ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Haziran 2013

Şube Danışma Kurulu Toplantısı 01 Haziran 2013 tarihinde Şubemiz Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın, Muğla, Uşak İl Temsilciliklerinin yanı sıra Fethiye, Marmaris, Bodrum, Milas, Nazilli İlçe Temsilciliklerinin etkinlik alanında bulunan Şube Danışma Kurulu üyeleri de katıldı.

82 Şube Danışma Kurulu Üyesinin katıldığı toplantı da açılış konuşması Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat ARIKAN tarafından yapıldı. 

Sayın Eski Dönem Başkanları,

Değerli Şube Yönetim Kurulu Üyeleri,

Değerli İl ve İlçe Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri,

Çok Değerli Danışma Kurulu Üyeleri,

Değerli Katılımcılar,

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Danışma Kurulu Toplantısına hoşgeldiniz.

Hepinizi sevgi, saygı ve dostlukla selamlıyorum.

Geçen yıl ne demiştik, ne değişti? ya da bu yılın ilk yarısında neler yaşandı?

Her geçen gün birliğimize yapılan saldırlar artarak sürüyor.  İktidar TMMOB`un üstünü çiziyor. MMO`nun üzerini çiziyor?

Kamu çıkarı dediğimiz, halkımızın öncelikleri bizlerin önceliği dediğimiz, meslek ahlakımızı ve disiplin dediğimiz için sevilmiyoruz?

 Biliyoruz;  ben değil biz dediğimiz için sevilmiyoruz?

Ancak biz herkese şirin görünmek,  herkesin bizi sevdiği için değil,  ülkemizin ve mesleğimizin onurunu korumak için elimizi taşın altına koyduk. Dışarıdan nasıl göründüğümüz ya da görünmek istediğimiz değil, gerçekten nasıl olduğumuzu anlatmak istiyorum sizlere?

Değerli Danışma Kurulu Üyeleri,

2012 yılının başından bu yana yani 2013 Haziran ayına kadar odamız ve TMMOB açısından yaşanan gelişmeleri kısaca hatırlatarak başlamak istiyorum. Yaşanan tüm olumsuz gelişmeler elbette ki bizleri de derinden etkilemiştir. TMMOB`un lokomotif gücü olan MMO üzerinde oluşturulan ekonomik kuşatma gelirlerimizin ciddi anlamda azalmasına neden olmuştur.

Bildiğiniz gibi geçen sene "gaz sızdırmazlık raporu" aranması zorunluluğu kaldırılırken, gaz sızdırmazlık raporu bulunmaması ağır kusur`dan hafif kusur`a dönüştürüldü.

Bu durumun gelirlerimizde ciddi azalmaya yol açtığı gibi kamusal alanlarda facialara yol açacağı halkın arasında bir nevi bomba dolaşacağı uyarısı her platformda dile getirildi.

01.05.2013 tarihinden itibaren LPG sızdırmazlık periyodik kontrolleri TÜV tarafından da yapılacak olması, MMO genel merkezini LPG`li araçların periyodik kontrollerini yapmama kararı alma noktasına getirmişti.

 Oda genel merkezimizin ilgili bakanlıkla yapmış olduğu protokol neticesinde LPG sızdırmazlık periyodik kontrollerini TÜV`ün yerine MMO yapacak olması bizleri nispeten mutlu etmiştir. Çünkü oda gelirimizin halen en önemli kısmını LPG periyodik kontrolleri oluşturmaktadır. Gün geçtikçe de halkımızın MMO`ya güveni sayesinde LPG`li araç muayene sayısında artış olmaktadır.

Yine çıkartılan yönetmeliklerle önce proje müellifi ve fenni mesul olan SMM`lerin meslek odalarından her proje için sicil durum belgesi alması zorunluluğu kaldırıldı. Bu yetmiyormuş gibi, yönetmeliklerle proje müellifi ve fenni mesul olan SMM`lerin meslek odalarına üyeliklerini ve üyeliğindeki kısıtlılık her proje için kendilerinin beyan etmelerine ilişkin bir model getirilmiştir. Üyenin beyanı meslek odalarındaki kayıtlardan daha sonra kontrol edilebilecektir. Bu değişiklikler meslek odalarının mesleki denetim uygulamalarını fiilen kaldırmaktadır.

