ÇAĞDAŞ TOPLUM OLMANIN EN ÖNEMLİ UNSURU ÖRGÜTLÜ OLMAKTIR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Ekim 2009

Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin Mühendisliğe Giriş dersine 2 Ekim 2009 Cuma Günü Şube Başkanımız Mehmet Özsakarya davetli olarak katıldı.

Mehmet Özsakarya Mühendisliğe giriş dersinde öğrencilere Makina Mühendisini yaşam üzerinde tıp doktoru kadar etkisi olduğunu belirterek Makina Mühendisini tasarlayan, projelendiren, üreten ve toplum için faydalı olup olmadığını kontrol eden kişi olarak nitelendirdi.

İyi bir mühendis olabilmek için öncelikle bu işi sevmenin gerektiğini söyleyen Özsakarya amaç sadece para kazanmak olduğunda çok farklı işlerle de para kazanılacağını ifade etti ve işini severek yapan bir mühendisin işinde başarılı olacağına inandığını söyledi.

Özsakarya konuşmasını şöyle sürdürdü. "Odamız üniversite sonrası sizlerin örgütlenmeniz ve mesleki gelişiminiz açısından hizmet vermektedir. Çağdaş toplum olmanın en önemli özelliklerinden bir tanesi örgütlü olmaktan geçmektedir. Örgütlülük toplumun paylaşım ve gelişimi açısından önemlidir. Şu an öğrenci üyelerimiz için staj yeri bulma, teknik geziler, eğitimler gibi daha birçok konuda çalışmada bulunmaktayız. Talepler doğrultusunda bunları çeşitlendiriyoruz. Bölgemizde bulunan dört üniversitenin katılımıyla Hidromobil ekibi Tübitak tarafından düzenlenen hidromobil araç yarışmalarında son iki yıldır şampiyon olmaktadır. Burada teoride öğrendiği bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı yaşayan öğrencilerimizin özverili çalışmaları başarıyı beraberinde getirmiştir. Ayrıca odamız sadece bilimsel anlamda değil sosyal alanda da sizlerin gelişimi için çok çeşitli çalışmalar sürdürmektedir. Bütün bu organizasyonlara Odamıza Öğrenci Üye olarak katılabilirsiniz."

Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabuncu mesleğiniz için olmazsa olmaz üç saç ayağından birisinin Makina Mühendisleri Odası olduğunu söyleyerek "Sizler çok şanslısınız çünkü ülkemizin en çalışkan Odasının üyesi olacaksınız" dedi.

Mühendisliğe Giriş dersinde Öğr. Gör. Dr.Atılay Yeşil "Makina Mühendisleri Odası okul bittikten sonra sizin her zaman yanınızda olacak ve bilgilerinizi güncelleme konusunda yardımcı olacaktır. Bir mühendisin olmazsa olmazlarından bir tanesi de sosyal yönden aktif olmasıdır. Sizleri sosyal hayatla buluşturmak içinde Makina Mühendisleri Odası ilk adresiniz olmalıdır" dedi.

Mühendisliğe giriş dersinin ardından düzenlenen kokteyle öğretim görevlileri ve öğrencilerin yanı sıra DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzun katıldı. Füzun Mühendisiliğin tarihe yön veren mesleklerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, ülkemizdeki üniversiteler arasında DEÜ Makine Mühendisliği Bölümünün önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Ayrıca Füzun 2,5 trilyon paranın hazır olmasına rağmen devlet ihale kanununun da yapılan değişiklikler nedeniyle Makina Mühendisliği Bölümünün binası için ihalenin tamamlanamadığını ama yıl sonuna kadar inşaatın başlaması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.