YEREL KADIN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Mayıs 2011

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu 14 Mayıs 2011 tarihinde Ticaret Odasında İlk Yerel Karın Kurultayı gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarınla başlayan Kurultay'da Divan ve Komisyonlar oluşturuldu. Kurultay divanı, A.Aydan BARUT, Nİhal KARA ve Zehra DÜZGÜNEŞ,Sonuç Bildirgesi Komisyonu ise Nergis UYGUN BAŞ, Hürriyet Gürsel ARIKAN, Neşe AŞICIOĞLU VE Şermin AKTAN olarak seçildi

 

Cinsiyet Rolleri

 

 

 

Kurultayda kasına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet rolleri ve TMMOB`de Kadın Örgütlenmesi gibi konular konuşuldu. İnşaat Mühendisi Hürriyet gürsel ARIKAN Kurultayda yaptığı konuşmada Mühendisliğin erkek işi olarak algılandığını ev yönetici pozisyonunda kadının olmadığını söyledi. Açıklamalarına devam eden ARIKAN, "Mühendislik insanlığın yaşamını kolaylaştırmaktadır. Sağlıklı alanlar, kaliteli ve güvenilebilir makineler yapmayı amaçlar mühendisler. Kadınlar evlerde ekonomik işlere bakar. Kadın bakış açısı ile mühendislik yapmak daha sağlıklı kentler ortaya çıkartır" diye konuştu.

 

 

 

Mühendislik Kas Gerektirmez

 

Mühendisliğin beyin gücü ile yapıldığını kaslı olmanın gerekmediğini ifade eden ARIKAN, " Bizler burada kadın liderler olarak toplandık. Kadınları yönetime taşımamız gerekiyor. Bu toplantının amacı kadın sorunlarını çözmek" dedi. ARIKAN ayrıca, " eğitimli olmamız şiddet görmediğimiz anlamına gelmiyor. Bizler çalışma hayatında erkek gibi davranıyoruz. Çalışma koşulları bizi erkek gibi davranmaya zorluyor" dedi.

 

Beklentileri Yok

 

Kurultayda konuşan Marife Elçin YONTUNÇ ise TMMOB`nin kadınlara yönelik yaptığı anketi açıkladı.  İş yerinde kadına yönelik ayrımcılığın yapılıp yapılmadığını sorusuna cevap veren 169 kişiden 86`sı zaman zaman ayrımcılığa uğradığını söyledi.  TMMOB`li kadın üyelerin sesisini duyulup duyulmadığını sorusuna cevap veren 169 kadından 120 kişi hayır cevabını verdi. 

 

Eskişehir Şube Sekreteri Nergis UYGUN BAŞ`ta Kapitalizm ve Kadınlar hakkında bir sunuş yaptı.