ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Aralık 2012

Şube Danışma Kurulu Toplantısı 15 Aralık 2012 tarihinde Colossae Thermal Hotel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın, Muğla, Uşak İl Temsilciliklerinin yanı sıra Fethiye, Marmaris, Bodrum, Milas, Nazilli İlçe Temsilciliklerinin etkinlik alanında bulunan Şube Danışma Kurulu üyeleri de katıldı.

90 Şube Danışma Kurulu Üyesinin katıldığı toplantı da açılış konuşması Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat ARIKAN tarafından yapıldı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat ARIKAN`ın açılış konuşması:

SAYIN DANIŞMA KURULU ÜYELERİM,

Hepiniz İl Danışma Kurulu Toplantımıza hoş geldiniz.  2012 yılının son danışma kurulu toplantımızda izninizle arkamızda bıraktığımız 1 yıllık süreçte Odamız ve TMMOB açısından yaşanan gelişmeleri kısaca hatırlatarak başlamak istiyorum.

Bu yıla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü`nün 19.12.2011 tarihli Genelge`sinin yaşama geçirilmesi ile başladık.  Genelge ile araç muayene istasyonlarında (LPG ve CNG takılı araçlar için en geç bir ay önceki tarihe ait "Gaz Sızdırmazlık Raporu") aranması zorunluluğunu kaldırılırken, gaz sızdırmazlık raporu bulunmaması ?ağır kusurdan` ?hafif kusura` dönüştürüldü. Bu durumun facialara yol açacağı uyarısını her platformda dile getirirken uygulamanın iptali için gerekli yasal süreçlerde başlatıldı.

Öte yandan iş sağlığı ve güvenliği yine bu yıl her fırsatta dile getirdiğimiz bir sorun olarak karşımızda durdu. Ülkemizin kanayan yarası olan iş kazalarına karşı iş sağlığı ve güvenliği konusunda ki yasal düzenlemeler ilgili tarafların ki onlardan birisi de TMMO ve Odamızdır- görüşleri alınmadan, ben yaptım oldu mantığı ile hayata geçirilmiştir. Bu konuda ki tüm yasa ve yönetmelikler ile esnek ve güvencesiz çalışma biçimi emekçilere dayatılmış, denetim mekanizmaları devre dışı bırakılmıştır.

SAYIN DANIŞMA KURULU ÜYELERİM,

Bu yıl bizler açısından mevcut iktidarın TMMOB ve meslek alanlarımıza karşı en yoğun saldırılarla karşı karşıya olduğu bir yıl olarak anılacaktır. Kapalı kapılar ardında TMMOB`u işlevsizleştirme ve yok etme çabaları alabildiğine hızlanmış, torba yasalarla İl odaları gündeme getirilmiştir.

Tüm bu yaşanan gelişmeler karşısından her fırsatta ve her platformda; mesleklerimize, Odalarımız ve Birliğimize Sahip çıkacağımızı kararlılıkla dile getirdik. Kapalı kapılar ardında yapılan TMMOB`siz TMMOB yasasını kabul etmeyeceğimizi kamuoyu ile paylaştık.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

Yaşanan bu olumsuz gelişmeler karşın unutulmaması gereken en önemli konu örgütlülüğümüzün varlık nedeni ve gücüdür. Gücünü üyelerinden ve halktan alan aklın ve bilimin ışığında hareket eden Odamız, bizleri rant paylaşımlarının önünde engel olarak görenlere en güzel cevabı verecektir. Önümüzdeki dönem bir mücadele dönemi olacaktır ve biz buna hazırız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.  

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

Sizlere geçtiğimiz 1 yıl içinde Şubemizin gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili de kısaca bilgi vermek istiyorum. Yaşanan tüm olumsuz gelişmeler elbette ki bizleri de derinden etkilemiştir.  TMMOB`un lokomotif gücü olan Odamız üzerinde oluşturulan ekonomik kuşatma gelirlerimizin ciddi anlamda azalmasına neden olmuştur.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat ARIKAN`ın konuşmasının ardından Danışma Kurulu Üyelerimiz ve değerli katılımcılarımız söz alarak görüş ve önerilerini belirtti, Daha sonra Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Oktay Ulutaş Şube çalışmaları konusunda bir sunum yaptı.