TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BİR ARADA KARDEŞÇE YAŞAMI ZEDELEYEN TERÖRÜ KINAMAKTADIR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Ekim 2011

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, en son önceki gün 5?i polis 8 yurttaşımızın ölümü, 1 askerimizin yaralanması; bugün ise 26 askerimizin ölümü ve 22 askerimizin yaralanmasına neden olan terör eylemlerini kınamaktadır.

 Makina Mühendisleri Odası örgütlülüğü, bütün saldırılarda yaşamlarını kaybeden ve yaralanan yurttaşlarımızın yakınlarının acılarını paylaşmakta, yaralılara acil şifalar dilemektedir.

Bütün patlama, terör eylemleri ve provokasyonlardan zarar gören yalnızca terör eylemlerinde yaşamını kaybedenler ve yaralananlar değil, ülkemizdeki genel toplumsal atmosferdir; bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşama umudumuzdur,  barıştır, demokrasidir.  

Belirtmek isteriz ki, bu tür terör eylemleri, ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara hizmet etmektedir. Türkiye emperyalizmin çok yönlü ve birçok ülkeyi kapsayan stratejilerinin etki alanı altındadır. Bu durumun sorumlusu, bağımsız ve kişilikli dış politika geliştirmeyen bütün siyasal iktidarlara aittir.

Odamız, toplumda belirsizlik, korku ve ayrımcılık atmosferi oluşturan; siyasal temsil, yasama, yargı ve yürütme süreçlerinin üzerinde bir olguymuşçasına meşrulaştırılan kör terörün önünün, insanların temel yaşam haklarına saygı ve demokratikleşme ile kesilebileceğine ve terörün böylece toplumsal olarak yalıtılabileceğine inanmaktadır.

Makina Mühendisleri Odası, ülkemizin gereksindiği barış ve demokrasi ortamının ancak emekten ve halktan yana, emperyalizmden bağımsız politikalarla aşılabileceğine inanmakta, bütün terör eylemlerini ve terörden medet umanları bir kez daha uyarmakta ve kınamaktadır.

Nedim KARA

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Kocaeli Şube 

Yönetim Kurulu Başkanı