MMO KENTİN OYUNCULARI TİYATRO FESTİVALİNDE...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

MMO İzmir Şubesi Tiyatro grubu Kentin Oyuncuları, 10. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında KÜP adlı oyununu Kızılay ve Keçiören'de sergilediler.

 

KENTİN OYUNCULARI- MMO İzmir Şubesi Tiyatro Topluluğu

"…Pirandello‘nun küçük bir Akdeniz köyünde, büyük bir küpün çevresinde geçen kısa öyküsü bu iki sözcüğün etrafında dolaşıyor; "kilitlenme ve çözüm". Yaşamın, olayların tek yanlı bir açıklaması olamaz. Olayları çok yönlü değerlendiririsek dayatılanın ya da önerilenin üstüne çıkıp durumu kilitleyebilir ve daha insani sonuçlara ulaşabiliriz. Kilitleyebilme becerisi (bilgi ve zeka) negatif bir tutum gibi görünse de sürüklenmeye, kabul etmeye karşı bir duruştur, çözümü zorunlu kılar.İnsana rağmen gerçekleştirilmek istenen bütün doğrular yanlıştır çünkü…" Günay Toprak-Yönetmen

Bir Sicilya öyküsü olan bu oyunda; olayın geçtiği zeytin çiftliğinin yükleme rampası oyunun sahnesidir. İnsana dayatılanların üstüne çıkıp durumu kilitleyebilme becerisinin aslında bir karşı duruş olduğu anlatılmakta.

Yazan : Luigi Pirandello Yönetmen : Günay Toprak Müzik : Hakan Bintepe Sahne Tasarımı : A. Ceyhun Altınbilek Oyuncular : Hakkı Yeloğlu, Kadir Özkaya, Hakan Bintepe, Abdullah Uysal, Derya Sözen, Işık Karyeniç, Aydın Özkan, Meryem Çelik, Remziye Kısa, Berna Hazar, Birgül Sural, Şaziye Özgeday, Aylin Ayaz, Berna Hazar Bendir : A. Ceyhun Altınbilek Flüt : Alp Doğan Selçuk Bongo : Serdar Pakyürek