Ancak, birkaç üyemiz dışında SMM olan bütün üyelerimiz projelerini odamızdan geçirmişlerdir. Kalitesizliğe taviz vermemişlerdir ve mesleklerine, odasına sahip çıkmışlardır. Ben hepsine huzurunuzda bütün SMM olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.(proje denetimi yapan en iyi şubeler İzmir ve Denizli şubedir.)

Yaşadığımız krizin faydası da olmuştur. Şubemizin periyodik kontrolleri gelirlerinde geçmişe nazaran artışlar oldu. Bu konuda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri için geçen sene yapılan sözleşmelerin gereğini yeterince yerine getiremedik. Bunun, elimizde olmayan değişik sebepleri vardı.

Umarım bu sene sözleşmesini yenileyebildiğimiz belediyelerde, asansör yıllık periyodik kontrolleri zamanında yapabiliriz. Asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri asansör başına 120,00 TL+KDV` ye yapılan sözleşmeler kurtarıyor. Bu ücretten aşağıda kalan sözleşmeleri yapmamanızı tavsiye ediyorum. Denizli`de yeni asansörler içinde ek protokol yapma hazırlığı içerisindeyiz.

Değerli arkadaşlar,

Hatırlayacağınız gibi bizim neden olmadığımız ekonomik krizler yaşadık. Uzun bir aradan sonra nihayet şube müdür vekilimiz Ali Ergenekon arkadaşımızın ataması yapıldı. İl ve ilçelerle yaşanan bazı koordine sorunlarımızın kalkacağını ve daha rahat, düzenli iletişim içerisinde, çalışma içerisinde olacağımızı umuyorum.

Kendi rızasıyla görevinden ayrılarak Denizli Belediyesine geçen Ali Özkan Utma arkadaşımızdan boşalan yere Murat Erkmen arkadaşımız şube merkezinde göreve başlamıştır.

Aydın, Muğla, Uşak İl Temsilciliklerimizde çalıştırılmak üzere büro görevlisi alımı için yönetim kararı alınmış ve genel merkez oluruna sunulmuştur. Ancak bu onayın önümüzdeki bir iki ayın gelir-gider bütçesine bağlı olarak er ya da geç kararı verilecektir.

Değerli arkadaşlar,

2013 yılı 4 aylık bilançomuz toplam gelir 786.919,65-TL, toplam gider 902.265,04-TL olup bunun 691.043,21-TL si personel gideridir. 4 aylık gelir gider farkı -115.315,39 TL olarak gerçekleşmiştir. Bunun dışında geçmişe dayalı borcumuz bulunmamaktadır.

Değerli danışma kurulu üyeleri,

Aydın`ın talebi üzerine 2 adet asansör periyodik kontrolü için sözleşmeli personel alınacaktır. Alınacak arkadaşların personel bilgileri şubemize geldiği takdirde genel merkez oluruna sunulacaktır. Bu konudaki gecikme şube merkezinde göreve başlayan arkadaşlarımızın olurlarının gecikmesinden kaynaklanmıştır.

Değerli danışma kurulu üyeleri,

Şubenin bütün gelir-gider bütçesini bir havuz içerisinde düşünüyoruz. Bu sebeple bazen beklentiler ve talepler arasında bir farklılık varmış gibi görünüyor. Ama sizde takdir edersiniz ki bizler önceliklerimizi kuruluş ve yarım yüzyılı aşkın mücadele geleneğimiz çerçevesinde oluşan bir anlayışla belirliyoruz.

Değerli danışma kurulu üyeleri,

Sizler yıllarını bu örgütlenmeye yürekten destek veren insanlarsınız? sloganlara ve ajitasyonlara karnınızın ne kadar tok olduğunu da çok iyi biliyoruz.. Bugün geldiğimiz nokta- belki birileri için hiçbir anlam taşımayan ama bizim için var olma nedenimiz olan kamusal denetimdir.

Değerli danışma kurulu üyeleri,

Değerli katılımcılar,

Kamusal denetim için tüm varlığımız ve gücümüzle mücadele edeceğiz. Bizim için iktidarın kim olduğu değil neye hizmet ettiği önemlidir? Bu anlamda en büyük gücümüz ve desteğimiz sizsiniz? tüm gücünü sizden alan odamız ve şubemiz inanın sadece bu ülkeyi savunuyor?

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

MMO Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı

Bolat Ferhat ARIKAN