların periyodik kontrollerinin yapılması ve raporlanması,

•-          Doğalgaz kapasite bilirkişilik raporlarının verilmesi,

gibi hizmetleri en iyi ve sağlıklı bir şekilde kamu yararı gözetilerek gerçekleştirilmeye çalışılacaktır.

İlçe Temsilciliğimizin Tavşanlımıza, çevre ilçelerimize, yurdumuza ve milletimize hayırlı,uğurlu olmasını temenni ederiz.

Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran sayın misafirlerimize, katılamayıp gönülleri bizlerle birlikte olan herkese Makina Mühendisleri Odası adına teşekkür ederiz.

ÇERÇİ'nin ardından bir konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı R. Erhan KUTLU'nun konuşması:

DEĞERLİ KATILIMCILAR

  

       Tavşanlı İlçe Temsilciliğimizin açılışına hoş geldiniz, yönetim kurulumuz ve şahsım adına hepinizi sevgi, saygı, dostlukla selamlıyorum.

        MMO, Anayasanın 135. Maddesine kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek odasıdır.Kuruluş amacı, mesleğimizin teknik standartlar ve etik kurallar doğrultusunda ülkemizde uygulanmasını sağlamak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimini, ekonomik, özlük hak ve çıkarlarını savunmak için her türlü çalışmalarda bulunmak olarak kısaca tanımlanabilir. TMMOB ne bağlı 23 odadan biridir. 6235 sayılı TMMOB Kanununa göre çalışmalarını yürütmektedir.Odamıza makine, endüstri, işletme, uçak, havacılık, uzay, metot, mekatronik, bakım gibi mühendisler yanı sıra bu fakültelerde okuyan öğrenciler üye olabilmektedir.Üye sayımız 70.000 geçmiş bulunmaktadır.Odamızın 18 şubesi, 100 den fazla il, ilçe temsilciği bulunmaktadır.18 şubeden biri olan Eskişehir Şubemize Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya İl Temsilciliklerine birazdan hep beraber açacağımız Tavşanlı İlçe temsilciliğimizin de aramıza katılmasıyla odamızın daha da güçleneceğinden ve büyümesinden duyduğum sevinci sizlerle paylaşmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.Bir oluşumu oluşturmak emek ister, sabır, hoşgörü ister, çalışma ister.Özellikle ülkemizde bizim gibi yapılarda örgütlülüğün geriye gittiğini, örgütlenmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda Tavşanlı İlçe Temsilciliğimizin açılmasında emeği geçen tüm meslektaşlarımı, katkı koyan tüm kurum ve kuruluşları kutluyor, teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyorum.

           

        Biz çalışmalarımızı iki eksende sürdürüyoruz. Üyelerimize yönelik meslek içi eğitim, kurs, seminer, konferans, teknik gezilerin yanısıra, ülke genelinde her çalışma döneminde 35 e yakın sanayileşme, ulaşım, imalat sanayi, enerji, otomotiv, uçak-havacılık, tesisat, bakım, endüstri-işletme mühendisliği v.b. çeşitli konularda uzman üyelerimiz, bilim insanları ve sektör yetkilileri ile beraber kongre, kurultay çalışmaları yapmaktayız.Oluşan sonuç bildirgelerini ve çözüm önerilerini, yetkililere ve kamuoyuna sunmaktayız.

    Değerli arkadaşlar Bizim Mesleğimiz, bilim ve teknolojiyi toplumla buluşturan insan odaklı bir meslek.Sorumlulukları çok olan ama, o kadar da çok onurlu bir meslek, bizler yaşamı kolaylaştıran meslek mensuplarıyız.Meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından farklı olmadığı düşüncesiyle çalışmalarımızı üyelerimizden aldığımız güçle yapmaktayız.Tavşanlı Temsilciliğimizin  de mesleğimize, meslektaşlarımızın yanı sıra yaşadığıız bu kente, yaşama, ülkemize, topluluğumuza yeni kazanımlar, açlımlar,,güzellikler getireceğine, odamıza ve güç katacağınıza inanıyor, emeği geçen meslektaşlarımıza, kurum ve kişilere, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, saygılarsunuyorum.