İSTANBUL YEREL ÖĞRENCİ KURULTAYI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Mart 2011

İstanbul Yerel Öğrenci Kurultay`ı 5 Mart 2011 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Orhan Öcalgiray Konferans Salonunda gerçekleşti. Saat: 12.00 de başlayan ve 60 öğrenci üye katılımı ile gerçekleşen kurultaya Yunus YENER ve E. Alkım ERDÖNMEZ konuşmalarıyla katkıda bulundular.

Kurultayda 5 ana başlık üzerinde oturumlar düzenlendi. Bu ana başlıklar:

•          MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü ( Odadan Beklenti ve Oda Hakkındaki Görüşler )

•          İstanbul‘da Öğrenci Olmak

•          Eğitimdeki Sorunlar

•          Mühendisin Toplumsal Rolü ( Toplumcu Mühendislik )

•          Serbest Kürsü

olarak belirlenerek, konuşmalar, sunumlar ve tartışmalar şekillendi.

Kurultay İşleyiş Planında belirtilen ana başlıkların çerçevesinde işlenen alt başlıklar şu şekilde gerçekleşti:

    

    

1- MMO ÖĞRENCİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ

          5 dakikalık bir sunum ve ardından öğrencilerin oda ile ilgili görüşlerinin, talep ve beklentilerinin alındığı 55 dakikalık bir forum gerçekleşti.

     2- İSTANBULDA ÖĞRENCİ OLMAK

         -Barınma

         -Ulaşım

         -Beslenme

         -Öğrencilerin Sosyal Yaşantısı

          Bu bölüm, alt başlıklar için 5`er dakikalık toplam 20 dakikalık sunum ve yaklaşık 40 dakika süren bir forumdan meydana geldi.

     3- EĞİTİMDEKİ SORUNLAR

         -Bologna Süreci

         -YÖK

         -Belgelendirme

         -Cinsiyetçi Ayrım(Kadın Mühendislerin Eğitimdeki Sorunları)

         -Anadilde Eğitim

           Bu bölümde, Anadilde Eğitim ve Bologna Süreci başlıklarının sunumu için 10`ar dakika, diğer başlıkların sunumları için 5`er dakika olmak üzere toplam 35 dakika sunumlara ayrıldı ve bu bölümdeki alt başlıkların kapsamı nedeniyle 1 saat 25 dakikalık bir forum planlandı.

      4- TOPLUMCU MÜHENDİSLİK(MÜHENDİSİN TOPLUMSAL ROLÜ)

       5 dakikalık bir sunum ve 40 dakikalık bir forum şeklinde gerçekleşti.

      5- SERBEST KÜRSÜ)

       1 saatlik bir forum olarak planlandı. Makina Mühendisleri Odasının önemi ve öğrenci örgütlülüğünün gerekliliğine vurgu yapacak kısa bir kapanış konuşması yapılarak etkinlik son buldu.