ÜYELERİMİZİN “ORTAK ÇALIŞMA OFİSLERİNİN İLKİ ”MAKİNA FABRİKA, ŞİŞLİ’DE AÇILIYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

30 Kasım 2017

Üyelerimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak projelendirilen ortak çalışma ofislerimizin ilki 9 Aralık’ta Perpa Ticaret Merkezi’nde bulunan Şişli İlçe Temsilciliğimizde açılıyor.

Bildiğiniz üzere, İstanbul dünyanın en kalabalık nüfuslu şehirlerinden biri. Bir yandan Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalbi olan İstanbul, diğer yanda yaşam kalitesi ve trafik yoğunluğuyla da aslında Türkiye’nin en yaşanılmaz yerlerden birisi. Bu nedenle İstanbul’da yıllarca emek vermiş pek çok insan, emekliliğini başka şehirlerde yaşamaya çalışıyor.

Yakın zamanda, Almanya’da bulunan bir firmanın dünya çapında yaptırdığı bir araştırmaya göre İstanbul dünyanın en kötü trafiğine sahip şehirlerinden birisi seçildi. Trafik sıkışıklığı, yol kalitesi ve iyi toplu taşıma seçeneklerinin göz önünde bulundurulduğu araştırma dünyadaki 500 şehri kapsıyor. Hindistan’ın Kalküta şehrinin “en kötü” seçildiği araştırmada İstanbul en kötü “10” şehir arasında bulunuyor.

Araştırmanın tekniğini, bilimselliğini ve kriterlerini elbette tam olarak bilemeyiz. Fakat her sabah evden işe ya da okula gitmek için toplu taşımayı kullananlar ya da otomobilleriyle trafiğe çıkanlar, İstanbul’un çileden çıkartan toplu taşıma ve trafik çilesini fazlasıyla iyi bilirler. İşe ve okula gidiş geliş saatleri dışında bile, bir yerden bir yere ulaşmak için birkaç kez aktarma yapan ya da yolda trafiğe yakalanan kişiler de İstanbul’un çilesinden nasibini alıyorlar.

Üstelik Tek Derdimiz Bu Değil

İstanbul’da yaşamanın tek derdi –en başta trafik olmasına rağmen- yalnızca bu değil. Yaşam kalitesinin düşüklüğü, güvenlik sorunu ve gürültü gibi birçok diğer sebep de bu şehirdeki hayatımızı zorlaştırıyor. Bir türlü “çağdaş uygarlık” seviyesine gelememiş olmamız, vatandaşa getirilen vergi yükleri, teknolojik gelişimi yeterince takip edemememiz ve sosyal devlet hedeflerinden uzakta olmamız gibi sebeplerle de yaşama alanlarımız ve yaşam kalitemiz toplumsal olarak düşüyor. Böyle bir ortamda ise ne yaptığımız işe ne de sosyal faaliyetlerimize yeterince odaklanamıyor ve gerçek anlamda verimli olamıyoruz.

Odamızın Bu Konuda Ne Yapabileceğini Düşündük

Biz ise bu sebeplerden dolayı hem Oda üyelerimiz hem de öğrenci üyelerimiz için ne yapabileceğimizi düşündük ve son dönemde, Avrupa’da ve Türkiye’de gittikçe yaygınlaşan paylaşımlı ofislere –ki biz buna ortak çalışma ofisleri diyoruz- benzer bir yapı oluşturmaya karar verdik. Oda üyelerimizin ve öğrenci üyelerimizin yararlanabileceği, günlük çalışma ve iş toplantılarını düzenleyebileceği bu yerlerin ilkini ise 9 Aralık’ta Perpa Ticaret Merkezi’nde bulunan Şişli İlçe Temsilciliğimizde açacağız.

Üstelik Doluluk Durumları Makina Mobil’den Takip Edilebilecek!

Makina Fabrika, en başta üyelerimizin “yaşam ve çalışma kalitesini” artırmayı amaçlıyor, sonrasında ise Oda ile olan ilişkilerini güçlendirmek ve meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamayı hedefliyor. Üyelerimizin herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceği bu alanlar umarız ki hem İstanbul trafiğinin çilesini çekmeden kolaylıkla toplanabileceğiniz yerler haline gelir hem de size iş geliştirebileceğiniz ve yeni bağlantılar kurarak mesleki ve fikirsel olarak güçlenebileceğiniz imkanlar sağlar.

Son olarak, Makina Mobil uygulamamız aracılığıyla bu alanların doluluk durumlarını kolaylıkla takip edebileceğinizi de belirtmek isteriz. Odamızla kolaylıkla iletişim kurmanızı, eğitim, seminer ve sosyal etkinliklerimizle ilgili uzaktan kayıt yaptırmanızı ve online işlemlerinizi hızlıca halletmenizi sağlayan Makina Mobil’i, App Store ya da Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.