TMMOB, İMZALARI MECLİSE TESLİM ETTİ...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının "ücret yetersizliği ve dengesizliği" ile "çalışma alanlarının yok edilmesi" sorunlarının gündeme taşınması amacıyla TMMOB tarafından başlatılan imza kampanyası kapsamında üyelerin imzaladığı onbinlerce itiraz dilekçesi, bugün Saat 12:30‘da TMMOB önünden Meclis Dikmen Kapısına kadar yapılan yürüyüş sonucunda TBMM önünde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından, toplanan imzalar, İzmir Milletvekili Erdal Karademir ile birlikte 5 kişilik TMMOB Heyeti tarafından TBMM‘ne teslim edildi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı‘nın yaptığı konuşma yazının devamındadır.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, basın açıklamasında şunları söyledi:

SEVGİLİ ARKADAŞLAR, SEVGİLİ BASIN EMEKÇİLERİ

Geçen yıl, ikibindördün son günlerinde yayımladığımız mesajda "2005 Yeni Bir Yıl Olsun" demiştik. "İKİBİNBEŞ Emperyalizm ve onun yerli işbirlikçilerinin ve çok uluslu şirketlerin, küreselleşme adı altında oluşturdukları mekanizmalarla, halkımızın daha çok işsizliğe, pahalılığa ve yoksullaşmasına doğru gidişinin önüne geçildiği, Serbest Piyasa Ekonomisi adı altında hırsızlık, soygun ve rüşvetin hakim olduğu rant ekonomisinin, üretim ekonomisine çevrildiği,

Özelleştirme adı altında yağma ve talanın olmadığı, Çok uluslu şirketlerin yapılarını güçlendirerek, bize benzer ülkeler gibi ülkemizin de sömürgeleştirilmesini sağlayan her türlü anlaşmanın yok edildiği, Mühendislerin, Mimarların ve Şehir Plancılarının ülkemiz ve halkın çıkarları için ürettikleri plan, proje ve programların ülkeyi yönetenlerce tersine çevrilmediği,

Meslek alanlarımızda işsizliğin korkunç boyutlarda olmadığı,

Mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının ülke gündeminde gözden çıkarılmadığı, Yönetilenlerin, yönetime katılımına yönelik araçları dışlayan Sözde Demokrasinin yerine Gerçek Demokrasinin yaşama geçirildiği,

Ülkemizin demokratikleşmesi yönünde düşünce ve örgütlenme özgürlüklerinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı,

Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı emperyalizme, çok uluslu şirketlere ve onun temsilcilerine peşkeş çeken, ülke ekonomisini, siyasetini, kültürünü, tarımını, ormanını, sanayisini ve sonuçta devleti bağımlı hale getiren, darbecilere ve şeriat özlemcilerine ödün veren tüm yapıların yok edildiği, Toplumsal değerlerin öne çıkarıldığı, kültürün arabeskleşmediği, işkencenin, yargısız infazların, savaşın ve ölümlerin olmadığı, Çetelerin, rantçıların, barış düşmanlarının, mafya liderlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının, rüşvetçilerin, katillerin toplumun en saygıdeğer kesimleri olarak anılmadığı, Özgürlük ve barış rüzgarlarının tüm ülkeyi ve dünyayı etkisi altına aldığı Yeni Bir Yıl Olsun" demiştik. Ama olmadı.

Siyasal iktidar kendinden öncekiler gibi, yüzünü IMF ve Dünya Bankasına çevirdi, en doğal insan haklarının elde edilemediği bir sürece bizi yöneltti.

8 Ekim TMMOB mitinginde, bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları, örgütleri TMMOB eliyle siyasal iktidarı uyardı. Yetmedi.

17 Aralıkta TMMOB, DİSK ile, KESK ile, TTB ile birlikte düzenlediği Ankara mitinginde bir kez daha siyasal iktidarı uyardı. Yetmedi.

Şimdi üyelerimizden topladığımız onbinlerce imzalı yazılarımızla bir kez daha uyarıyoruz: Tutulan yol, yol değildir. Biz, bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları bu ülkede yaşananlara itiraz ediyoruz. Bu bütçe bizim bütçemiz değildir. Bu yaşam bizim kabul edebileceğimiz bir yaşam değildir. Biz, başka bir dünya, başka bir Türkiye, başka bir yaşam mümkün diyoruz.

Siyasal iktidarı bir kez daha topluca uyarıyor ve derhal, hemen, şimdi taleplerimizi yerine getirmeye çağırıyoruz.

MEHMET SOĞANCI

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı