TMMOB, İŞSİZ ÜYESİNİN SORUNUNA ÇÖZÜM ARIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Ekim 2009

17 Ekim 2009 tarihinde saat:13:00'de İnşaat Müh. Odasında TMMOB İşsiz Mimar-Mühendis toplantısı yapıldı.İşsizlik, en önemli sosyal problemlerden biri olmaya devam ederken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), "işsiz mühendis, mimar ve şehir plancısının" durumunu tartışıyor. Bu konuda İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi toplantı salonunda bir atölye çalışması gerçekleştirilerek, durum değerlendirmesi yapıldı.

TMMOB Eskişehir İKK Sekreteri Derya Özkar'ın yönettiği atölye çalışmasında konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömürhan Soysal, "TMMOB'nin üyelerinin %60'ından fazlası ücretli çalışıyor veya işsiz. Özellikle ekonomik krizle yaşanan işsizlik, esnek çalışma, ücret ve hak kayıpları mühendis, mimar ve şehir plancılarını zor duruma düşürmüştür. Binlerce mühendis okulundan mezun olmakta, on binlercesi KPSS'ye girmekte, ancak çok azı işe yerleşebilmektedir" dedi.

 

İnşaat Mühendisleri Odası üyesi İbrahim Akgün de, kamu işyerlerinin özelleştirmelerle birlikte yok edilmeye başlandığını, K. Hizmetleri, DSİ, Karayolları gibi işyerlerinin mühendislerin çalışma alanları olmaktan çıktığını belirterek, "Kamu küçültülüyor. Kamudaki çalışma olanakları bitiyor. Mühendislerin çalışma koşulları ve gelir düzeyleri de giderek düşüyor, işsizlik mühendisler, mimarlar ve şehir plancılarında giderek artıyor" dedi.

TMMOB'nin Eskişehir'le birlikte; Ankara, Afyon, Aksaray, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir ve Yozgat illerinde atölye çalışması yürüterek sonuçları, 24 Ekim'de Ankara'da, 14 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek kurultaya taşıyacağı ve "işsiz mühendis, mimar ve şehir plancısının" durumunu tartışmaya açacağı belirtildi. Kurultayın, mimar, mühendis ve şehir plancılarının örgütlenme bilincini artırmayı, bu iş kollarında çalışanlar arasında TMMOB'a bağlı odalara ve ilgili sendikalara üye olanların sayısının yükseltilmesini amaçladığı kaydediliyor.