ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ekim 2010

Şubemizin, 2008-2010 çalışma döneminin üçüncü Danışma Kurulu Toplantısı 04 Ekim 2009 tarihinde 222 Park Sish Restaurant'da gerçekleştirildi. Toplantıda, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI birer konuşma yaptı. Danışma Kurulu üyelerini odanın çalışmaları hakkında bilgilendiren MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu; kurs, panel ve konferans gibi etkinliklerle meslek ve meslektaş sorunlarını gündeme getirdiklerini belirtti. Danışma Kurulu toplantısında, kriz ve işsizlik konusu ağırlıklı olarak yer aldı.

MMO Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Danışma Kurulu" toplantısında konuşan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, MMO'nun 18 şubesi ile 75 bin üyeye ulaştığını, mesleğe, meslektaşlara ve sanayileşmeye hizmet verdiklerini belirtti. Oda olarak daha yaşanılası bir çevre için çevresel ölçümler yaptıklarını, eğitimler verdiklerini anlatan Koramaz, "Bilgi birikimimizi toplumun refahı için harcıyoruz" dedi. Her yıl enerjiden tesisata ve havacılığa kadar 24 kongre, kurultay ve sempozyum düzenlediklerini anlatan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, odanın mesleki eğitim faaliyetleri içinde 2 bin 270 eğitim çalışması yaptıklarını, 24 bin üyenin de bu eğitimlerden geçtiğini ve belgelendirmelerin akredite edildiğini vurguladı. Koramaz, "Enerjiyi verimli kullanma noktasında her dönem iki sempozyum düzenliyoruz. Enerjinin Verimliliği Kanunu'nun çıkmasında katkımız oldu. Kurumların belgelenmesi ve teknik personelin belgelendirilmesinde yetkili kuruluşuz. Binalarda enerji yöneticisi olmak için eğitim gerekiyor. Çok kısa biz zamanda kurs açacağız. Beş bine yakın üyemize iş sahası açılmış olacak" dedi.

"KÜRESEL SEMAYENİN CENDERESİNDE"

Koramaz ayrıca, krizle birlikte imalat sanayinde % 60 oranında düşüş yaşandığını, sanayide işsizliğin de % 20'ye ulaştığını, buna karşın siyasi iktidarın bu durumu 'hafife' aldığını belirterek, iktidarın bir yandan ÖTV ve KDV'yi indirdiğini, diğer yandan emekçiden kesilen işsizlik fonunu bazı esnek çalışmaya yönelik programlara aktardığını vurguladı. Koramaz şöyle konuştu:

"Ülkemiz, küresel sermaye tarafından bir cendereye alınmıştır. TMMOB, KESK ve DİSK ile birlikte IMF'ye karşı mücadele ediyor. Yüzünü emekten yana çevirenlere daha büyük görevler düşüyor. İktidar, sorunların temeline inmeden, Kürt sorununa sadece 'kimlik' boyutuyla yaklaşıp, 'sınıf' boyutunda ve 'gelir adaletsizliğini gidermek' boyutunda bakmamaktadır" dedi. Koramaz, çetelere ve darbecilere karşı olduklarını, ancak Ergenekon olayında gelinen yerin, 'AKP'ye muhalif olanların susturulması' olduğunu belirtti.

"Bilim ve teknolojiyi emekçi halkın yararına kullanıyoruz"

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da, TMMOB'nin 'birlikte karar alan ve birlikte yöneten' bir prensiple hareket ettiğini hatırlatarak, "Bilimi ve tekniği emperyalizmin değil, emekçi halkın yararına kullanan bir anlayışımız var" dedi. Kapitalizmin küreselleşme aşamasında girdiği bu bunalım sürecindeki vahşiliği karşısında birlik olmak gerektiğini söyleyen Soğancı, "Örgütümüzün tek dayanağı, üyemizden geçmektedir. İyiden, doğrudan, emekten yanayız" diye konuştu.

 "İŞTEN ATMAK AKLA GELİYOR"

MMO Eskişehir Şube Başkanı R. Erhan Kutlu da, ülkemizde kriz dendiğinde önce çalışanların işten çıkarılması, ücretlerin azaltılması, sosyal hakların kısıtlanmasının akla geldiğini belirterek, bu kriz sürecinde de aynı şeylerin gerçekleştiğini ve krizin faturasının başta çalışanlara, emeklilere, küçük üreticilere, tüccara, esnafa ve halka çıkarıldığını vurguladı. Kutlu, "Küresel güçlerle işbirliği yapan başta finans sektörleri ve bankalar olmak üzere büyük işletmeler kârlarını birkaç kat artırmış, birçok işletme el değiştirmiş, yabancı şirketler ve onların işbirlikçilerinin ellerine geçmiştir" dedi.

"İŞ YAPAMIYORUZ"

Mühendislerimizin ve firmalarımızın dünyanın çeşitli ülkelerinde her türlü proje ve imalatı başarı ile yaptıklarını, ancak birçok mühendisin işsiz olduğu bir ortamda, her mühendisin yapabileceği sıradan proje, taahhüt ve müşavirlik hizmetlerinin ise özellikle bazı yerel yönetimlerce yabancılara yaptırılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Kutlu, "Ne yazık ki bu işlerin faturası yine bizlere ödettirilmektedir. Yorumu kamuoyuna bırakıyorum" dedi.