EĞİTİM MERKEZLERİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZIN HİZMETİNDE!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Eylül 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi üyelerinin gelişen teknolojilerle ilgili bilgi birikimlerini artırmak amacıyla ve kamusal alanda yetkilendirmelerde bulunduğu eğitim programlarına Avrupa Yakası Eğitim Merkezi, Anadolu Yakası Eğitim Merkezi ve Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde hız kesmeden devam ediyor. 3 Eğitim Merkezi'nde mühendislerin ihtiyaçlarına yönelik verilen eğitimler ile kamu yararına yönelik denetimler yapılmasına da katkıda bulunuluyor.

 

Makina Mühendisleri Odası Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi

8 Nisan 2017 tarihinde açılışı yapıldıktan sonra üyelerinin ve meslektaşlarının uzmanlık alanlarının belirlenmesinde etkili bir mesafe kat ederek, meslektaşların meslekte uzmanlaşmasını sağlamaya uygulamalı olarak verdiği eğitimlerle başladı. Enerji Yöneticiliği Eğitimi, Kaynak Eğitimleri, Asansör Bakım ve Montaj Eğitimleri, İmalat Eğitimleri ve Mekanik Tesisat Eğitimleri başta olmak üzere mühendis ve ara teknik elemanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak olan Uygulamalı Eğitim Merkezi,  özellikle asansör alanında mühendis ve ara teknik elemanların bilgi ve becerilerinin artmasına yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunarak, kamu yararına denetimler yapılmasını da katkıda bulunuyor. Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde önümüzdeki dönemlerde Yangın Tesisatı Projelendirme, Yürüyen Merdiven gibi alt disiplinlerde eğitimler verilmesi de hedefleniyor.

Suat Sezai Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde hangi eğitimler veriliyor?

» Asansör Bakım ve

Onarımcısı (Seviye 3)

» Asansör Bakım ve

Onarımcısı (Seviye 4)

» Asansör Montajcısı (Seviye 3)

» Asansör Montajcısı (Seviye 4)

» Alüminyum Kaynakçısı (Seviye 3)

» Çelik Kaynakçısı (Seviye 3)

» Doğalgaz Çelik Boru

Kaynakçısı (Seviye 3)

» Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı (Seviye 3)

 

Avrupa Yakası Eğitim Merkezi / Bakırköy

Makina Mühendisleri Odası Avrupa Yakası Eğitim Merkezi 5 Ağustos tarihinde açılışı yapıldıktan hemen sonra meslek içi eğitim, seminer ve söyleşi etkinliklerini meslektaşlarıyla buluşturmaya başladı. Açılışın ardından eğitimlere hemen başlamış olup 7 Ağustos tarihinde Mekanik Tesisat Eğitimi, 14 Ağustos tarihinde Asansör Avan Proje Hazırlama eğitimlerini meslektaşlarıyla buluşturdu. Eylül ayında ise Şantiye Şefliği ve LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Eğitimini meslektaşlarına sunacak.

Meslek içi eğitimlerin yanı sıra seminer, söyleşi, webinar eğitimleri de hız kesmeden devam edecek. Her ayı sektöre bağlı bir ay olarak planlanan Eğitim Merkezi’nde Eylül ayı ‘Yangın’ ayı olarak belirlenerek bu kapsamda eğitim, söyleşi ve seminer programları düzenlenecek.

Eylül ayında ‘Yangın’ konusunda uzmanlaşmak isteyen meslektaşlarımız için programımız:

Söyleşi:

11.09.2017: Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik

18.09.2017: Yangın Pompa Seçimleri ve Yangın Tesisatı Ekipmanları

25.09.2017: Gazlı Söndürme Sistemleri

Seminer:

16.09.2017: Duman Kontrol Sistemleri ve Basınçlandırma

30.09.2017 Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri

Webinar:

NFPA-EN Standartları, Pasif Yangın Durdurucular, Tesisatta Sismik Koruma

 

Anadolu Yakası Eğitim Merkezi / Kadıköy

Anadolu Yakası Eğitim Merkezi’nde Kasım 2016’dan bu döneme kadar 35 mühendis yetkilendirme kursu, 10 seminer, 2 sertifika programı, 2 İş İngilizcesi kursu, 6 Enerji Yöneticisi kursu ve 6 ara teknik eleman kursu gerçekleştirildi. Anadolu Yakası Eğitim Merkezi’nin aktif olarak eğitim hizmet vermeye başlaması ile birlikte Anadolu Yakası’nda ikamet eden üyeler faaliyetlere daha kolay ulaşarak mühendislik eğitimlerinden yararlanmaya başladılar.

Anadolu Yakası Eğitim Merkezi Eylül Programı:

Meslek İçi Eğitim:

18.09.2017: Mekanik Tesisat Eğitimi

28.09.2017: Doğalgaz İç Tesisat Eğitimi

Seminer:

16.09.2017: Mekanik Projelerde Bağlantı Elemanları ve Deprem Hesapları

16.09.2017: PMP-PMI Odaklı Proje Yönetimi Metodolojisi Sertifika Programı

Söyleşi:

11.09.2017: Asansör Yönetmelik Değişikliği Söyleşisi