"ANADOLU'NUN RENKLİ TAŞLARI" KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ocak 2010

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Halk Müziği Korosunun 9 dilde okuduğu türküler Tepekule'de dinleyenleri coşturdu. Dekor, kostüm, fotoğraf gösterisi ve halk oyunlarından küçük gösterilerle görsel bir şölene dönüşen konser büyük alkış aldı. Şube Başkanı Mehmet Özsakarya, koro şefine, sanatçılara ve destek veren kuruluşlara teşekkür ederken "bu renkler kök boyası, ne solar, ne yok olur" dedi.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Türk Halk Müziği Korosunun 5 Ocak‘ta Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Anadolu Salonunda saat 20.00‘de gerçekleştirdiği "Anadolu‘nun  Renkli Taşları Konseri" farklı konseptiyle İzmirlilerden büyük ilgi topladı, ayakta alkışlandı.

Konser Aşık Veysel‘in kendi sesiyle okuduğu kardeşlik şiiriyle başladı. Konserde Türkçe ile birlikte Anadolu‘da konuşulan Boşnakça, Lazca, Arapça, Süryanice, Ermenice, Kürtçe, Yunanca ve Gürcüce olmak üzere dokuz ayrı dilde seslendirilen Türküler izleyenleri coşturdu. Koro elemanları sahneye farklı yörelerin kıyafetleriyle çıktılar.  Sahne dekorunda Türkiye‘nin birçok bölgesinden  100‘e yakın yöresel ev eşyası kullanıldı. Konserin bir bölümünde MMO öğrenci üyelerinden oluşan perküsyon grubu Anadolu‘nun ritim kalıplarından örnekler verdi. Konser sırasında ülkemizin her bölgelerinden günlük yaşamı ve geçmişi yansıtan fotoğraflar perdeye yansıtılarak görsel Anadolu şöleni yaşatıldı. Akşamın sürprizi ise Çingene (Roman) müziğini ve danslarını sahneye yansıtan grup oldu.

Konserin açılışında konuşan Şube Başkanı Mehmet Özsakarya şunları söyledi;  "İlkini geçtiğimiz 25 Mayıs‘ta düzenlediğimiz "Anadolu‘nun Renkli Taşları" konserimiz büyük beğeni toplamıştı. Konserimizin hemen ertesinde bu repertuarı geliştirerek ikinci bir konser düzenlemeye karar vermiştik ve tarih olarak da bugünü tespit etmiştik. O günlerde henüz demokratik açılım ülke gündemine girmemişti. Biz tamamen koromuzun kuruluş amacından hareket ederek böylesi bir konser projesi ortaya koymuştuk.

Koromuzun kuruluş amacı; Anadolu‘muzda binlerce yıldır üretilen, paylaşılan ve yaşayan halk kültürünü türkülerimizle yaşatmak, paylaşmak ve bu çok zengin kültür varlığımızı gelecek kuşaklara en doğru şekilde tanıtmaktır. Birçok dilde söylenen türkülerimiz, aynı zamanda bizleri birbirimize bağlayan en güçlü bağlarımızdan biridir.  Hep birlikte söyleyip, halaya, horona  durduğumuz, zeybek olup tek başına, kimi zaman omuz omuza, yüreklerimizi ve ellerimizi birleştirdiğimiz türkülerimiz, halk oyunlarımız.  Özlediğimiz barışın, kardeşliğin ve umudun binlerce yıldır türkülerimizde yaşadığını görüyoruz.

Bugün toplum olarak türkülerimizi yeniden anlamaya, türkülerimizi birlikte söylemeye ihtiyacımız var. El ele vermeye, yan yana durmaya ihtiyacımız var. Türkülerimizi birlikte söyleyip, birlikte halay çektiğimiz, horona durduğumuz sürece Anadolu‘da barışı ve özgürlüğü daha binlerce yıl yaşatabileceğimize inanıyoruz. "Anadolu‘nun Renkli Taşları"  konserimizin İzmir‘in demokrat, hümanist, hoşgörülü, barışçı yapısına gölge düşürenlere de en güzel yanıtlardan biri olacağını düşünüyoruz.

Mehmet Özsakarya, konuşmasında koro şefi halk müziği sanatçısı Vildan Turan‘a, saz ekibi yöneticisi Çağdaş Akıncı‘ya ve ritim grubu yöneticisi Neşet Kutaş‘a;  dekor ve kostümleri sağlayan Atemu Kültür Merkezi Ahmet Alınca‘ya, Turkuaz Toptan Halı ve Kilim Maşuk Bağı‘ya, Osmanlı Hediyecilik Kadir İlbaş‘a ve Kardelen Çiçek Evine gönüllü desteklerinden teşekkür etti. Özsakarya, teşekkür ederken "Anadolu‘nun renklerinin kök boyası olduğunu" söyledi.  

Koro şefi Vildan Turan ise, "bu içten coşkunuz bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu hepimizin davası, insan olmanın davası" dedi ve böylesi bir çalışmanın yaşama geçmesini sağladığı için Odamıza ve tüm emek verenlere yürekten teşekkür etti.