ASANSÖR SEMPOZYUMU ÖNCESİNDE BASIN TOPLANTISI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Ekim 2012

Odamız ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) birlikteliğinde İzmir şubeleri yürütücülüğünde 4-6 Ekim 2012 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2012 öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Asansör sektörünü İzmir`de buluşturacak Sempozyum öncesinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ve EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Uğurlu`nun yanı sıra kongre sekretaryası üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Mehmet Özsakarya asansörlerin yasal mevzuata uygun olarak yapılmasının, tasarımından imalatına, imalatından bakımına, bakımından periyodik kontrolüne kadar tüm süreçlerinde mühendislik hizmetine gereksinim duyan bir uzmanlık alanı olduğunu ve asansör teknolojisindeki çok hızlı gelişmelerin ve enerji verimliliği gibi konuların asansörlerde mühendisliğin önemini gittikçe arttırdığını belirterek, "Bu nedenle TMMOB Elektrik Mühendisleri ve TMMOB Makina Mühendisleri Odaları kendi meslek alanlarını doğrudan ilgilendiren asansör sektörüne yönelik çalışmalarını her anlamda geliştirerek meslek, üye ve toplum yararı çerçevesinde yoğunlaştırmaktadır" şeklinde konuştu. Sempozyumun her iki yılda bir İzmir`de düzenlendiğini ve kurumsal bir hal aldığını ifade eden Özsakarya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asansör Sempozyumu`nun; bildirileri, paneli, açık oturum ve kursları, eğitim semineri, sosyal etkinlikleri ve paralelinde düzenlenen Sergisi ile, ülkemizde ve dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin irdeleneceği, yasal düzenlemelerin ve standartların sektöre etkilerinin tartışılacağı, ülkemizde yaklaşık sayısı 300 bini bulan asansörlere ilişkin, ilgili sektörde üretim ve üretim sonrası süreçlerde yaşanan sorunların ve bunların çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir etkinlik olması hedeflenmektedir. Etkinliğimizde 9 oturumda 28 yerli ve yabancı bildiri sunulacak, 1 açık oturum, 1 panel, 5 kurs, bina yöneticilerine yönelik 2 bilgilendirme toplantısının yanı sıra ilköğretim çağındaki çocukların ‘Güvenli Asansör ve Yürüyen Merdiven Kullanımı`na yönelik eğitim çalışması gerçekleştirilecektir. Sempozyum kapsamında düzenlenecek "İş Güvenliği ve İş Kazaları" konulu açık oturumda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TMMOB ve sektör temsilcileri yer alacaktır."

Mehmet Özsakarya, sektörü oluşturan firmalar, ilgili bakanlıklar, sektörel dernekler, akademisyenler, meslek odaları ve bu alanda görev yapan mühendis ve teknik elemanların yanı sıra asansörlü bina yöneticilerini ve konuya duyarlı yurttaşları, Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde gerçekleşecek Sempozyuma davet ederek açıklamasını tamamladı.