YA/EM DOKTORA ÖĞRENCİLERİ KOLOKYUMUNA KATILDIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Nisan 2019

Endüstri Mühendisliği (EM) ve Yöneylem Araştırması (YA) alanındaki çalışmaların başarısını ve etkinliğini artırılması, üniversitedeki doktora programlarının iyileştirilmesine katkı sağlanması ve doktora öğrencilerinin sayısının  arttırılması amacıyla 11 -12  Nisan 2019 tarihlerinde YA/EM Doktora Kolokyumu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Suat Mirza Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin öğleden sonraki “Sanayi Problemleri  ve  Çözümü, Üniversite -Sanayi İlişkileri, Çalışma Alanları konulu panele Şube Yönetim Kurulu başkanımız Atila TOMSUK katıldı.

Atila  TOMSUK konuşmasında özetle;  ”Sanayi -Üniversite iş birliğinden önce mezun olan bir arkadaşımızdan sanayici ne bekler veya ne ister onu işe aldığı zaman neyi bilmesini ister.

Çok basit şeyler ister; temel dersleri bilmesini ister. Nedir bu matematik, fizik, kimya  mühendislik fakültesinden mezun olan her arkadaşın bilmesi gereken konular. 

Öğrenci arkadaşların ikinci bilmesi gereken İngilizce bazı arkadaşların CV’lerinde az İngilizce yazıyor. Mühendislik fakültesinden mezun olmuş bir arkadaşın az İngilizce yazamaz. Bu dönem böyle bir dönem değil ve belki 2. dil , 3. dil muhakkak olması lazım.

Üçüncü eksiklik bilgisayar programları Cad programları. Bizim zamanımızda basic programları vardı ama şimdi cad programları var.

Sanayici aldığı arkadaştan fayda görmek ister, şirketinin geliştirmesini ister, altındaki personeli iyi idare etmesini ister, bunun için mutlaka bu üç kuralın bilinmesi gerekiyor. Peki bunu nasıl  sağlayacağız. Bir takım üniversiteler bunu sağlıyor ama bir takım üniversiteler bunu sağlamıyor. O zaman iş Yüksek Öğrenim kurumuna düşüyor. Bunu sağlamayan fakültelerin kapatılması lazım” dedi.