Odamız, İnsanca Yaşam, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye Mitingi`ne Kitlesel Olarak Katılacak

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Eylül 2011

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, bir basın açıklaması yaparak, TMMOB, DİSK, KESK ve TTB tarafından 8 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek olan mitinge çağrı yaptı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası
İnsanca Yaşam, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye Mitingi`ne
Kitlesel Olarak Katılacak

Düzenin yeni yüzüne karşı insanca yaşamı savunmak; emekçilerin, ezilenlerin sesine ses katmak; tüm temel haklarımız; mesleğimiz, meslek alanlarımız ve örgütümüze sahip çıkmak ve eşit, özgür, demokratik bir Türkiye için, üst birliğimiz TMMOB, DİSK, KESK ve TTB, 8 Ekim`de Ankara`da merkezi bir miting düzenleme kararı almıştır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası örgütlülüğü, bu mitinge Türkiye`nin her tarafından kitlesel bir şekilde gelecek ve;
·    Ülkemiz ve birliğimiz TMMOB`nin, Anayasal çerçevenin dışına çıkan Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilmesi,

·    Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı toplumsal hizmet alanlarının kamusal fayda alanından çıkarılıp serbestleştirme, özelleştirme, ticarileştirmenin arpalıkları haline getirilmesi,

·    Sanayi, enerji, maden, tarım, gıda, orman, kentsel-kırsal yaşam ve çevre, doğal ve tarihi koruma alanları, yapı denetimi, ulaşım gibi toplumsal yaşamın bütününe yayılan mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı disiplinlerinin gerektirdiği bilimsel-teknik kriterlerin ve mesleki denetimin devre dışı bırakılması,

·    Çalışma yaşamının büyük kısmının işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin dışında tutulması,

·    Eğitim ve sağlık alanlarındaki yeniden yapılanma/dönüşüm çalışmalarının özel sektöre yeni rant alanları sunması,

·    Kamu yönetimi ve kamu personel rejiminin neo liberal ve tekelci otoriter bir doğrultuda yeniden yapılandırılması,

·    Toplu sözleşme, grev ve örgütlenme hakkının gasp edilmesi,

·    Emekçilerin kıdem tazminatlarının gasp edilmesi,

·    Güvencesiz çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması,

·    Çağdaş, laik yaşam gereklerinin hemen her alanda geri plana itilmesi,

·    Bilimsel, özerk, demokratik üniversite ve parasız eğitim taleplerinin şiddet ile karşılanması,

·    Evde, sokakta ve işyerlerinde var olma mücadelesi veren kadınlar üzerindeki toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ve şiddetin artması,

·    Düşünce özgürlüğü ve demokratik protesto haklarının kullanımının engellenmesi,

·    Bir arada yaşamı savunan ve "savaşa hayır" diyen barış yanlılarının susturulması,
kısaca tüm temel haklarımız ve antidemokratik program ve uygulamalara karşı, 8 Ekim`de Ankara`da, TMMOB saflarında örgütlü bir şekilde yerini alacaktır.

Ali Ekber ÇAKAR
TMMOB Makina Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu Başkanı