ASANSÖR SEMPOZYUMU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Mayıs 2010

Elektrik ve Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri birlikteliğiyle 21-23 Mayıs 2010 tarihlerinde İzmir Fuar Alanında gerçekleştirilen Asansör Sempozyumu başarıyla tamamlandı. Sempozyumu üç gün boyunca 600'ü kayıtlı delege olmak üzere yaklaşık 1.000 kişi izledi. 7 oturumda 27 bildiri, 1 panel, 3 çalıştay, 5 kurs, ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik "asansör ve yürüyen merdivenlerin güvenli kullanımı" konusunda eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Sempozyum katılımcıları sempozyuma paralel olarak düzenlenen INELEX 2010 Asansör ve Asansör Teknoloji Fuarını da ziyaret ederek yeni ve ürün ve teknolojileri de görme olanağı buldular.

Sempozyumda ayrıca "Asansör Sempozyumu Kurumsal Logo Yarışması" düzenlenerek, yarışmada dereceye giren eserler bir stantta sergilendi. Sempozyumun üçüncü günü logo yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Asansörlerde Enerji Verimliliği temasıyla düzenlenen Sempozyumun oturumlarında asansör alanında bilimsel, teknik ve AR-GE kapsamında sektörel ve akademik çalışmaların yanı sıra mevzuat, eğitim ve uygulamaya ilişkin özgün bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı ortamlar yaratıldı.

Sempozyum kapsamında düzenlenen "Asansörlerde Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Mevzuatların Geliştirilmesine Yönelik Öneriler" başlıklı panelde ise; Tübitak MAM, Makina Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, ve Türkiye Asansör Platformu temsilcilerinin katılımıyla konu ayrıntılı olarak tartışılarak, görüş ve öneriler paylaşıldı.

Sempozyum kapsamında düzenlenen 3 adet çalıştayda "Mevcut Asansörlerin İyileştirilmesi ve Güvenliğinin Arttırılması", "Asansörlerin Yapıya Kattığı Değer" ve "Asansör Mühendisliği" konuları ilgili tüm tarafların katılımıyla ayrıntılı olarak tartışılarak yeni görüş ve öneriler ortaya konuldu.