ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ ŞİŞLİ’DE BAŞLIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Ocak 2019

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Haftası 10-11-12 Ocak tarihleri arasında Şişli Perpa Ticaret Merkezi’nde başlıyor.

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında çeşitli etkinliklerle geçen Ulusal Enerji Verimliliği Haftası Etkinlikleri kapsamında Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak 10-11-12 Ocak tarihlerinde Şişli Perpa Ticaret Merkezi’nde Enerji Verimliliği Etkinlikleri düzenlemeye hazırlanıyoruz. Organizasyon kapsamında belirlenmiş olan başlıklarda çeşitli seminerler ve söyleşiler gerçekleşecektir. Perpa 8.kat etkinlik meydanında kurulacak olan fuaye alanında ise ilgili sektörlerden kurumların standları yer alacaktır. Bu kurumlar etkinliğe katılan ziyaretçileri enerji verimliliği uygulamalarındaki çözümler konusunda bilgilendireceklerdir.

Etkinliğin amacı; toplumda enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturmak ve sektör paydaşları için bir ilişki platformu yaratmaktır. Etkinliğimiz 10 Ocak Perşembe günü başlayacaktır. Enerji Verimliliği Haftası Etkinliklerimizin bu yıl ana temasını küresel iklim değişkliği oluşturacaktır. Açılış gününde İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu iklim, insan ve doğa arasındaki ilişkilerin yönünü ve sonuçlarını anlatan bir seminer verecektir. Yerkürede ısınmaya yol açan olaylarda insanın rolü ve bunu engellemeye yönelik tedbirler, sera gazı emisyonlarına neden olan faaliyetler ve bu faaliyetleri daha temiz yöntemlerle gerçekleştirmenin yolları tartışılacaktır. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, enerji verimliliğine neden ihtiyaç duyduğumuzu en temel yollarla bizlere anlatacak ve üç gün boyunca gerçekleştirilecek seminerlere bir temel hazırlayacaktır. Günümüzde enerji verimliliği çalışmaları genelde tüketim tesislerindeki sistemlerde ve makinalardaki uygulamalarda incelenir fakat oldukça önemli olan enerji üretim tesislerinde enerji verimliliği konusu pek işlenmez. Biz, bir kaynağın en verimli kullanmanın yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu üyesi Muzaffer Başaran, konvansiyonel enerji üretim tesislerinde, Mehmet Akın ise yenilenebilir enerji üretim tesislerinde enerji verimliliği uygulamaları hakkında bilgiler verecektir.

Sabah Güneşini Seven Gelsin!

Etkinliğimizin ikinci günü gayet yoğun bir seminer programıyla devam edecektir. Günün sabah oturumunda güneş enerjisi sistemleri üzerine bir panel gerçekleeşecektir. Panelin moderatörlüğünü GENSED (Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği) Genel Sekreteri Hakan Erkan yürütecektir. Panelin konuşmacılarının güneş enerjisi sektöründen fotovoltaik modül, inverter ve batarya üreticilerinden temsilciler olmasını planlıyoruz. Aynı gün öğleden sonra gerçekleşecek ilk oturumda binalarda enerji verimliliği konusu tartışılacaktır. Bu oturumda Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden aynı zamanda İSKİD (İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği) üyesi Arslan Çağlayan Gürel bir seminer düzenleyecektir. Aynı başlıkta TS 825 ısı yalıtımı uygulamarı konusunda Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu üyesi Hatice Nüket Akıncı bir seminer verecektir.

İkinci günün son oturumunda akıllı şehirler başlıklı bir oturum düzenlenecektir. Bu oturum kapsamında FLO IT direktörü Mehmet Demir ve aydınlatmada enerji verimliliği uygulamaları konusunda Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGID) Genel Sekreteri Zeynep Akkaya seminer düzenleyeceklerdir.

