"CBÜ MURADİYE KAMPUSÜNDE KAZALARA KARŞI ACİL ÖNLEMLER ALINMALIDIR !"

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İzmir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Eylül 2009

Şubemiz, 17 Eylül Perşembe günü Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampusunda meydana gelen trafik kazası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kampuste altyapı yetersizliği ve denetimsizliğe dikkat çekerek acil önlem alınması çağrısı yaptı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi;

 

"17.09.2009 tarihinde, Manisa'da CBÜ Müradiye Kampüsünde ölümlü ve yaralanmalı bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada bu gün itibariyle aralarında öğrenci üyelerimizin de bulunduğu 2 öğrencimiz hayatını yitirmiş, 4 öğrencimiz de yaralanmıştır. Öncelikle yaşamını yitiren öğrencilerimizin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralanan öğrencilerimize acil şifalar diliyoruz.

 

Odamız, uzman üyelerden oluşturduğu bir heyet ile  kazanın meydana geldiği yerde inceleme gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemede elde edilen sonuçlar aşağıda sıralanmıştır;

 

  1. Ülkemizin bir çok yerinde üniversitelerin çeşitli kampusleri yeterli alt yapı ve hizmetin karşılanmadığı bölgelere kurulmaktadır. Kazanın meydana geldiği CBÜ Muradiye Kampusü de bu kampuslerden biridir.
  2. Kampus şehir merkezine uzak ve Belediyenin toplu ulaşım hizmetinden yoksundur.
  3. Kampüsün yolu hasarlı, eksik, bakımsız ve yönlendirme ışık ve levhalarından yoksundur.
  4. Kazayı meydana getiren araç açık kasa bir kamyonet olup, kasasında insan taşıması Karayolları Kanunu hükümlerine göre yasaktır. Ancak araç İzmir Manisa arasında herhangi bir denetime takılmadan kasasında insan taşıyarak seyir edebilmiştir.

 

Odamız gerçekleştirmiş olduğu inceleme sonucunda bir daha kampus içerisinde benzer kazaların yaşanmaması amacıyla  aşağıdaki görüş ve önerilerini yetkililerin ve kamuoyunun bilgisine sunmaktadır;

 

  1. CBÜ Muradiye Kampusüne Manisa Belediyesi tarafından toplu ulaşım aracı tahsis edilmelidir.
  2. Kampüsün yolu planlandığı şekilde 2 adet 2 şeritli yol olacak şekilde düzenlenmeli, kaplamaları sağlıklı ve güvenli bir sürüşe olanak verecek şekilde yenilenmeli, yol üzerine gerekli her tür uyarıcı, yönlendirici levha ışıklandırma yapılmalıdır.
  3. Yol kenarına yaya kaldırımı yapılmalıdır.
  4. Yollarımızda insan sağlığını tehlikeye atacak her türlü taşımacılık sıkı bir şekilde denetlenerek önlenmelidir."