10. REHVA DÜNYA İKLİMLENDİRME KONGRESİ CLIMA 2010 ANTALYA'DA GERÇEKLEŞTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Mayıs 2010

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Rehva Dünya İklimlendirme Kongresi - Clima 2010, 6 kıtadan, 56 farklı ülkeden binin üzerinde ısıtma, soğutma ve iklimlendirme uzmanı Antalya'da buluşturdu. Şubemizden de delegasyon anlamında katılımın olduğu ve ana teması "Binalarda Sürdürülebilir Enerji Kullanımı" olarak belirlenen Clima 2010 - 10. Rehva Dünya İklimlendirme Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2010 tarihleri arasında, Antalya, WOW Hotels - Topkapı ve Kremlin Palace'ta gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış töreninde, sırasıyla Clima 2010 Organizasyon Komitesi Başkanı Numan Şahin, TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü, REHVA(Federation of European Heating and Air-Conditioning Associations)Başkanı Francis Allard, ASHRAE(American Society of Heating, Refrigerating and Air-Condinitioning Engineers) Başkanı Gordon Holness, IIR(International Institute of Refrigeration) Başkanı Didier Coulomb ve Clima 2010 Bilim Komitesi Başkanı Ahmet Arısoy konuştu.

Clima 2010 Organizasyon Komitesi Başkanı Numan Şahin, 1000‘in üzerinde bildirinin sunulacağı, 56 ülkeden, 6 kıtadan 1000‘e yakın uzmanın katıldığı Kongre programı ile ilgili bilgi verdi.

TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü, TTMD evsahipliğinde Clima 2010‘u Türkiye‘de gerçekleştirmekten ve dünya uzmanlarını ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Amerikan ASHRAE, Avrupa Tesisat Mühendisleri Dernekleri Konfederasyonu REHVA ile bircok uluslararası kuruluşun desteklediği organizasyonlarımız, Türkiye‘de enerji verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin uygulamaya geçtiği şu günlerde soruların ve sorunların tarşılacağı, birçok konuda yeniliklerin ve bilgi transferinin ciddi anlamda gerçekleşeceği, Türkiye‘deki bilim adamları, mühendis, mimarlar ile yatırımcılar için fayda sağlayacak önemli bir platform oluşturacak." dedi.

REHVA (Federation of European Heating and Air-Conditioning Associations) Başkanı Francis Allard ile ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Condinitioning Engineers) Başkanı Gordon Holness ise, Türkiye‘de TTMD organizasyonu ile ısıtma-soğutma-iklimlendirme sektörünün en önemli Kongresinin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, özellikle Kongre‘nin teması olan "Binalarda Sürdürülebilir Enerji Kullanımı" konusunun ne kadar önceli taşıdığına dikkat çektiler.

Clima 2010‘nun açılış konuk konuşmacısı İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Celal Şengör ise, dünyadaki insan nüfusunun artışı ile küresel kirlenme artışının birbirine paralel olarak arttığını, küresel ısınma tehlikesi bu denli büyürken, „sürdürülebilir enerji" kavramının doğru konumlandırılması, enerji kaynağının ne kadarlık bir zaman için geçerli olacağının belirlenmesi ve içeriğinin netleştirilmesi gerektiğinden bahsetti. Şengör, „Nerede olursak olalım enerji kullanımı konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. Enerjinin kaynağı ve gerekliliğini doğru anlamak önem taşıyor. Bu nedenle, Akdeniz ülkelerinin biraraya gelerek, enerji kaynakları konusunda birlikte çalışması gerekiyor." diye belirtti.

WOW Hotels Topkapı ve Kremlin Palace‘ın 12 farklı salonunda gerçekleştirilen Clima 2010 kapsamında; raporlarının kitap haline getirilerek katılımcılara dağıtılacağı 26 adet atölye çalışması, reHVAClub ISK Sanayicileri Toplantısı ve Rehva üye ülkeleri arasında HVAC projeleri ile ödüllü Öğrenci Yarışması yer aldı.