Etkinliğimizin son gününde sabah oturumunda elektrik motorlarında enerji verimliliği tartışılacaktır. Oturumun konuşmacıları Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu Üyesi Saim Peker ve sektör firmalarından mühendisler olacaktır. Son gün öğleden sonraki ilk oturumda enerji verimliği uygulamalarında endüstri 4.0 oturumu düzenlenecektir. Oturumun konuşmacıları Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Enerji Komisyonu ve Endüstri 4.0 komisyonları üyelerinden oluşacaktır. Organizasyonun son oturumunda gerçekleşmiş tüm oturumların kısa özetleri değerlendirilecek ve bütüncül sonuçlar ve öneriler sunulacaktır.

Çalışıyorsan Kartvizitinle, Çalışmıyorsan CV İle Gel!

Etkinlik kimlere yönelik olacak? Enerji verimliliği konusunda hiçbir fikri ve ilgisi olmayan kişilere enerji verimliliği bilincini anlatmak. Enerji verimliliği konusunda çalışan kişilere sektör trendlerini takip edebilecekleri ve farklı kurumları tanıma ve ilişki kurma olanağı verecek bir platform olacaktır. Çalışan katılımcıların yanlarında bol miktarda kartvizit getirmelerini tavsiye ediyoruz. Çalışmayan katılımcıların ise etkinlik kapsamında tanışacakları, ilişki kuracakları kurumlara sunmak üzere özgeşmişlerini güncel tutmalarını öneriyoruz.

Enerji Verimliliği Yaklaşımı Bir Fedakarlık Değil, Bir Sorumluluktur!

Etkinliğin amacı nedir?

Enerji verimliliği konusunda toplumsal bilinci geliştirmek, günlük hayatımızda basit dokunuşlarla doğada bulunan kaynakları verimli kullanmanın yollarını tartışmaktır. Sahip olduğumuz sınırlı kaynakların bilinçsiz kullanılmasını ve doğanın tükenmesini engelleyici faaliyetlere teşvik etmek. Bireyin enerji verimliliği uygulamalarını bir fedakarlık bilinciyle değil bir sorumluluk bilinciyle gerçekleştirmesini umuyoruz.

 

PROGRAM

10 OCAK PERŞEMBE

Açılış Konuşmaları: 14:00-14:30

1. OTURUM: 14:30 -15:30

Konu: Küresel İklim Değişikliği
Konuşmacı: Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu - İTÜ Öğretim Üyesi

2. OTURUM: 16:00 -17:30

Konu: Enerji Üretim Tesislerinde Enerji Verimliliği
Konuşmacılar: Muzaffer Başaran - EÜAŞ Emekli Genel Müdür Yardımcısı
Mehmet Akın -  MMO Enerji Komisyonu Üyesi
Adrian Caduff - ECODUFF

11 OCAK CUMA

3. OTURUM: 11:00 -12:30

Konu: Güneş Enerjisi Sistemleri Paneli
Konuşmacılar: Hakan Erkan - GENSED Genel Sekreteri, Smart Solar (Firma Yetkilisi)
Yalım Serdar Serhadlıoğlu - Fronius

4. OTURUM: 14:00-15:30

Konu: Binalarda Enerji Verimliliği
Konuşmacılar: Arslan Çağlayan Gürel - DAİKİN/Yüksek Mekina Mühendisi
Hatice Nüket Akıncı - Makine Mühendisi & Ekonomist
Güneş Yüzügür - İZODER Teknik İşlem ve Eğitim Yöneticisi

5. OTURUM: 16:00-17:30

Konu: Akıllı Şehirler
Konuşmacılar: Mehmet Demir - FLO IT Direktörü
Zeynep Akkaya - AGID Genel Sekreteri

12 OCAK CUMARTESİ

6. OTURUM: 11:00 - 12:30

Konu: Yüksek Verimli Elektrik Motorları
Konuşmacılar: Ahmet Saim Paker - MMO Enerji Komisyonu Üyesi
Burak Sağlam-Makina Mühendisi / ELK Motor

7. OTURUM 14:00-15:30

Konu: Endüstri 4.0 Uygulamalarıyla Enerji Verimliliği
Konuşmacılar: Emir Barın - MMO Endüstri 4.0 Komisyonu Başkanı
Araş. Gör. Cemil Koyunoglu - Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Müh. Bölümü
Şahin Çağlayan - REENGEN

SONUÇ BİLDİRGESİ