NECDET ERASLAN PROJE YARIŞMASI’NIN SEKİZİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Aralık 2017

2003 yılında, Değerli Üyemiz Uçak Yüksek Mühendisi Necdet Eraslan'ı anmak amacıyla başlattığımız "Necdet Eraslan Proje Yarışması" nın sekizincisi ‘’Kontrol, Otomasyon ve Robotikte Yeni Teknolojiler’’ konusuyla 16 Aralık Cumartesi günü MMO İstanbul Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik,  Prof. Dr. Necdet Eraslan‘ın oğlu Prof. Dr. Arsev Eraslan‘ın konuşmasından sonra katılımcıların sunumlarıyla devam etti.
Oturum Başkanlığını MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç yaptı.

Yarışmanın Jüri üyeleri; MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç,  Prof. Dr. Arsev Erslan, Doç. Dr. Zeki Yağız, Dr. Hüseyin Alıcı, Doç. Dr. Erdinç Altuğ, Bahadır Kılıç (STAUBLI Sanayi), Cem Emre Tural (ABB Elektrik), E. Alkım Erdönmez (Entek İnsan Kaynakları ve Eğitim Hizmetleri) ve Makina Mühendisi Sarp Akalın’ın sunumlardan sonra yaptıkları değerlendirmede birincilik ödülüne uygun proje bulunamadı.

Yarışmada ikincilik ödülü iki projeye verildi. İkincilik ödülünün ilki ‘’Konuşma Dilini İşaret Diline Tercümede Kullanılacak Bir Robotik Sistemin Geliştirilmesi’’ projesi ile Mahmut Taşar, Erkin Gezgin ve Alp Emre Yaşar’a verildi.

İkincilik ödülüne diğer layık görülen proje ‘’Antiemboli Pnömatik Çorap’’ konusu ile Cevat Akıncı, Mehmet Akıncı, Sinan Apaydın, Kaan Aktaş ve Abdülhamit Dönder’e verildi.
Üçüncülük ödülü ise ‘’Yeni Bir Fiksatör Teknoloji’’ projesi ise İbrahim Deniz Akçalı, Hüseyin Mutlu Ercan Avşar ve Ahmet Aydın’a verildi.

Etkinlik juri üyelerine, oturum başkanlarına ve tüm yarışmacılara Teşekkür Belgesi verilmesi ile sona erdi.

16 ARALIK 2017'da İSTANBUL'da yapılan VIII. NECDET ERASLAN PROJE YARIŞMASI 2017 KONTROL, OTOMASYON ve ROBOTİKTE YENİ TEKNOLOJİLER PROJE YARIŞMASI KİTABI yayınlandı. Kitabı indirmek için lütfen tıklayınız.