TMMOB, BÜTÇE REFERANDUMU İÇİN ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜ GÖREVE ÇAĞIRDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

KESK, TMMOB ve TTB tarafından 13 Kasım-1 Aralık 2006 tarihleri arasında işyerlerinde gerçekleştirilecek bütçe referandumuna ilişkin TMMOB örgütlülüğüne yazı gönderildi.

TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç imzasıyla 13 Kasım 2006‘da yönetim kurulu üyeleri, odalar ve İKK‘lara gönderilen yazıda, referandum uygulaması süresince uyulması gereken kurallar belirtildi ve 14 Aralık 2006 tarihinde KESK tarafından gerçekleştirilecek "İnsanca Yaşam İçin, Hizmet Üretmiyoruz" eylemliliğinin desteklenmesi konusunda gereğinin yapılması istendi.

Odalara gönderilen referanduma ilişkin bilgilendirme yazısı şöyle:


2007 BÜTÇESİ REFERANDUMUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

 

Referandumun Tarihi:

Referandum; KESK, TMMOB ve TTB tarafından 13 Kasım-1 Aralık 2006 tarihleri arasında yapılacaktır.

Referandum sonuçları, 2 Aralık 2006 tarihinde düzenleyici örgütlerin genel merkezlerine ulaştırılacaktır.

2-4 Aralık 2006 tarihleri arasında illerde Referandum sonuçlarına ilişkin basın açıklamaları yapılacaktır.

Referandum sonuçları, 5 Aralık 2006 tarihinde KESK, TMMOB ve TTB tarafından merkezi olarak Ankara‘da kamuoyuna açıklanacaktır.

Niçin Referandum:

Halkın değil, sermaye ve rantiyenin ihtiyaçlarını ön gören,

Yoksulluk ve işsizliği artıran,

İnsanca yaşanacak ücreti çok gören,

Ücret ve çalışma koşularını tek taraflı belirleyen,

Eğitime yeterli bütçe, okula ödenek ayırmayan,

Sağlıkta yıkıma neden olan,

TİS ve grev hakkını engelleyen,

IMF bütçesini referanduma götürüyoruz.

Bu nedenle, tüm emekçileri referanduma katılarak oy kullanmaya çağırıyoruz.

Nasıl Bir Referandum:

Referandum sandıkları tüm işyerlerine kurulacaktır. (KESK tarafından kurulacak olup, örgütlü olunan yerlerde TMMOB ve TTB tarafından birlikte organize edilecektir.)

TMMOB tarafından referandum sandıkları Oda ve Şube Merkezlerimize kurulacaktır. Referandum sandığı; oy pusulaları görünmeyecek şekilde kapalı olacaktır.

Referandum Sandığı üzerinde; Yapıldığı Yer, Oda-Şube Adı, "Bu gününe ve geleceğine sahip çık" yazıları olacaktır.

Her referandum sandığının bir görevlisi olacaktır. Görevli; oy kullanma ve sayım süresince 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında referandum sandığından sorumlu olacaktır ve referandum sonucunu İKK Sekreterliğine (İKK bulunmayan illerdeki sorumlular bağlı olduğu Oda merkezine) ulaştıracaktır.

Oy Kullanma İşlemi:

Oy Pusulası: Oy pusulası iki çeşittir. Kırmızı renkte olanı HAYIR, beyaz renkte olanı EVET olarak hazırlanmıştır.

Odalarımızın Şube ve İl Temsilcilikleri, Oy pusulalarını İKK Sekreterliklerimizden, İKK bulunmayan illerdeki birimlerimiz bağlı oldukları Oda merkezlerinden temin edecektir.

Katılımcılar HAYIR ya da EVET pusulalarından birini oy sandığına atacaktır. Odalarımıza üye olsun ya da olmasın herkes oy kullanabilecektir.

Ayrıca elektronik ortamda da (KESK, TMMOB, TTB Web sitelerinden) oy kullanılabilecektir. (Oda ve Şube merkezlerimize gelemeyen üyelerimiz açısından, konunun tüm üyelerimize duyurusunun yapılarak referanduma TMMOB Web sayfasından katılımlarının sağlanması için özel çaba gösterilecektir.)

Oy sayım işlemi, 1 Aralık 2006 tarihinde tamamlanacak ve sonuçlar Şubelerde Tutulacak Sonuç Tutanaklarına (Örnek:1) işlenerek aynı gün İKK Sekreterliğine, İKK bulunmayan illerdeki birimler bağlı oldukları Oda merkezlerine gönderilecektir. İKK Sekreterliklerinde ve Oda merkezlerinde birleştirilecek referandum sonuçları, TMMOB‘ne Gönderilecek Sonuç Tutanağı‘na (Örnek:2) işlenerek 2 Aralık 2006 tarihinde TMMOB‘ne gönderilecektir.