AİTM ve LPG ARAÇ DÖNÜŞÜMÜ SMM HİZMETLERİ YEREL KURULTAYISONUÇ BİLDİRGESİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Nisan 2009

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi AİTM komisyonu yürütücülüğünde düzenlenen ve 42 üyemizin katıldığı "AİTM ve LPG Araç Dönüşümü Alanındaki SMM Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı yerel kurultay 23 Mart 2009 tarihinde Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Oturum başkanlığını şube başkanı Mehmet Özsakarya yapmış, komisyon üyesi Zeki GÖKDAĞ konu ile ilgili sunum gerçekleştirmiştir.

Toplantıya üyelerimizden yoğun ve etkin bir katılım olmuş, sunumlardaki değerlendirmeler ile ilgili genel olarak görüş birliği oluşmuştur.

Yerel Kurultay sonrası 01.03.2009 tarihinde komisyon üyeleri ile birlikte Yerel Kurultay değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

Bu toplantı sonucunda;

Yeni düzenlenen ve değiştirilen AİTM Yönetmeliklerine ilişkin yetkili mühendislerin uygulama usul ve esasları hakkında sürekli bilgilendirilmesi,

  • Proje uygulamalarında kurumlar arası farklı yorumların ortadan kaldırılması için T.C. Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büroları, TSE, TUVTÜRK ile sürekli ilişki içinde olunması, ortak bilgilendirme toplantılarının yapılması,
  • Bölgesel farklı uygulamaların ortadan kaldırılması için TSE ile ilişkiye geçilmesi ve uygulamaların uyumlaştırılması,
  • Mühendislerin tam gün çalışıp çalışmadığının kontrolü (özellikle LPG yetki belgeli) ve işyerlerinin denetlenmesi,
  • LPG Sızdırmazlık ile TUVTÜRK arasındaki farklı uygulamaların giderilmesi için çalışma yapılması,
  • SMM‘ler için belirlenen asgari ücretin ve SMM yönetmeliği SGK uygulamalarının gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi,
  • LPG sorumlu müdürlük işlemlerindeki Odamız uygulamalarındaki bürokratik yoğunluk Odamız ile üyeler arasında sorun yaratmakta, diğer odaların farklı (esnek)  uygulamaları üyelerimizin çalışma alanını daraltmaktadır. Odalar arası farklı uygulamaların giderilmesi konusunda TMMOB nezninde girişimde bulunulması, Oda uygulamalarındaki bürokratik işlemlerin azaltılması,
  • Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yetki belgeli mühendisin yetki belgesinin iptal edilmesi gerekliliğince belirlenmiştir.

Yukarıda açıklanan sonuçların Genel Kurultay‘a iletilmesine karar verilmiştir.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

AİTM  Komisyonu