AÇIKHAVA SİNEMAMIZ "MERHABA" DEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Haziran 2012

8 yıldan bu yana her yaz sinemaseverlerle buluşan Tepekule Açıkhava Sineması, bu seneki gösterimlerine "The Artist" filmi ile başladı.

Şubemiz tarafından 8 yıldan bu yana düzenlenen Tepekule Açıkhava Sineması gösterimleri, düzenlenen kokteyl ve film gösterimi ile İzmirlilere "merhaba" dedi. 13 Eylül tarihine kadar her hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri filmler, Pazartesi günleri ise çizgi ve animasyon filmler ile devam edecek olan gösterimlerin başlaması nedeniyle düzenlenen kokteyle çok sayıda konuk katılırken, Grup Son Dakika da kokteylde mini bir konser verdi. Kokteylde bir konuşma yapan Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, Şube olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerin tüm insanların, özellikle de kent yaşamının zorluklarıyla karşı karşıya yaşayan yurttaşların vazgeçilmez ihtiyacı olduğu düşüncesinden hareketle çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, açıkhava sinemasının da bu çalışmaların önemli bir parçası olduğunu belirtti. Özsakarya, piyasa koşulları karşısında duramayan açıkhava sinemalarının kapanması ile sinemaseverlerin kendilerine ‘neredeyse yegâne sosyalleşme alanı olarak gösterilen` alışveriş merkezlerindeki sinemalara mahkûm hale geldiğini dile getirerek, "Bu koşullarda, açıkhava sinemaları piyasa koşullarıyla baş edemiyorsa da, Tepekule Açıkhava Sineması, amacın kâr olmadığı durumlarda, inanç ve özveri ile böylesi bir kültürün yaşatılabileceğinin, hatta gelenekselleşebileceğini tüm İzmirlilere göstermiştir" şeklinde konuştu. Kokteylin ardından 2012 Oscar Ödülleri`nden beşinin sahibi olan The Artist filmi izleyicilerle buluşurken, gösterime yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tepekule Açıkhava Sineması`ndaki gösterimler önümüzdeki hafta yönetmenliğini Zeki Demirkubuz`un yaptığı "Yeraltı" filmiyle devam edecek.