BAYRAKLI BELEDİYESİ İLE ASANSÖR PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Nisan 2010

Bayraklı Belediyesi sınırları içindeki binaların asansörlerine ilişkin periyodik denetim yapılması ve yeni işletmeye açılacak asansörlere tescil (işletme ruhsatı) belgesi verilmesi hakkında işbirliği protokolleri 22 Nisan 2010, Perşembe günü Bayraklı Belediye Başkanlığı makamında imzalandı.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile Bayraklı Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokolde Şubemiz Yönetim Kurulu Sekreter YK Başkanı Mehmet Özsakarya, EMO İzmir Şubesi YK Başkanı N. Sedat Gülşen ve Bayraklı Belediye Başkanı üyemiz Hasan Karabağ hazır bulundu.

İzmir‘de 1992 yılında beri Makina Mühendisleri Odası ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar, asansörlerin güvenlik seviyelerindeki gelişim ve kullanıcıya sağladığı yararlar hakkında bilgi veren Sedat Gülşen, metropol belediyelerle yapılan protokollerle her yıl binlerce asansörün denetimden geçirildiğini, gerek kullanımda olan gerekse yeni işletmeye açılacak asansörlerin sağlıklı ve konunun uzmanı mühendislerce denetiminin önemini vurguladı.

Mehmet Özsakarya ise yapılan asansör kontrolleri sonucunda 18 yıldır İzmir‘de ölümlü bir kazanın olmadığını hatırlatarak; kontrollerin Odaların gelir artırıcı bir çalışması olmadığını, elde edilen gelirin kontrollerde kullanıldığını bu nedenle amaçlanın sadece can güvenliği olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise belediye sınırları içindeki konutların %60-70‘inin gecekondu olduğunu belirterek deprem ile ilgili binaların güvenliğinin tespit edilerek iyileştirme çalışmaları yaptıklarını; bunun yanı sıra Odalarla yapılan protokol gereği asansör kontrollerinin de belediye olarak insan yaşamına verdikleri  önemin ifadesi olduğunu söyledi.