MMO İstanbul Seçimleri'nde "Demokrat Makina Mühendisleri" Kazandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Şubat 2024

TMMOB'ye bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi’nin 36’ncısı düzenlenen Şube Yönetim Kurulu Seçimlerini Demokrat Makina Mühendisleri kazandı. 10 Şubat’ta MMO İstanbul Şube tarafından açılışı gerçekleştirilen Makina Hangar | Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde yapılan seçimlerde Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ezgi Kılıç oldu.

Umudu Yükselteceğimiz Bir Dönem Olacak

Böylelikle Kılıç, MMO İstanbul Şubesi’nin ilk kadın yönetim kurulu başkanı oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre iktidar destekli Vizyoner Mühendisler Grubu 365 oy alırken Demokrat Makina Mühendisleri 2 bin 298 oy ile seçimi kazandı. 
Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan Ezgi Kılıç, “Demokrat gelenekten aldığımız güçle devraldığımız bayrağı bir sonraki dönemlere daha yukarıda taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ülkemiz ve mesleğimiz için her türlü çabayı gösterip umudu yükselteceğimiz bir dönem istiyoruz. Umarım almış olduğum bu görev kadın mühendislerimize cesaret ve umut getirir. Kadınlarla birlikte daha örgütlü bir mücadeleyi yürüteceğimiz bir dönem olacak” dedi.

Seçim sonuçlarıyla birlikte MMO İstanbul Şube 36. Dönem Şube Yönetim Kurulu şöyle:

ASIL ADAYLAR
1. Ezgi KILIÇ
2. Aydan ADANIR USTA
3. Serkan SEVAT
4. Yunus KÜÇÜKKELEPÇE
5. İbrahim ZAFER
6. Şeref PARLAK
7. Tülay BURSALIOĞLU

YEDEK ADAYLAR
1. Beyhan ŞAHİN
2. Ali İnan ÜLGEN
3. Nazlı UNCU
4. Mehmet Gürcan ERDİNÇ
5. Yavuz KARATAŞ
6. Mehmet Yiğit ÖZGENÇ
7. Arda AYKURT